Neće ovo valjat

Autor Slaven, Studeni 29, 2012, 08:24:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Citat: dravski pecaros  u Svibanj 16, 2022, 21:21:48
Ma još uvijek je ovaj domaći u puno jeftiniji...

16 kila šećera
16 litara vode
1.5 kg limuna
250 grama limunske kiseline

25 litara soka a ne izađe više od 100 kuna sve potrebno

Samo to nije sok za tako piti nego se razrijedi u 7-8 litara vode...
To je kao gusti sok iz trgovine

pajdo77

Ma jasno je to Dravski. Bio sam sirupista u Pivovari,znam šta pričam. Toliki omjer vode i šećera ide i u sirup za Pepsi. Bazga kao bazga je zdrava biljka,ima niz ljekovitih svojstava ali samo prerađena. Poanta je da ti konzumiraš puno šećera u toj jednoj čaši soka. Razlika u tom sirupu i bilo kojem industrijskom je ta da u industrijskom imaš umjetne arome-pojačivače okusa i umjetne boje a u bazgi ne. Jedina prirodna zamjena za šećer je med. Nikoga neće ubiti dvije kocke šećera dnevno ali ti imaš u toj čaši razrjeđenog soka više šećera nego bilo čega. Zdraviji je čaj od bazge zaslađen medom a za osvježenje kvalitetan sokovnik i svježe voće cjediti. Ja se prvi ne držim tog načela ali to je jedini ispravan način. Za kraj,bazga se ne preporučuje dojiljama i trudnicama tek infa radi.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Sad si sve shebao...s one rakije ode na med...  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ima Maverik i Medica,rakija sa medom. To ljekovito čudo jedno. Ma ima rakija od starih kaputa i klozetskih dasaka po pijacama i ljudi kupuju. Na ovim prostorima nema boljeg i svestranijeg ljeka,jedino je još Sumamed u tom rangu a i on ima ono Med u nazivu.

mini I

Citat: pajdo77  u Svibanj 18, 2022, 02:54:02
Ima Maverik i Medica,rakija sa medom. To ljekovito čudo jedno. Ma ima rakija od starih kaputa i klozetskih dasaka po pijacama i ljudi kupuju. Na ovim prostorima nema boljeg i svestranijeg ljeka,jedino je još Sumamed u tom rangu a i on ima ono Med u nazivu.

Pajdo, jel ti se svidjela ona šljiva koju sam ti bio donio, ta bi tebala biti ,, kao lijek  :ok:,,

maverick

pajdo77

Mini! Popio ja to i dan-danas sam zdrav. Doduše nešt kašljucam zadnjih dana,moram te pronaći zlu ne trebalo. Prava je rakija,Svjetska a tvoja.

dravski pecaros

mlb

Dali je netko probao praviti sok sa medom umjesto šećera?

maverick

Ne ali mozes s umjetnim sladilima, nisu naj naj zdravije rijesenje ali nisu šećer. Jedna od najzdravijih varijanti je stevija....Matori je ima posađenu...extra je ...Mislim od onakvih momaka...jbg sad razmjenjujemo recepte  :stripii:

mlb

Probat ću koju litru napraviti sa medom pa ćemo vidjeti!! A što se tiče recepata i momaka još 13 puta prespavamo pa recepti koji su se napravili , napravili , skupili smo dosta kredita u ova tri mjeseca pa kontam da neće biti problema za bijeg (osim cijene gorive)!!  :icon_thumright:

maverick

Ovo volim...mada Hranki me hebe dva mjeseca za drva  :stripii:

hranki

Bit će,a vidim da imaš još dole slozena :hello2: