Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jura

Stefany brate naiđi na neko okupljanje, pogledaj samo kako nam je Maverick objasnio  :o ;D

maverick

ovako...isao sam kod toktiza ukrasti kedera iz kante..pa sam tamo nasao covjeka od 90 godina i zamolio da mi pomogne napraviti slike...i to sve muke za mog druga Juru  ::) slike kacim redom...nemoj da bude nekih podpitanja  ::)

udica bi ovako trebala biti postavljena u kedera
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

kedera malo savijemo da vrh udje na mjesto gdje pocinje motanje na udici

i finalni proizvod

napomena: keder je ziv i zdrav vracen u kantu odakle je bio posudjen za ovaj foto sesion  ::)
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

simba

kako ocijeniti potrebnu težinu glave....

TonyC

Neznam dal ce administracija dozvolit te tvoje slike , mislim ima dosta krvi !  :P

Al neznam di je kum Dus da ti to strucno objasni , al evo probat ču ja !

Kada zabiječ udicu kroz stomak treba je ugurat sve dok vrh udice neprobije kičmu , tako da ti kontra kuku drži kičma a vrh je spreman za ubadanje smuđa , s ovim se dobija da možeš bacat kedera više puta a da ti udica nakon dva zabaca nepočne visiti .
Mislim ja sam po tom pitanju levi , kum je tu doktor , čučemo njegovo stručno mišljenje !

Ako nas u međuvremenu ne tuže !

maverick

nadalje...
1......kad su nam u posjeti bili kolege iz Pančevačke škole muvanja...naucili smo da kedera pustimo odmah kod camca i u principu otpustamo od sebe laganim jiganjem...ustvari ovo bi bio obrunti proces od jiganja gumom kad skokove izvodimo prema sebi i priblizavamo se camcu

2.....opet se kroz pricu pojavila i neka dorada..tj klasicno jiganje s ovako postavljenjim kederom...svlacenje s obale prema dubljim dijelovima s nesto duzim zadrzavanjima u zoni udarca, tj. na stepenicam...zaostalim panjevima i grančicama..krupnijem kamenju i svim slicnim pozicijama gdje bi se smudj mogao zadrzati..

3.....jedna od mozda i meni najubojitih tehnika s kederom je ta famozna vertikala iz čamca...odignuto sidro...camac lagano ide tokom koji ga nosi i prenosi nas preko svih depresija i stepenica na dnu...lagano odizanje i spustanje kedera do dna donose udarce... u trenutku udarca kontra je nesto odgodjenja jer pricekamo koju sekundu da smudj bude u fazi gutanja...inace znam da dus ne ceka previse i udara kontre dosta brzo a slobodno mogu reci da je najuspjesniji jer muvanje mu je jedina tehnika kojom se koristi

Htio bih napomenuti da sve nacine svaki ribolovac moze pretociti i dodati nesto svoje, jer ipak pomakom stapa....mrtvom kederu dajemo zivot i predstavljamo kao potencijalnu lovinu smudju...

Opet dalje tehnika nailazi na veliko neodobravanje sportskih ribolovaca i onih koji se koriste gumom ili voblerom jer ovaj nacin ribolova donosi i velike kolicine sitnog smudja i kad ga se nadje ribolov se moze brojiti uvijek s preko desetak ulovljenih jedinki....
zato nemojmo zanoraviti da uvijek s ribom postupamo onako kako je propisano zakonom i da postujemo dozvoljenu kolicinu ribe i minimalnu mjeru...ipak i sutra netko poslije nas u nasim vodama treba uloviti po nekog smudja....

maverick

Citat: simba  u Studeni 20, 2012, 14:13:51
kako ocijeniti potrebnu težinu glave....

tezina ovisi kojom tehnikom...ako je vertikala onda uvijek ona tezina koja spagu uvodi u vodu pod pravim kutem i da ne zaostaje iza nas, ako je u pitanju odpustanje od sebe...onda ulogu igra i dva grama i sama osjetljivost pribora....svlacenje s obale kao i gumom...pokusas odabati najmanju gramszu s kojom mozes odradjivati...

mamijo

http://i46.tinypic.com/11aias7.jpg

kako su ti prljave ruuukeeee  :P   :P   :P   :P

shala shala ... morao sam - & pozdrav Stefany-ju!
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

popravljao sam karting maloprije  ;D

mamijo

da da .. opravdanja svakaka se daju cuti  :)  :) ... na krljust mislim, ne zajebavaj .. i posle ta krljust se prenese na drsku stapa ... i sta si napravio ? 
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

twister011

Milane cepidlacis, pa sada mu konacno smrde na ribu (vodenu) ::)

TonyC

Kad ima krljušti na štapu , to znači da skida malera !! ! ! Al nemojte reč Darku !!!!!!  ;D  :D  ;D  :D ;)

twister011

Citat: maverick  u Studeni 20, 2012, 14:09:08
napomena: keder je ziv i zdrav vracen u kantu odakle je bio posudjen za ovaj foto sesion  ::)
kako kedera uspevate da odrzite u zivotu :-\ Pretpostavljam stara turska skola 8)

maverick

a keder zivi u bubnju od ves masine...na flosu di vezemo camac...od opreme jos potrebna mrezica za kedere( koju inace mozete besplatno dobiti na poklon od twistera  ::) ) keder kantica s mrezicom unutra koja se vadi da po zimskim danima ne gurate ruke u vodu....i naravno opet uz napomenu da je na podrucju RH zabranjena mrezica za kedere i da mozete imati problema s ribocuvarskom sluzbom  ;D ;D

i da..za neupucene..drska stapa se prlja drugim mastim i kolomastima...perverznjaci jedni  :)

twister011

Ponovicu pitanje.
Gore si naveo da si kedera na kom si demonstrirao provlacenje udice, posle slikanja zivog i uzdravog vratio u kantu :D
Posto pozdravljam takav postupak, zanima me kako uspevas.
Znam da su Turci imali neku foru sa nabijanjem na kolac, bez povredjivanja vitalnih organa, te nabijeni umire valjda od zedji >:(