Neće ovo valjat

Autor Slaven, Studeni 29, 2012, 08:24:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

rj

rasol...salamura ...usoliti ...sve ista stvar priprema mesa za sušenje ko slaninu ..šunku...plečku...tako i vrat usoliš ...samo što neide u pušnicu več ga pečeš
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

pretpostavljam da se tu radi o svježem mesu sa svinjokolje koji je soljen zajedno sa šunkicama i dr., a ne onom iz trgovine koji je vjerojatno već zamrzavan pa odmrzavan i tko zna koliko već stoji i sl.,
neznam kako bi kupovno izgledalo nakon 3 tjedna i to samo usoljeno
bolje da ne pokušavam...

dravski pecaros

Citat: kobac  u Siječanj 01, 2016, 21:06:21
Jesam dobro pročitao, nasolis i tako stoji 2-3 "tjedna", pa onda u vodi stoji 24 sata i tek onda peces
Dali bi tako moglo i sa prasetinom- sta misliš
I koliko tu treba soli i mora li biti skroz prekriveno sa soli????
mi doma 4-5 dana držimo u soli(meso  dobro utrljamo sa soli,netreba biti cjelo prekriveno sa soli) onda pravimo rasol 10 litara vode 1 kg soli i tako stoji dok ne dižemo sušiti... mogo bi i prasetinu tako ali nebi trebo toliko dugo..eventalno 2-3 dana u soli i onda 5-7 dana u rasolu...  :hi:

Smithwick maniac

Ja u taj tekuci dio, salamuru (rasol kako kazete) osim soli stavim crvene paprike sitne,lovorov list, papar u zrnu i cesnjak narezan na sitno.
Daje posebnu "notu" mesu a slanine i sunke nakon dimljenja i susenja budu fantasticne.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

pajdo77

Upravo snaša donijela neke trokute sa orasima,kako joj se samo dalo prćkat po rerni popodne. Mora da joj je do ludorija samo malo se za*ebala,možda da su oni trokuti od Jumbo pice onda bi možda i pomogli ili da je porušila dva orasa i od njih pravila te trokute,sitni su za vidjet a tko zna šta sad očekuje od mene. Ko za vraga djeca otišla nekud pa smo sami ako ne računam mačke i zeca. Neće ovo valjat.

maverick

Ne daj se, nisi malo dijete...uz tebe smo .... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nisam dijete al najradije bi plako kad znam u čemu je caka,sa druge strane ako zaplačem uvalit će mi sisu u labrte da prestanem,ne valja nikako :stripii:

TonyC

Crno ( rozo) ti se piše pajdo  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

pajdo77

Nikad više kolače sa orasima,sad samo šnenokle ili krempite :rofl2:,neće ona mene više da nekažem šta :stripii:

zvona

Prasetina junetina janjetina gljive paprika mrkva i sve ostale mirodije..finalni proizvod mi nalo zamaglio kameru..al vjerujete bilo je...nema takvog smajlija

dravski pecaros

obožavam peku ali neznam kako to mora biti kad se okusi tri različite vrste mesa pomješaju.... :icon_scratch:
inače svi prave ako je više vrsta mese odvojeno peke koliko sam vidio ..

zvona

Meni..nama odlično..stajalo je u ajmo rec salamuri rasolu jedno 2 dana sa lukom soli i biberom onda prije pečenja dodano jos malo mirodija..dravski da ti budem iskren..prase svoj okus janje svoj june svoj..probaj napravit pa probaj..

DIDAPATAK

..fenomenomenalno  :notworthy:
..samo povrće ubaci na pola( kod prvog okretanja mesa) a  gljive ubaci kod zadnjeg okretanja mesa(zadnjih 20-25 min)..povrće i gljive očišćeno u zdjeli poškropi limunovim sokom da zadrži boju...
..i još jednom.. :notworthy:
.. :baba:

kobac

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 03, 2016, 11:43:49
obožavam peku ali neznam kako to mora biti kad se okusi tri različite vrste mesa pomješaju.... :icon_scratch:
inače svi prave ako je više vrsta mese odvojeno peke koliko sam vidio ..

kad moj stari pravi peku, gotovo uvijek tu bude više vrsta mesa...junetina, janjetina, svinjski vrat..(većinom ta kombinacija) i nešto povrća..(krompir,mrkva,paprika)..
moram priznati da se nitko od nas nije nešto bunio za okus, dapače.... :ok:

zvona

Ma da..bude vrhunski..a i ovo nije peka vec sače zvono..neznam kako se kod vas kaže..dida papriku i gljive smo otprilike na pola pečenja ubacili..to sa limunom nisam znao..a kako se odrazi okus limuna na ostatak mesa?