oblik jig glave

Autor Darko, Studeni 28, 2012, 21:32:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mamijo

Pa da li si primetio da ti za iste uslove treba nekoliko grama teza erie nego okrugla - da bi bio na podu ... kako treba?
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

naravno...a pocesto i koristim malo teze glave od idealnih tezina...kombiniram ...meni iskreno je najvaznije ono sto cinim u samoj zoni udarca...i samo me zanima kako se shed ili sta vec na glavi ponasa tamo i kako da sto duze ostanem na istom mjestu....a pocesto mi se dogodi i kad tezom glavom lupkam vise nego inace i glumim  deveriku najbolje na taj nacin....mada kad sve zbrojis i oduzmes ne predajem bas toliko u sam oblik glave...sto sitnica biram dok ne dodjem do oblika...mozda nekad i grijesim ali je tako
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

I meni je okrugla na prvom mjestu, al što kaže Mario, takvi su kalupi.
U bržoj vodi mi je najbolja riblja glava, tu treba najmanje olova da dođe do dna i tamo bude što duže
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

mamijo

@ Maverick
ma jasno da nekad situacija zahteva i 10+ grama tezu no realnu tezinu da bi se uhvatila riba .. i gomila prcmrc fora ... to je sve OK .... govorim ja za ono "osnovna shkola" situaciju ...

@ Juzba i ostali koje vole "riblja glava" oblik
Probajte si nabaviti ranije pomenuti H-Style ... ako nema u HR, ima Stasha u Karlovcima - pa ... ako ne ide, potrudicu se nabaviti vam .... prejebena glava za jako brzu vodu - 1000 puta stabilnija od shad head iliti riblja glava ;) leeeepi za dno svojim oblikom! Za ler izmishljena ... za dzig nije, bolje okruglo topovsko djule ondak ....

maverick

nisam radio s tim...otvoren za sve kombinacije...ako ima kalup..kupio bih...ionako ih imamo podosta  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

kalup ima po netu ....

a nekako .. necim ... podsetis me, da kad / ako bude neke kombinacije vidjenja da nabavim donesem ili posaljem po nekome neke moje nalivene udice ... i probajte ...

Juzba

Oma naručujem kalup, hvala Mamijo :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

mamijo

Ako nabavite kalup - stavljajte neke "Long" udice ... produzene ... ima jako debelo naliveno olovo na vratu udice. Znaci ili dugacka udicaili kao ja -  malko to olovo na vratu stanjim nozem / kljestima .... ili :) debeli veliki silikonac i nema frke!

mamijo

hmmm ... nemam pojma - verovatno ovaj No71 .. vise mi nekako lici... ako su uopste razlicite

... evo poslikao sam glavu iz 3 pravca ... sve ce vi bidne jasno kad vidite slike zasto je dobra ... ono sto je svu d sa neta samo sa strane - ne vidi se dobro  kako ta glava u stvari izgleda ...

Znaci :

sa strane

spreda

odozgo

maverick

da nisi poslikao ne bi skuzio o cemu pricas....ovo  mora da je dobro  :icon_thumright:

mamijo

Tacno sam provalio da nikom nije jasno zasto lepi za dno i da je za lerovanje  :notworthy: .. .

Jel jasnije sad?  :icon_biggrin:

maverick

daaaa... :icon_biggrin: ali iskreno s prve slike i slika kalupa se ne kuzi nista posebno...ovako je puno lakse...svidja mi se  :icon_biggrin:

mamijo

hehe aa tacno sam provalio da si :sleepy4: o cemu ovaj prica ... i ... what the f*cking difference ...  :love9:

maverick

vidi malo kakve su cijene glava pa da slozimo neku narudzbu.... :thumbsup: