Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

milan-so

Evo moje munje  :stripii:

Mišljenja u vezi kvaliteta drveta za izradu čamca. Inače, znam ljude koje takve iste čamce koriste 10ak godina, uz redovno i adekvatno održavanje.

maverick

Perek ti je jeftin a dobar majstor i tu je na forumu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

cek da se ovaj raspadne, tek ga imam 3 ili 4 godine  :rofl2:
a poslje cemo vidjet   :icon_thumright:

milane daj mi reci kakva je situacija ispod palube ?? pricao sam sa dosta ljudi i dosta ih je protiv jer je zatvoreno, vlaga i trune camac
Audentes fortuna iuvat

milan-so

Zatvorena je samo od gore, tako da ima ventilaciju. Tu sklonim sidro, kanap, ispolac itd ...
Ovako je lakše ulaziti, naročito ako ulaziš sa pontona-flosa ...

Kugla

Milane cijena je više nego odlična, kod nas za te novce ne možeš napraviti čamac nema šanse i to od čamovine, jelovine, a o hrastu da i nepričam!

milan-so

Cena jeste ok, i koliko znam i dalje je takva. Nerviranje i stres  - nije u ceni, to majstor časti  :toothy12:
Inače, čamac je 4.95 m i 1 m u tabanu.

Kugla

Takav kod nas bez podnica, vesla i teraisanja toliko dođe a bogme i malo više

voja

Citat: kugla  u Siječanj 31, 2014, 16:48:03
Citat: voja  u Siječanj 31, 2014, 16:13:29
Prošlog leta sam napravio drveni čamac i isterisao sam ga sa spoljnje strane po patosu i bočne stranice do pola.Lepše izgleda i nema mazanja.
Verovatno će koju godinu trajati kraće al kad istruli napravim drugi  :idea1:
Cele godine je u vodi pošto je to definitivno najbolje za drvo a ide napolje na par dana u proleće(smuđ se mresti  :icon_rabbit:)
i terisaću ga ponovo modričinim terom koji se greje.
Ostale površine idu u sadolin.
Voja jel kod vas ima da se kupi taj modričin ter, jer kod nas nema, a i u samoj modrići nema jer moj bivši šef (uh pokvarenjak) u zadnjoj firmi iz Modriće je kaže ta firma koja je to pravila više ne radi
Kupio letos od nekog čoveka iz Srbobrana,poslao mi poštom.E sad dal je original neznam ali koliko mogu na osnovu pra sećanja da ocenim isto miriše i isto se poknaša pri grejanju a i samom mazanju.Naravno i u vodi je postojan onako je osrednje gumast.
Nama čamce u udruženju teriše čika Steva,čovek to radi još od davnih 70-tih godina i on kaže da je to onaj pravi katran  :ok:

rj

Citat: milan-so  u Siječanj 31, 2014, 20:17:43
Evo moje munje  :stripii:

Mišljenja u vezi kvaliteta drveta za izradu čamca. Inače, znam ljude koje takve iste čamce koriste 10ak godina, uz redovno i adekvatno održavanje.

uffff...lijep čamac ...pere me nostalgija  :icon_thumright:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

DIDAPATAK

gegs

Citat: šajzika  u Siječanj 31, 2014, 20:16:35
kod mene jedinog sto znam da zna napravit camac trazi previse para ,
mislim da za hrastov cikl trazi 10000 kn  :icon_h_skeleton:
a za jelov 5000 ili vise  :uf:
kolko sam ja upoznat sa cjenama taj majstor je jeftin, a daj mi reci koja je trajnost ? i u vezi cega su podjeljenja misljenja ?

Jesu kod nas stvarno ovakve cijene?

miha

na našem području Valpova .Belišća .Bistrinaca i Narda sigurno nisu ni blizu ti cjenama .naravno niže su .

Ivan Borojević

nisu,kod mene se hrastovi camac krece oko 4500-5000 kn, a jelovi oko 2500-3000 kn, samo je problem za registraciju jer niko nema prijavljen obrt, jedino da je nac neki truli al da je registriran, pa napravit po njemu novi.

šajzika

Koliko znam da je jeftinija izrada na podrucju valpovstine.
a ove cjene su kod jednoga sto znam da radi camce
kak sam i rekao
Citat:kod mene jedinog sto znam da zna napravit camac trazi previse para ,
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..a obrt diže cijenu..derastično..kako sa samogradnjom..jel prolazi..
.. :hi: