Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

..pa ti( i ekipa  :notworthy:) ste spremni za izgradnju novog  :clap2:
.. :baba:

TonyC

pa to je bilo expresno zvona , svaka čast !  :icon_thumright:

Kugla

Bogme dosta truda i posla, al na kraju ipak će služiti i nadam se ribu voziti, nek je sa srećom Zvona!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

zvona

Hvala vam..radio sam ga od jutra do mraka..jako je sporo zbog sitnica koje nemožeš sfušerit..ali kad kreneš radit jedno vuće drugo..jbg..sve u svemu zadovoljan sam..kad sam spustio pišo je vodu fino..sad vec manje..daska upija vodu..ipak je bio 11 dana na suhom..

zvona

Neka iskusni kažu..Na onoj slici di je penta u vodi..vidi se elisa.kavitaciona ploča e sad dal trebam još malo spustit u vodu elisu..jer jučer kad sam se vozio primjetio sam da mi se stvara zračni mjehur ispod čamca i onda elisa uleti u prazno..isto kad okrečem čamac naglo penta opet hvata zrak i zadere se motor..razumijete šta želim reć..imam video kratki ali neznam ga stavit

TonyC

šajzika

Zvona  svaka cast. Skidam kapu i tebi i deckima.
Zadnji puta sam imao manje trul camac pa ga nisam uspio spasit zbog neznanja.

Sto se tice motora , tonyc ti je odgovorio ali mislim da si prije svega sam sebi odgovorio na pitanje i da si dobro procjenio.

Iskustvo  sa camcima , motorima a o ribolovu i da ne pricamo ti raste  velikom brzinom.
Vjerujem da ces uskoro se upustit i u samogradnju.

Kolega samo naprijed.
Audentes fortuna iuvat

zvona

Čim sam ga spustio u vodu i krenio vidio sam i procjenio u čemu je kvaka..pošto mi je čamac švancovan..od ostatka poda mi je podignut zadnji kraj nekih do 5cm a ja sam kavitacionu ploču ravno u visinu švanca a ne ostatka poda i tu je problem..al uvjek je bolje pitat iskusne..sustit ću pentu nekih do 5cm necu nize pa cu vidjet kako se ponaša..šajzika i ja sam se iznenadio kad sam vidio da cu ga uspit spasit..puno živaca i slobodnog vremena treba..na čamcu smo radili ja.žena.tata.mama dok nismo stavili novu dasku i zrcalo poslje sam večinu posla obavio sam..sad mi je žao zaprljat čamac heheh..šajzika hvala na komenraru..

Mario os

Napokon sam nabavio drveni čikl (5m) hrastov
Sad ga moram srediti i servisirati.
Naime doljnja bocna daska je u jako lošem stanju i potrebno ju je zamijeniti.
Dali nerko ima informacije gdje najpovoljnije kupiti daske te duzine...?

maverick

A neznam..zvao na par mjesta i nema...kad nađes javi i meni  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Danas sam izvuko svog drvenjaka iz vode i dovezao kući,pošto sam cijeli tjedan u drugoj tako da mogu ujutro malo ga ošmirglat i sredit i u nedjelju porinuće.Čamac je u 7 godina 2 puta terisan i to samo izvana i cijelo vrijeme je u vodi nema tragova truleži samo mogu reći hrast je hrast a ostalo je drvo.Kad budem gotov postavim sliku.

pajdo77

Gdje nabavljaš ter? Punac je imao hrastov čamac i svake godine smo ga radili(mada nije bilo potrebe) i znam da je on nabavljao ter iz Mađarske jer ga tu nije bilo.

bb

Ima tera za 10 kn/kg tu negdje u selu,a ima i ns njuškalju tip prodaje iz Rijeke 100 kg tera za 200 kn.al bi probao sada ga dobro oprat i ošmirglat ako budem imo volje i premazat koperom ko one barke na moru a iznutra samo bezbojna lazura,ako budem imo volje,a vald hoću ako ne teri i crni emajl iznutra i to je to.