Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

i izvana i iznutra..kao što kaže milan.. ja neosjetim da smrdi nista..podnice imam al sam ih izvadio ovo ljeto i katran se ne ljepi niti kida od hodanja..al jedan sloj bi bilo poželjno navuć..

moj je katranit i izvana i iznutra.. na vrhu stranice imam podsjenčani deblji lim..nikad ruke prljave..hlaće itd.. iznutra isto katranit pod i stranice 10-ak cm.. ostatak ofarban. po ljeti sam bos u čamcu i skačemo iz njega.. nikad se nisam uprljo

šajzika

ajd dobro. posto obojica kazete da se ne prljate i da se osusi , vjerujem . nisam nikad iznutra mazo ali sta dobijes s tim sto   ga katranises iznutra ?
Audentes fortuna iuvat

zvona

kad je temperatura vani 40C i da katran imas po cjeloj stranici.nedo bog da iskočiš u vodu iz njega dok se popneš umrljane hlaće,dlanovi itd  :BangHead:

a ako je u donjoj zoni katran i imas podnice..nemaš brige..ajmo rec dodatnu zaštitu.. premda mislim da bi bilo bolje iznutra ostavit ne okatranito da daske može disat upijat vodu itd..  :icon_scratch:

šajzika

Po mome katran ide s donje strane da se ne osteti daska pri nasukavanju i dodatan sloj da voda ne ulazi u camac, neznam zasto ga iznutra koristit  :sha:
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Šajzika evo ovako izgledaju moje podnice, čekaju proljeće da se izlakiraju i nakon uređenja čamca stave u njega, ovo je jedan segmenat a ima još jedan tako da ih lakše podignem u čamcu radi čišćenja, letvice su skoro 5 cm x1,5 cm sve ohoblano i pričvršćeno na donje letvice šarafima. Prijatelj mi to po mjerama napravio.

voja

Prošlog leta sam napravio drveni čamac i isterisao sam ga sa spoljnje strane po patosu i bočne stranice do pola.Lepše izgleda i nema mazanja.
Verovatno će koju godinu trajati kraće al kad istruli napravim drugi  :idea1:
Cele godine je u vodi pošto je to definitivno najbolje za drvo a ide napolje na par dana u proleće(smuđ se mresti  :icon_rabbit:)
i terisaću ga ponovo modričinim terom koji se greje.
Ostale površine idu u sadolin.

mossi

Kugla, patosnice su ti preguste.
Kad ti nešto padne i propadne kroz patosnicu, nema šanse da to dohvatiš.
A mislim i da su preširoke. Na patosnici moraš imati mesto sa kojeg ćeš izbacivati vodu.

Aj baš slikaj na proleće kad ih postaviš.

:occasion14:

Svaba

Citat: zvona  u Siječanj 30, 2014, 22:10:09
i izvana i iznutra..kao što kaže milan.. ja neosjetim da smrdi nista..podnice imam al sam ih izvadio ovo ljeto i katran se ne ljepi niti kida od hodanja..al jedan sloj bi bilo poželjno navuć..

moj je katranit i izvana i iznutra.. na vrhu stranice imam podsjenčani deblji lim..nikad ruke prljave..hlaće itd.. iznutra isto katranit pod i stranice 10-ak cm.. ostatak ofarban. po ljeti sam bos u čamcu i skačemo iz njega.. nikad se nisam uprljo

Sve je to OK dok se nekim slucajem ne prolije malo benzina po dnu camca. Onda eto flekavih nogu,gaca...

Kugla

Citat: mossi  u Siječanj 31, 2014, 16:20:33
A mislim i da su preširoke. Na patosnici moraš imati mesto sa kojeg ćeš izbacivati vodu.

Mossi prijatelju nisu preširoke, širina je 80 cm, a čamac je 100 cm u podu, ostavljeno sa svake strane dovoljno mjesta da se voda ako treba ispolcem izbaca, a nisu preguste, jer kad nešto padne onda ne može kroz te rupe ni da propadne recimo ni vobler, ni silikonac i sl. jer je razmak 1cm, a ako nešto i imam u rukama tako sitno i propadne uzmem špicange i izvadim  :icon_thumright:

Kugla

Citat: voja  u Siječanj 31, 2014, 16:13:29
Prošlog leta sam napravio drveni čamac i isterisao sam ga sa spoljnje strane po patosu i bočne stranice do pola.Lepše izgleda i nema mazanja.
Cele godine je u vodi pošto je to definitivno najbolje za drvo a ide napolje na par dana u proleće(smuđ se mresti  :icon_rabbit:)
Voja jel kod vas ima da se kupi taj modričin ter, jer kod nas nema, a i u samoj modrići nema jer moj bivši šef (uh pokvarenjak) u zadnjoj firmi iz Modriće je kaže ta firma koja je to pravila više ne radi

šajzika

Citat: voja  u Siječanj 31, 2014, 16:13:29
ove godine sam prerano izvadio camac definitivno,
najavljivali su temperature minus pingvin i ostale gadosti pa reko ajd van + lama stekala pa reko da se vise ne nerviram  - definitivno velika greska  :uf: :uf:
nagodinu neide van osim ako bude leda  :pirate:

Citat: mossi  u Siječanj 31, 2014, 16:20:33

nisam ni razmisljao o tome da treba moci ispljuskat camac  :uf: morat cu pripazit kad budem radio  :violent1:
kod mene je 3 segmenta i spic  u 6m ciklu pa mislim da ce biti manje podnice nego kod kugle , inace jako ljepo ovo kuglino izgleda  :icon_thumright:
imam neku podnicu od kreveta, ljepe letvice, pohoblane i mislim da cu od toga probat napravit podnice

a jel ima netko da je radio zadnju klupu koja je ujedno i bunker za spremanje kanistera?? cist da ga se nemora nosit posto ja tenkiram 2  maximum 3 puta godisnje
Audentes fortuna iuvat

maverick

A nemoj to pitati..ubodna pila i dvije daske...pripremi daske i ja dodjem to napraviti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Koliko ti je egija udaljena od zrcala..odnosno panja mi kažemo..

Imas daske npr 2.5cm..

Od vrha stranice spustiš 2.5cm i zašiješ letvicu širu..gusto ekserima.. ovisi koliko ti je daska široka..na polovicu staviš dva šarnira..na egiju isto pošiješ daske.. i staviš onaj dio da možeš katanac stavit..

Kugla

Šajzika podnice od klasičnih letava 10 kn komad od 4 m dužine, meni prijatelj to riješio i letve i majstora da to obradi i napravi, al da sam morao i sam nije to problem, jedino ja ih ne bi mogao ohoblati nemam sa čim. A širinu uvjetuje širina čamca u dnu, moj je 100 cm u dnu a podnice 80 cm tako da sigurno nisu preširoke

maverick

Ima i elektricni stroj za hoblanje...tako da necu se više nuditi.. :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"