Glavinjare- univerzalne varalice

Autor zanderman, Ožujak 10, 2014, 15:48:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

ništa multić ..nedavno sam imao to prilike držati u ruci i zabaciti ...dva zabaca i vratio sam vlasniku zahvalio i to je bilo to ...hvala ljepo al nije to za mene. :uf: ... za bajkoše je trill i poper ....i male glavinjare 4 cm ....

pajdo77

Ovakve veličine su taman

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

Jožef1

Citat: miha  u Studeni 29, 2019, 09:16:09
i sjebeš rolu dok kažeš keks....
Možel li mi objasniti zašto bi sj..ao rolnu  :sha: Da li bi renomirana firma kao Berkley napravio nešto (glavinjaru) koja uništava rolnu  :icon_scratch: ! 14 grama, dužine 7,5 cm - u čemu je problem  :icon_scratch:  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Čovjek već dvije (2) godine baca iste gramaže, veličine čak i puno veće ali ne koristi dindi-lindi rolnu  :uf: samo najobičniju Okuma Azores 4000- dvije godine, a rola još uvijek radi ko singerica. Cijele ove godine, početak jeseni, isto to radi sa Daiwa Ninjom - i rola radi bezprjekorno  :icon_thumright: A obične rolne, nižeg cjenovnoga ranga. Puno toga ovisi i o načinu plasiranja, vođenja tih glavinjara, a i koji štap se koristi.  :ok:  :hi:

pajdo77

Glavinjare se vode štapom a ne rolom. Ako su male gramaže za bajina npr onda ne opterećuju rolnu. Probaj bacat glavinjaru od 50 gr i voditi ju poput voblera,ima da ti padnu čarape koliko to trese i vibrira a sva ta sila se prenosi na štap i mašinicu,narodnim načinom trza.

Jožef1

Citat: pajdo77  u Studeni 29, 2019, 13:46:16
Glavinjare se vode štapom a ne rolom. Ako su male gramaže za bajina npr onda ne opterećuju rolnu. Probaj bacat glavinjaru od 50 gr i voditi ju poput voblera,ima da ti padnu čarape koliko to trese i vibrira a sva ta sila se prenosi na štap i mašinicu,narodnim načinom trza.
U potpunosti se slažem s Tobom  :hi: nisam niti rekao da se vode sa rolnom  :nono: ali ona trpi najviše imaš li katastrofu od štapa, znam jer svašta sam izrađivao i bacao... :mt1032: ali, radi se o 14grama  :icon_scratch: prije će skuplje role nadrapati no Azoreska (vjerojatno grešim), koju frend kupi za 500 kuna- da se ne ponavljam.... 2godine  :ok: ove godine Daiwa Ninja LT 4000 - korištena 14-40g-glavinjare i vidi čuda radi  :dontknow: Ne reklamiram ništa, ja bih vjerojatno uništio rolu u sezoni  :uf: znači treba znati ili  :crybaby2:  :hi:

tutnja

Citat: Jožef1  u Studeni 29, 2019, 08:37:44

Koristi li možda netko ove Berkleyeve glavinjare-ako jesu  :icon_scratch: 14g, opremljena sa par kuglica - ima jak zvuk. prijatelj sa foruma veli: Dobre za bucove - mora se brže vuć  :hi:
Stara tema, ali nikad nije kasno.
Probao ja ali 21g (3/4 oz). Na jezeru odradio bez problema sa 35g štapom, dubina 5-6m.
Za brži tok ne znam, vjerovatmo može.. Solidno jaka vibracija, leti daleko, ne petlja previše, čisto ok.

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

rogorez

Dovoljna je i jedna udica... 6,5 cm i 15 g...

Sent from my motorola one using Tapatalk

maverick

Bravo...moram priznati da od ove sezone i ja imam kutiju s glavinjarama...nesto kupio...nesto donirao moj drug retfala tako da istrcavam za koji dan s poprilično sirokim asortimanom...što vibracija...boja...gramaza ....proizvođača.... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tutnja

Ja sam obično imao samo po jednu, čisto probe radi..
Mislim da ću se pojačati malo ako budem ćešće na Dravi

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

miha

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

Nešto mi stiglo probe radi... Deluje zanimljivo... Videćemo...

Hunter

Meni ovo sa jointed glavinjarom izgleda totalno bezveze i nepotrebno.

SMT

U principu, da...radi kao da nije jointed... Tako da se nije tu nešto dobilo... Ali dobro, probalo se nešto novo...

Inače se radi o Kurdes glavinjarama, čovek iz Ljubovije ih radi... Odlične su, pričam o običnim “jednodelnim”...