Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Posto uskoro krece proljece i nova sezona na vodi zanima me kako pripremate čamac, vrsite odredjene popravke i prepravke rjesavate veca curenja tj. slinjenja , sta se pokazalo dobrim , losim , preporuke i ostalo .

Kod mene osobno ide prvo camac u vodu (preko zime je vani) i napunim ga do pola vode te ga tako ostavim dan ili dva da se daska napije
Nakon toga pregledam gdje curi iznutri i naravno zapamtim mjesta ,
s donje strane skinem starog katrana koliko mogu , ubacim ter traku na mjesta gdje pusta i zakucam malim cavlicima offset lim preko trake  i to dosta gusto.
katran topim i nanosim ga na camac, probao sam koristit onaj tekuci katran koji se nemora topit kao boja u kantici ali mi se nije pokazao.
nanosim ga normalno sa donje vanjske strane i bocno u liniji vode.
iznutra i vanjski gornji dio prelazim sa bondexom i lanenim uljem pomjesanim 50:50
i dobijem nesto ovako

ps. Od cega pravite podnice, klupe, ideje za neke pregrade na krmi za spremanje spremnika goriva  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

Retfalački mačak

Ne koristim drveni čamac, ali i da koristim isto bih rekao. Ti si već u uvodnom dijelu dotakao sve bitne elemente i to
m a j s t o r s k i . To se odmah osjeti. Prati i uživaj.  :bye:

milan-so

Svaka čast, zaista precizno i detaljno.
Da dodam, ja sam na mom drvenjaku kritične spojeve pre limčića prešao bitumenom iz tube ... Treća godina kako na tim mestima ne pušta vodu ...

šajzika

Audentes fortuna iuvat

milan-so

Tako nešto ... Najobičniji , kupio u Somboru u farbari ...

šajzika

znaci samo predjes s time , ostavis neko vrijeme da se osusi i to je to ?
imam bas jedan spoj koji mi je malo kriticniji pa cu pokusat s time bas da vidim rezultat  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

zvona

kod mene je jedan dio daske mjenjan.taj spoj ću sa suhom mahovinom trpat(mogo bi probat s tim board stick).pa zalit katranom.pa polimovat..ali nemam tog katrana za topit..jbg.. u čamcu ću pod prekatranit..a stranice obojat u više slojeva..ako ga ne prodam do prolječa.

Retfalački mačak

milan-so

Citat: šajzika  u Siječanj 30, 2014, 21:47:45
znaci samo predjes s time , ostavis neko vrijeme da se osusi i to je to ?
imam bas jedan spoj koji mi je malo kriticniji pa cu pokusat s time bas da vidim rezultat  :icon_thumright:

Tačno, nisam stavljao puno , nego dovoljno da izravnam neki razmak koji imam, što se kaže "izvukao fugnu"  :icon_biggrin: ... Radio na suncu, stajalo par sati pa kucao lim.

šajzika

@zvona

kak  mislis pod ces prekatranisat ??  nemislis valjda iznutra  :sad4:
Audentes fortuna iuvat

milan-so

Pa verovatno ima patosnicu, i ja sam katranisao pod i 15ak cm stranice ... Iznutra, naravno.

šajzika

pa da nisam ni razmisljo na podnice  :uf:

i jel ti smrducka iznutra vise ili je isto ?
od cega ste napravili podnice ? to cu napravit ove godine , samo moram tocno vidjet koliko razmak izmedju poprecnih letvica da mi ne puca posto sam malo tezak  :walrus:
Audentes fortuna iuvat

milan-so

Pa dobro, bićeš prljav neko vreme ... umrljane torbe, plute od štapa i tako ... ali to je draž drvenog čamca  :stripii:
Ali osuši se i bude ok ...
Mislim da su moje od čamovine, nisam siguran ...

Greys

Ako nešto nevolem, onda je to terisanje unutarnje strane čamca, uvijek zasran  :icon_puke_r:

šajzika

a nije mi bas to draz ,
djete se umrlja u katran , bude kao da je pojeo milka cokoladu od 300g a katran je izvana  :rofl2: :rofl2: da je iznutra vjerojatno bi izgledao kAo da mu je  čale crnac :stripii:
Audentes fortuna iuvat