Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

E, pa docekah i ovaj vikend... Ako je smudj lepo radio prosli vikend, ovaj je bilo nestvarno razbijanje. Juce pre podne, jugoistocni umeren, pritisak u padu, voda taman kako treba...
Svaki put na pecanju pored obilaska nekoliko proverenih mesta uvek potrazim i neko novo, na prvi pogled nelogicno, dalje, blize, plice dublje... i ... bam! Bingo!  Deset zabacaja, devet udaraca, pa tako nekoliko puta... a komadi od preko 1kg pa do skoro 5kg! Najveci udaraju iskosa, da l zbog mesta il zbog ugla povlacenja, kad tok vode zanosi kedera, jbg ne znam...
Na kraju pocinjem da vracam upecane ribe, da bi jednog momenta spakovao pribor i zavrsio za taj dan, i to u podne!!!
Kako nazalost nisam poneo i varalice, nisam bio u mogucnosti da uporedim da li postoji neka bitna razlika izmedju muvanja sa kederom i varalicarenja na istom mestu i u isto vreme, kad smudj udara ko blesav. Da li bi radile varke sa izrazenom vibracijom ili one skroz bez vibre, bas kao i keder na jig udici...Sta je presudno? Miris, prirodni izgled mamca koji se iznemogao bori s vodom, nacin prezentacije il nesto trece? Il sam jednostavno bio u pravo vreme na pravom mestu...

TonyC

Svaka cast tope na ulovima . Nego de malo opisi mikrolokaciju da usporedim sa mojim terenima .

maverick

Jeli to dunav ili.... i na kavom terenu ti je radio....kod mene do vikenda se na Dravi javljao na muvanje a za vikend krenio na gumu kedera ni da okusi, na kamenim terenima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Lokacija je standardna za smudja, nista posebno. Dubina oko 7m, bez nekih znacajnijih promena dna, tvrdo dno, pesak i glina, naravno sa protokom i staaaarim preprekama koje nisu preteranih gabarita, ali su nasiroko rasporedjene. Dakle, nista posebno, pecao sam na bezbroj takvih i slicnih mesta i bilo je ulova, al ne toliko. Mislim da je, pored izbora dobrog mesta, bilo  presudno jos nekoliko faktora, pre svega optimalni hidrometeo faktori, posebno pad vazdusnog pritiska u kombinaciji sa umerenom i toplom kosavom i vodom od 14 stepeni, zatim, koncentracija smudja na relativno malom prostoru i naravno, najvaznije, da mesto nije otkriveno i uznemiravano od strane kolega pecarosa, sto je danas prava retkost

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Po mom skromnom iskustvu dvije jako bitne stvari si napomenuo tope
1.Il sam jednostavno bio u pravo vreme na pravom mestu...
2. tvrdo dno, pesak i glina, naravno sa protokom i staaaarim preprekama koje nisu preteranih gabarita, ali su nasiroko rasporedjene.
Ovo sa padom tlaka zraka hm pun više sam čuo da je po laganom porastu puno bolje al sad opet to je od mjesta do mjesta i ono pod broj 1. mislim da je to ipak najbitnije.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

twister011

Kugla, jedan si od redjih koji kaze da je bolje po porastu, a ne po padanju pritiska :icon_salut: Za mene je pad zakon vec nekih 20+ godina :icon_flower:

Kugla

Twister poštujem što kažeš, ali ipak su to iskustva ponaosob svakog od nas, ali jedno moraš priznati ono pod brojem jedan je najbitnije, u pravo vrijeme na pravom mijestu  :icon_thumright:
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

TopMix

Evo jos jedan detalj: nedelja 03.11.2013., major times u periodu 10:14h-12:14h!!!
Bas u periodu kad je smudj razbijao!!!! Plus, promena meseceve mene to prepodne!!!

TonyC

Slican teren smo darko I ja pretrazivali samo u posljepodnevnim satima . Nula na gumu .

Kugla

Malo bi se Dus trebao uključiti!
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

twister011

Mali OFF, ali svejedno.
Pre neki dan, resili drugar i ja da se ispisemo iz stukolova na tekucicama za ovu godinu. Reka Sava, on dzig sa kederom ja gume.
Rezultat potpuno izjednacen, periodicno, cas bio bolji jedan, cas drugi mamac :pain10: Jbga jeste da stuka nije merodavna, al ja napisah.

TopMix

Ubedjen sam da bi smudj isto tako dobro radio na gumu na tom mestu i u isto vreme gde sam ga dobijao na jig-kedera. Steta sto nisam imao prilike da to testiram, sam il sa nekim drugarom, sve jedno.

TopMix

Naravno, o ovoj epizodi sa smudjem informisan je i nas drugar Zeljko Stefany, koji je i najveci "krivac" i koji me je zarazio sa ovom tehnikom pecanja. Nazalost, u velikim je poslovima i skucen je sa vremenom. Al, obecao je jedno gostovanje kod mene za par nedelja. Javi se Zeljko  :thumbsup:

smudjoslav

...Kakva je voda na Tisi...Bistra?!?