Servis 4T motora

Autor Tićo, Veljača 04, 2014, 08:17:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

Početak sezone se polako bliži, dolazi vreme za redovan servis motora, šta menjati na redovnom servisu sem ulja u motoru i peti i filtera ulja. Na čega još treba obratiti pažnju. ?

maverick

Koliko si odradio radnih sati....ostaje ti remen i svijecice
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

Na koliko radnih sati se menjaju remen i svećice ?

maverick

Remen je mislim na 500 sati...ali svijecice mozes promjeniti jednom godisnje...motor dobro operes, pregledas sve vizuelno da nema nekih ostecenja, pregledas cink protektore, ocistis ih, skines propeler, pregledas semenig i osovinu...isprazniš rezervoar...očistiš svu prljavstinu ako je ima...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Remen se mjenja nakon4-5 godina nemora biti 500 sati treba ga pregledat u kakvom je stanju

maverick

Ja koga god sam pitao za remen svi ga rijetko mijenjaju...jbg..u manualima piše od 500-600 sati...ja kod sebe nisam još minjenao jer izgleda dobro i daleko sam od tih 500 sati

Tićo

Nije ni moj motor blizu 500 sati tako da remen nebi menjao e sad svećice  :sha: one bi mogle na zamenu, rezervoar sam oprao bilo je prljavštine i to podosta. Još da uzmem neku kiselinu i skinem kamenac sa motora i to bi bilo to.

TonyC

Probaj sa sirčetom ! Četka za bojanje , čaša sirčeta i trljaj . Više vremena treba da se skine sirčetom nego kiselinom , al zato je manje agresivnije na boju !

baka

Solna kiselina je najbolja za skidanje kamenca i ne šteti motoru. Provjereno.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

Uzmite Cilit za prohrom za kuhinjske aparate, slavine i sl.
I običan sundjer ili krpa, nikako ona tamnozelena strana sundjera.

Juzba

nije remen neki izdatak, mene je koštao lane oko 150 kuna, al sam sada bez brige par godina
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

ossa

Citat: maverick  u Veljača 04, 2014, 09:19:03
svijecice mozes promjeniti jednom godisnje...motor dobro operes, pregledas cink protektore, ocistis ih, skines propeler, pregledas semenig ...

Svecice ako su NGK samo prekontrolises zazor sa spijunom.
Sta su cink protektori? Jeli ih ima svaki motor?
Semering ako ne valja onda valjda udje voda u petu. To se vidi pri zameni ulja u peti. Ako sam dobro upucen ?
Naidju krize, drukcije grize...

Juzba

cink protektor ima svaki motor, služi za zaštitu od galvanskih struja i nalazi se dolje u vodi iznad elise, našarafljen
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Svaba

Radi se ustvari o magnezijumskim zrtvenim anodama i kao takve ih treba traziti u prodavnici. Cink anode u slatkoj vodi nemaju nikakav efekat.

maverick

Da tako je, ali mislim da samo tohatsu ima magnezijske, ili je bar tako bilo do nedavno