Glavinjare- univerzalne varalice

Autor zanderman, Ožujak 10, 2014, 15:48:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ossa

Da ti isčupa špulnu I osovinu iz certatea
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Čupa ona nešto drugo iz Dunava :hi:... Certate se igra sa njom :icon_thumright:...

Ribolov soma spada u heavy, ne može u kategoriju UL ili slicnu...

Males

Danas se samo smenjuju poštari…stigla i dopuna glavinjara za soma😂

Zemlju nismo nasledili od svojih predaka, već smo je pozajmili od svojih potomaka.

ps

Bijele vrh, a ove plave baci, ništa ne valjaju. :clap2:

dravski pecaros

Bijelo-plave bi bile dobitna kombinacija  :ok:

SMT

Rekao sam sebi da domacim proizvodjacima varalica, necu davati besplatnu reklamu... Kako ih sam placam, poreci cu ovo gore... kad je nesto dobro, treba to nazvati pravim imenom!

Naravno, prvo cemo krenuti od losega... O gore spomenutim proizvodjacima ili uvoznicima varki, moje misljenje uopste nije pozitivno, da ne kazem nesto drugo! čast izuzetcima! Velika vecina ih spava do 12h i sve je "sutra cemo"...
Ja znam da je svaki posao tezak, ovakav, onakav ali sam stava ako se bavis necim, bavi se kako treba! Osnovno, imaj robe, jbt :hi: ! Ako citaju ovo( ako nemaju ozbiljnu kurobolju), neka shvate kritiku kao dobronamernu, tj da nam uzimaju žetone koje hocemo da trosimo kod njih! Kad je protok novca veliki, svima bude dobro... iz mase para dodje i marža... iz marze idu plate za zaposlene, motori, švalerke, itd itd... prosto sve

Kako sam svoj ribolov ove godine sveo na dzig glavinjarama( iskljucujuci gume i voblere skoro totalno), dosao sam i do nekih saznanja... Iskustveno naravno pisem...

O lovnosti mnogih glavinjara, nema govora... Sve je to top... Mene druge stvari nerviraju... Kod 80-90% onoga sto sam probao, meni dostupnoga, ne mozes da iskoristis lovnost na najbolji nacin... Pricam o varalicama 5-6cm od 10 do 20g... Zasto!? Prosto je, non stop su oko strune... ili su velike trokrake, ili koras da hvatas strunu prstom pre nego sto upadne u vodu, ili nesto trece i cetvrto... Uglavnom mene to nervira!

Jedine tri varalice koje imaju 100% iskoriscen zabacaj su Mate glavinjare 10 i 15g, i MM lures 20g... Kako padne u vodu, do ispod camca, nema greske! Ako je zona ribe 30 m, i imas toliki zabac, sve vreme vodis varalicu kako treba... nema prebacivanja preko strune! Dobra im je aerodinamika kao na Ducatiju... Pogodili su...

Sto se mene tice, ostale nisu ni blizu toga, po tom pitanju...

Zadnji put kad sam nahvalio ove varalice, nisam mogao da ih kupim u radnji 2 meseca...

Ne znam da li je neko ljudima javio da imaju dobar proizvod! da ga treba vise raditi...

Oko ovog brenda Mate je toliko manekenisanja, oko nekih manje kvalitetnih proizvoda od ove varke! Meni je to jasno kako funkcionise i sam radim u trgovini, deo mogu da opravdam!  Bolje da stave akcenat na dostupnost dobrog proizvoda!

Sad mi pravimo zalihe, jer ko zna hoce toga biti!

P.s! Neka čitalac obrati paznju na sustinu posta... moja frustracija nekim stvarima, nije prioritetna :hi:

maverick

A jd sad pusti Matu...di uopce radis s 10-20 gr glavinjarom na Dunavu...samo nemoj da napišeš pa tamo di je riba  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

20-30 m od obale, zabac pod nju, metar u desno... ako je čist pesak, jos uzvodnije od metar... imam dno do pod sam camac sa tom gramazom! Pod sebe vucem! A i taj deo kad "izgubim dno" sam poceo da konzumiram dosta, do metar iznad dna... pokazuje se kao sloj koji daje ulove!

Stap 7-28 i 5-28g... Vibra sitna i neopterecujuca( to je uslov)... sve uzivancija!

Ne bacam niz vodu vec par godina( osim voblera), ne da mi se to vise... tesko mi to!

maverick

Probao sam to svlačenje i na Dravi...onako...vise da nisam imao uspjeha nego da jesam...tek sam ove godine provalio foru s tim vucenjem iza sebe ...tu vec ulova imao skoro svaki dan ali i tu treba neka veca gramaza....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Šta znam, meni to daje rezultate! S druge strane sam bas olaksao pribor, po svim linijama...

Pecanje na kamenu sam davno batalio, to bacanje niz vodu isto, trazenje ribe u kojekkvim krsevima sveo na neku normalnu meru!

Ono sad trenutno, vise neka kulturica pecanje... dokle!? Videcemo... kad stane riba, menjamo...

A generalno, te glavinjare su skupe da bi se ostavljale kao dzigovi...

DJ17

Bravo! Ovo sto spominjes MM glavinjare ne znam od kog su proizvodjaca, da li mislimo na iste ili ne, nema veze... Uglavnom MM glavinjare proizvodjaca Milan Markus iz Vajske za svaku preporuku,lovne,kvalitetne, razno razne tezine,duzine,boje, decko je dobar majstor, dobar ribolovac i najbitnije dobar covek...

NSBucov1

Ja sam koristio MM glavinjare (firma MM Lures) proizvođača Miroslav Mareščuk iz Novog Sada i stvarno su vrhunske.

Sent from my iPhone using Tapatalk

SMT

Citat: DJ17  u Listopad 14, 2024, 20:51:52 Bravo! Ovo sto spominjes MM glavinjare ne znam od kog su proizvodjaca, da li mislimo na iste ili ne, nema veze... Uglavnom MM glavinjare proizvodjaca Milan Markus iz Vajske za svaku preporuku,lovne,kvalitetne, razno razne tezine,duzine,boje, decko je dobar majstor, dobar ribolovac i najbitnije dobar covek...

Bratic!

Ne znam čoveka iz Vajske... Radi se o glavinjarama MM Lures, Novi Sad... Od momka sto ga je kolega u postu spomenuo!

Odlican proizvod, preporuka! :hi:

Prodaje ga Top Fish u Rumenackoj ulici, NS... Cena mislim 350 din! Nemaju uvek lager... zasto!? Pojma nemam

flutikazon

Nije tema, ali sedovi su im isto pristojno lovni. Meni jedni od omiljenih