Neće ovo valjat

Autor Slaven, Studeni 29, 2012, 08:24:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Juzba

baš gledam i stvarno te nevidim :stripii:, pa gdjesi se sakrio :character0032:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Franko

Ljudi svaka čast. Odoh do frižidera.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi.

Hemingway

Juzba pozdravi Moku i reci mu da sacuva koji pun brod sa Kulenom ....  :bye: :toothy9:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

raso

Sutra pečem babuške na masti u talandari, zimska babuška je zakon.

Juzba

Citat: Hemingway  u Siječanj 06, 2014, 22:16:37
Juzba pozdravi Moku i reci mu da sacuva koji pun brod sa Kulenom ....  :bye: :toothy9:

nebrini, pohranjuje sve delicije kod mene u pušnicu :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

zvona

Danas malo u šumi rada..pa pauza

Kugla

kićo

DIDAPATAK

.. kad pečem janje ili jare iskoristim priliku pa spremim i kiselu čorbu..inače je teško doći do svježih iznutrica a i drugo jutro ne moram prati kotlić..zadnje akcija za NG..pluća,srce, džigerica, bubrezi od dva janka i praseta..nažalost na piji nije bilo srca i jezika od teleta pa sam kupio dvije kile pilećih želudaca..
..u hladnu vodu na vatru se stave cijele iznutrice i dok očistiš luk(1/5 kol mesa) baci ključ, procjedim ali sačuvam 2-3l tekućine u kojoj se kuhalo, bez pjene..meso se isjecka na trakice veličine zalogaja(pluća ostanu u toj veličini a ostali komadi se smanje kuhanjem)..u kotliću na malo ulja(ako je jaretina i teletina na maslinovom) se prodinsta crveni isjeckani luk i tri trakice najkice..kad zastakli stavi se nasjeckano meso, podlije onom juhom i doda vode da sve bude u omjeri 1 mesa 1,5 tekućine..na vatri ko za fiš kad baci ključ se dodaju začini..sol, dvije-tri kašike slatke i jedna ljute paprike,dva limuna prerezana na pola, tri lista lovora, kocka goveđe gotove..kuha dok komadići džigerice nisu mekani(oko sat i po)..onda..dva deci paradajza, kašika senfa, provjeriti sol, tri sitno sjeckana česna bjelog luka..zadnjih 10ak min..2-3 trešnjice da plivaju i dva deci vina..kad se ne čuje alkohol..gotovo..obično pravim da bude gustine ko čoban pa ne treba prilog ali sam pravio i na gusto(voda-meso 1-1) pa za prilog pura..
.. :hi:

Kugla

Didapatak je vidim gurman kao i ja,  :clap2: :ok:, malo će osvježiti ovo temu i temu recepata, svaka čast  :hi:

Retfalački mačak

Budući da ne pecate, prestanite pričati i počnite raditi. :takoje:

DIDAPATAK

...hebe me zdravlje pa ne mogu pecati..doniraj ribicu(e) pa ću raditi ;D...
.. :hi:

dudo18

Dok je supruga radila ja sam bio glavni kuhar !

Retfalački mačak

Citat: dudo18  u Siječanj 18, 2014, 14:00:51

Dok je supruga radila ja sam bio glavni kuhar !
Za ocjenu kakvoće potrebni su bar neki odgovori:
Koja je to riba i gdje je tu glavni pac (koji alkohol) ?  :sha: