Glavinjare- univerzalne varalice

Autor zanderman, Ožujak 10, 2014, 15:48:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Brk

Kako veli Rj.. sve su lovne.. svaka u nekoj situaciji.. kao i vobleri.. nema voblera koji je najlovniji.. zato ih i imamo po kutijama više različitih. Ali po mom nekom skromnom iskustvu.. radim si podjelu sa njima isto kao i sa voblerima..po načinu na koji rade, na koji se kreču.. dali vibriraju šire.. ili uže.. dali više rade bočno ili i repom.. pa dali propadaju ravno ili glavom prema dole.. svaka koju imam u kutiji odigra igru u određenoj situaciji..

Mene su toliko uzele da sam počeo radit i svoje, zbog znatne uštede.. to je varka koja voli zakačit za dno.. ali postoji način da se i to smanji.. kod manjih modela se ostavi samo repna troca.. a kod večih na trbuh se doda jednokuka umjesto troce.

Jako interesantna varalica koja ribolov pretvara u jednu novu dimenziju..

Osobno sam svjedočio di su apsolutni početnici u jednoj sezoni ostvarili ulove na kojima bi i majstori pozavidjeli.. igrom slučaja našli su se u jednom kanalu na savi di prek ljeta vole boravit somovi.. vidli su od nas da bacamo glavinjare i pokupovali ih.. cijelu sezonu su dobro lovili.. največa riba je bila som oko 50 kila.. kako bi tek prošli da vladaju i nekim drugim tehnikama osim sporog povlačenja kak su oni radili..
A ja osobno.. ganjam sa njima apsolutnu svu grabež.. bolena.. mrene, smukije.. somove..klenove..
Tako da, uz svoje osobno iskustvo.. promatranje drugih kako prolaze dok ih bacaju.. frendove.. shvatio sam koliko je to zapravo ozbiljna varka.

Vlada Tadic

Citat: rj  u Veljača 20, 2016, 12:24:33
ko radi glavinjare sa "čvrstom" žicom ..pun mi je qurac ovih "glinđavih"

Onda nisi koristio moje. Kod mene ti je zica bas bas jaka nema sanse da je rastelujes

rj

kad si  daleko ...zanima me 5-6 cm 30-40 g
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Vlada Tadic

to da sve bude olovo bez silikona ?
Racunaj da nafilovane olovom jako tesko prorade i da su lenje

Batica

Citat: rj  u Veljača 20, 2016, 12:41:18
kad si  daleko ...zanima me 5-6 cm 30-40 g

Jako tesko.
Mora 8cm.
Duzina 6cm najvise pasuje 25g olova. Moze i vise ali pitanje da li ce biti lovna.

Vlada Tadic

Neke love ponekad neke retko neke nikad.
Moze zavisi od glavinjare moze da ponese i 30 gr . To je neki limit odprilike.
Bitno je da glavinjara lako proradi. Da kad radi ne stoji glavom kao da dubi itd....
ja licno uradim par olova i testiram. Menjam pomeram ugao dok ne legne. Ali opet uvek eksperimentisem. Recimo letos sam pravio olova za neka moja mesta itd...

rj

nisam neki expert za glavinjare ...ovo nešto ulova što sam ostvario bili su na već prepoznatljivu vibraciju ....nikad na vibru  koja izbija štap iz ruke ali ni na onu jedva živu ...tko da sam ih podjelio za brzu vodu i za slabiji protok
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

pajdo77

Imam jednu zamolbu i pitanje u vezi glavinjara. Naime ja sam imao tu glavinjaru i odmah mislim jesenas zapeo tako da me zanima način vođenja samih glavinjara. Sad sam dobio na poklon glavinjare al nemam pojma kako se one vode,jel po dnu il po površini..brže ili sporije. Žao mi ih bacat da ih ne posijem bacajući negdje gdje ne treba a opet nije mi rješenje ni bacat na pol Drave i danima da ne imam ni udarca. Ima li negdje video ili opis kako voditi tu vrstu varalice ili ako netko želi da napiše svoj način vođenja :hi:

kawasaki

Povrsina i brzo vodjenje ti je zakon za bolena a da ih pri tom ne gubis  :ok:
Brzi od Bolena.

pajdo77

Hvala Kavasaki :hi:,ja sam danas krečio čamac iznutra i izgorio ko prase i onda mi to još nije bilo dosta nego sam morao babun ići vidjeti kako se te glavinjare mrdaju. Mogu samo reći da bog zna šta sam ja prije bacao i mislio da su glavinjare,ono se nije ništa mrdalo a ove vibriraju ko sumanute,jedino što ja nisam navikao na taj sport pa se brzo umorio,petnaest minuta pa zapali. Uglavnom super stvar samo ne kužim na konto čega se tresu? Nema kljun ko vobler,nije grbava,nema repa a vibrira :sha:. Svašta će ljudi izmislit.

Vlada Tadic

Ide leto kolega. Riba i jeste na sred vode u plovnom putu. Ako bacas sa obale glavinjare i jesu bas za takve namene,
Ja recimo koristim tezine od 60+ .
Jurim plovni put i bukvalno lerujem glavinjare u jacoj matici sa kratkim dzigom tek toliko da je odlepim od dna.
Mozda cudno zvuci ali dobijam sve vrste riba od bolena-bucova preko soma i smudja.
Moras iskidati par komada tj desetine dok ne udjes u stos. Ja sam recimo kidao po 5 na dan kad si recimo za 2 glavinjare mogao kupiti rapalu. Dok je u SRB bilo na prste jedne ruke majstora i kad smo je samo mi na Drini koristili.

pajdo77

Bome Vlado i sad gotovo pa da za dvije glavinjare možeš kupiti jednu Rapalu. Zavisi od proizvođača glavinjare su 30-35 kuna a rapale 75-80 kuna,zavisi od modela. Glavinjare drže cijenu,vjerovatno sa razlogom. :hi:

mlb

Pajdo od 18 do 20 kn imaš gdje hoćeš i kakvih hoćeš!

pajdo77

Mlb evo pogledaj poput mene katalog od "kapitalca". Dokove glavinjare 28-35 kuna dakle 2-3 glavinjare ko jedan vobler kako sam i rekao.

Batica

Dranje.
Glavinjara na 30kom kod nas kosta ispod 10kuna bez udica.
U radnjama kosta od 15-20kuna sa udicama

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka