grijanje čamca

Autor Darko, Studeni 27, 2012, 22:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

To sutra kad ispari pelinkovac  :rofl2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Pričam s jednim gospodinom sinoc i kaze stavio grijalicu u čamac...kaze vrhunska...peca bez jakne na ovim temperaturama  :sha: ali kaze treba dan dva da se naviknes kad zabacujes :sha: Kroz razgovor dodjosmo do modela  :uf: Kaze puni bocu cistim propanom u mjestu Divoš i grijalica radi do minus...ne znam ni ja koliko je rekao ali mislim ono tipa minus 20-30....Nije točno ovaj model ali rece da se koristi na terasama kafica pa sam stavio prvi link na koji sam naletio

https://www.gledajovo.com/proizvod/plinska-grijalica-za-terasu-gljiva-fsd-a-crna-atestirana/
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

BeGo

Bio sam jednom prilikom vani ispod ovakve grijalice i stvarno je dobra stvar, iznenadio sam koliko grije tih par kvadrata okolo a bio je bas dobar minus. Jedan kolega ima ideju uzeti jednu takvu, rastaviti i onaj gornji dio napraviti nekakvu zglobnu redukciju i vertikalni nosac za krov camca tako da izbjegne stup u sredini i moze pomjerati sto je moguce jer stup samo vodi crijevo do boce u postolju. Problem je sto je vec koju godinu samo na ideji, nikako da se odluci to odraditi.

Nesto na ovu foru...

Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk

maverick

Pa sigurno tko ima kabinu da s ruba krova moze neki zglobni nosač koji moze i malo usmjeriti gljivu...Ovaj kaze da peca ispod bez  jakne  :sha:

alexdja

Ovi što drže u kafanama, kažu da troši bocu dnevno...
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Kad si star i kad ti je zima sta je boca dnevno  :stripii: :stripii:

maverick

maverick

maverick

Zanimljiv princip...uz malo struje dobije se puno topline...mozda nekom ideja da slozi neku grijalicu sličnog tipa

Garofeeder

Mislis, perpetuum mobile?

Nema dzabe ni kod stare babe...

Dr.Kucin

Inače ne komentiram često, ali ovo moram. Nemojte trošiti vrijeme i novac na ovo :D

maverick

Ja u slobodno vrijeme lutam bespucima neta...pa sta mi bude zanimljivo podjelim.Inace mi preferiramo webasto ali zanimljive su mi ideje kojim netko krati ove zimske dane...tako da sigurno nećemo vaditi webasto i praviti ovako grijanje...mada ni ne znam kako bi ovo uopće i funkcioniralo....vjerojatno kao i oni gore kalići  za cvijeće  :stripii:

marina1983

Neki to rade ovako

Garofeeder

Ma to ti je klasicni hoax, zajedno s cavitation heating, HOO generator i slicni proizvodi iz maste koji zaobilaze zakone termodinamika. Kao sto rekoh, ni kod stare babe. Ima toga po netu.

Jedini nacin za dobiti vise topline negoli je utroseno struje su toplinske pumpe (klime, jel) gdje toplinu 'krades' iz okoline.

A za grijanje camca definitivno webasto. Eventualno neka plinska grijalica sa usisom i dimnjakom izvan kabine.

Citat: maverick  u Siječanj 23, 2023, 17:17:07 Ja u slobodno vrijeme lutam bespucima neta...pa sta mi bude zanimljivo podjelim.Inace mi preferiramo webasto ali zanimljive su mi ideje kojim netko krati ove zimske dane...tako da sigurno nećemo vaditi webasto i praviti ovako grijanje...mada ni ne znam kako bi ovo uopće i funkcioniralo....vjerojatno kao i oni gore kalići  za cvijeće  :stripii:

maverick

Vidio sam u jednom čamacu malu plinsku grijalicu, zidna...kao iz kupatila sto se prije znalo naci po kucama...A ima dimnjak za usis i ispuh,,,Radi na bocu. Rekao mi je lik da se koristila u kamp prikolici...osim webasta to mi je onako jedna odlična opcija...nisam ni trazio niti sam se kasnije negdje susretao s sličnim...ali mi ostla u sjecanju kao odlična