Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

Citat: Dibidus  u Prosinac 09, 2012, 19:24:38
Znam jednog momka tu iz okolice VK, taj umjesto kedera "muva" sa filetom od bucova, i taj filet bude po 15 cm dugačak, ehh za njega pouzdano znam da lovi krupne smudjeve, bemli ga,ne znam kako mu izgleda montaža, al da je uspješan - jeste !
U svakom slucaju, kod muvanja filetu treba dati barem istu minutazu kao i kederu, pogotovo kad mrljavi. Kao i na klasicne dubinke, ponekad smudj nece da pipne kedera i radi samo na filet. Valjda ga filet (ili guljeni keder ili gnjeceni) asocira na sladji zalogaj za koji ce potrositi manje kalorija za varenje, s tim sto ne mora ni da trosi energiju na lov zivog plena.

dus

el može neko stavit kako se kači meso (filet) na udicu ? :icon_salut:

Tommasi

Evo ti copy/paste iz jedne teme s Vukova.

Hemingway je pisao o sistemu pa ako vidi nek nastavi...

dus

el postoji neko sretno rješenje kako filet nasadit na jig glavu a da neotpadne pri 20 zabačaja?

maverick

da, u dijelu gdje glava prelazi u suzenje koje zadrzava silikon da ne spadne stavis gumicu za kosu i drzi fino...ali nisam imao dogadjanja na to a probao par puta
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Ja kad ne bih zakačio iz 20 zabačaja negde, mislio bih da nešto ne valja... :be happy:
       Nema više divljeg bučka. :no:

dus

kačim i ja ako neznam teren, to je normalno cca 500-600 udica po sezoni ako idem svaki vikend!

Dibidus

oni na moru koriste onu tanku gumicu - FILO ELASTICO - omotaju 20 namotaja oko srdele koja je 5 x mekša od fileta bucova i ne vidi se ni da je svezano - ne spada, provjereno !

maverick

tog se nisam sjetio..odlicna stvar
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dibidus

hebi ga, zato i služe forumi, da razmjenimo iskustva, inače ta tanka gumica (0,05 mm) nije ni skupa, kalem drži godinama, meni se je uvjek u priboru u vikendici na Ugljanu. I ono čudo od ljigave školjke se time fino zaštiti od raspadanja.

mossi

mossi

Koliko ta gumica koštau HR i može li mi neko nabaviti?

maverick

mislim da je ima u skoro svakoj radnji, provjericu..jednom vidio a mislim da cijena nije neka pretjerana

dus

opaaaa  ma vidi vidi   :thumbsup:
već vidim neke fore koje ću isprobat pa vam javim! :pee:

mamijo

A sto neko ne proba da alkicu udice na olovnoj glavi na koju se vezuje struna probije kroz filet ( sa kozom ) , pa onda se tek veze struna na nju ... dalji deo fileta samo nataknes na udicu - na adekvatnu daljinu ... . to po meni nema shanse da spadne ....  a jedino sto jos vise smrde ruke  :talk:

:silence: treba ja antiprotivan upotrebi mesa da razmisljam ... c c c  :icon_scratch:
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%