Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

Oke..danas sam ja prepolovio onu kantu katrna..pola.ce mi biti dosta nadam se? Jel skupa temeljna boja za drvo..moj čamac već ima na sebi dvje boje pa sam mislio preko njih novu stavit..limovat cu ga svakako di god bude bilo potrebno..mozda cu cak i pod prekatranit i stavit podnice i oke..moram samo otic nac lima tankog..u par trgovina sam bio i nemaju..koliki si ti koristio?

silure

Hempelova boja za drvo(camce) najskuplja mislim 56kn 75dl

zvona

Ljepote..dovezo čamac kući i kad sam ga opro itd imam šta i vidit..jedno metar daske trulo od egije do egije..e jbt..moram sad iskemijat kako cu ubacit komad daske

maverick

Ma opušteno...izbacis komad tako da zahvatis dva polja izmedju egija...limujes ...katran....slikaj pa ce ti biti lakse objasniti....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Bas kako ti maverick kaze tako sam vidio da je susijed radoo...znaci bez zurbe i polako  :thumbsup:

zvona

Hocu slikat cu cim prođe nevrjeme..lije kao iz kabla..ispravak trulo je oko 2.5m daske od sredine čamca prema zadnjem kraju..tako sam i mislio uradit..da daska hvata pola egije..e sad ako uzmem sto posto suhu hrastovu dasku dali fu je moci motat kako ide čamac ili da je natopim u vodi da dobije na fleksbilnosti?

zvona

Evo vidi se..llevo je trulo dokle se vidi bakreni lim i desno do onog zazora između daske..jer je taj komad naknadno ubacivan..kad sam počeo čačkat po njemu vidio sam kolika je pizdarija..desna strana čamca ko nova..ljeva ko da je rađena od trule daske u pm

Kugla

Zvona ja sam koristio onaj grafički lim, prijatelj imao par komada pa mi dao, inaće kažu da ima za kupiti u glasu slavonije e sad nemam pojma. Hempelova  boja za drvo temeljnu sam plaćao nekih 45 kn, a završnu oko 55 kn, od svake po dvije sam potrošio, al da je bilo još malo bilo bi još bolje. Možeš stolasku dasku upotrijebiti je je ona birana i nema kvrga, a možeš i građevinsku samo nju treba izabrati da nema kvrga a neće ti niko birati građevinsku dasku za jedan komad iz palete.

zvona

Ma.na tavanu cu prekopat imam hrastovi dasaka..nacu jednu od 3m..di mi je bio prednji kraj tamo cu stavit za pentu pa probat vozit da vidim kako ide..ako bude oke..ostavljam tako..jebada je jer mi je zrcalo i sigurno 30-ak cm trulo..puno bi ga skračivo pa bi možda izgubio na plovnosti i balansu
A za boju cu vidit ocu imat sponzora..ako ne..ide na njega assfaltna boja i kako ispadne

maverick

Ma nece mu nista biti za 30 cm...sam pilaj...kad ovo sve popravis vec ces imati iskustva da slijedeci put napravis sam kompletan čamac  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Pa da..došo sam maloprije iz šume i idem istovarit drva i bacam se na čamac..di zapnem javim se

zvona

Da javim da sam čamsc maloprije stavio u vodu..sutra ujutro odradim neke sitnice na njemu i stavljam slike da vidite muke po Mateju..

zvona

Ovako je to počelo..izvadio ga van i malo pročeprko šarafcigerom i vidio koliko je zapravo čamac trul..

Skinio truli panj i vidio da je i ispod daska trula

Kad sam izbacio sve trulo morao sam ubacit 2.35cm dugu i 26cm široku novu dasku i zrcalo 93cm u podu i gore 106cm

Zrcalo urezano i priprema se

U milimetar smo potrefili sa novom daskom
Limovanje podsjenčanim limom debljine 0.8mm

Isprobavanje visine pente na čamcu zrcalo ofarbano u jedno 10 slojeva
Topljenje starog katrana kad sam istopio stari katran nanosio sam onu tekučinu što ide prije asfalta u ključajučem stanju i naravno pola prosuo po podu u šupi.
egije ofarbane i pod zaljepit

I na Savi katranjenje
FINALNI PROIZVOD

akumulator u prednjoj komori i rasvjeta pod sjedečom klupom za.mjenjanje varalica itd

zvona

Još neke sitnice moram popravit i obojat..katran mi otišo na zrcalo itd