Stringeri

Autor Alija, Ožujak 03, 2014, 23:18:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alija

Kopće raznih veličina i raznih namjena ...al su kopče  :icon_biggrin:

Kopče za soma  ...

... i nešto tanje i manje za smukije,štuke a bogami i kečige  :ok:

...možda će se nekom činiti bezveze,al su ovakve kopče najbolja opcija za spremanje ribe koju misliš uzeti !
Ako i odlučiš kasnije pustiti ribu,nisi joj skidao sluz po mrežicama....trgo škrge sa kojekakvim štrikovima i sl ....
Oštećenje na ribi je minimalno (koliko i od udice skoro) ....i može živjeti duuuugo,prije smrti  :icon_biggrin:

Retfalački mačak

Metalne kopče za ostavljanje ulovljene ribe nisu dopuštene.  :no:
Ja sam ih također koristio, ali više ne. Moguća je nepotrebna kazna.

kawasaki

Macak a kako po novom drzati ribu?  :hi:
Brzi od Bolena.

Retfalački mačak

U pletenoj (ali ne metalnoj) čuvarici.

Retfalački mačak

Za šarana i soma sam priredio ulare.

tole

Citat: Retfalački mačak  u Ožujak 04, 2014, 13:41:37
Metalne kopče za ostavljanje ulovljene ribe nisu dopuštene.  :no:
Ja sam ih također koristio, ali više ne. Moguća je nepotrebna kazna.

....moram napisat da je ovo sa zabranom stringera najveća glupost u zakonu o sportskom ribolovu....tko je to izmislio treba ga nabit nogom u dupe :violent1:

Alija

Ne kontam baš to sa ularima ...na somu ima predviđeno mjesto za vezanje ili se buši doljnja gubica pa se veže ,ili kroz škrge tj ispod škržnog poklopca  :uf: (na kraju je ovo the best opcija)
Kopča se pikne kraj kosti čeljusti ....

....inače u nekim naprednijim zemljama ribu koju misliš uzeti moraš odmah ubiti ,nikakve čuvarice,šinteri i điđemiđe.
U nekim zemljama ribu ne smiješ pustiti.
Al kod nas ima hrpu nebuloznih zakona, tako da je teško reći šta je po zakonu jer je neka budala to stavila da kontrira drugoj političkoj struji ili je nešto korisno i pametno!!!
Samica nije prekršaj ako je pod nadzorom tj tretira se kao pribor.... a,pribor bez nadzora tretira se kao samica i može se zapljeniti (pa ti odi kenjati ili vidjeti šta radi komšija ).
A takvih primjera je jako puno  :icon_biggrin:

Jožef1

Tako mi riba živi najduže, čak danima  :icon_scratch: koja glupost  :uf:
................Na kopči.....čak po nekoliko dana.........koja li glupost od zakona.... jel tako bolje  :icon_scratch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Alija

Kume ovaj post je kao telegram koji je student poslao kući svojima : prošo nisam pao
Pa sad zavisi gdje ćeš staviti zarez između te tri riječi ...al značenje je jebeno drukčije .
Valjda ti znaš šta si mislio, i ne odnosi se na moj neki post  :icon_biggrin:

Alija

Možda jedan pitanjac vezano za kopče ..... uglavnom smukije lovite sa špagama 10-15 lb(barem tako mislim), a pitanje je koliko ste kopči potrgali,otvorili,deformirali kad zapnete ...ili uglavnom trgate špagu??

Ako trgate špagu nije upitno koliko je kopča jaka ,nego koliko je pouzdana da se NE OTKOPČA (u drilu,na nekoj polugi sa udicom i ribom) ...baš me zanima koliko je kopči deformirano ili se otvorilo  :icon_biggrin:

maverick

Kad sam na dunavu tokom ljeta jedini nacin da smudj prezivi koji dan je stringer...s malim utegom i mekana dublja voda....jbg sad cemo kao i kvacak, nositi led i drzati ih u friđžu koji dan , a iskreno za zabranu sam cuo tu na forumu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Da ostanemo u temi...di piše da se ne smiju koristiti stringeri
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

nisam uopće obraćao pažnju dok nije mačak spomenuo, ali već je netko nedavno o tome pričao negdje....u bit...neko me na vodi nedavno pitao da li znam da su stringeri zabranjeni i da bi mogao dobit kaznu... :icon_scratch:

šajzika

ako sam dobro shvatio nigdje ne pise da se stringer nesmije koristit
nasao sam ovo
Citat:Članak 50.
Prilikom obavljanja športskog ribolova smije se koristiti sljedeća oprema:
1. mrežica za prihvat ribe (sak);
2. mreža čuvarica za spremanje ribe (nec);
3. kuka.

naknadno pise da svako drustvo na svojoj vodi moze dodati posebna pravila , mislim da je u djakovu stringer posebno zabranjen a kod nas se moze koristit.

evo i procisceni pravilnik za ribolovce
Audentes fortuna iuvat

Jožef1

Ja i dan-danas koristim metalnu čuvaricu za deverike i babuške, jer jednom što tu uđe, više ne ide van. Ima i koristi od metalne čuvarice, dok dođem doma, pola ribe očišćeno  :stripii:
Stringer- nikada neću izbaciti i nisam buntovnik- zakon je glup, gluplji, a najgluplji je onaj koji je donio takav zakon  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....