PENN SLAMMER

Autor Dibidus, Studeni 30, 2012, 08:50:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dibidus

vidim nitko ne pominje ove role, za mene su po čvrstoći i pouzdanosti br. 1  - koristim i 360 i 460 !!

BORKO

U mom "arsenalu, 90% su metalne role, većinom Balzer Aluchron (5 kom), ali ima i jedna PENN Slammer 360, uz PENN Sargus 5000 ..  ::)
Ðe ronimo ?

jura

twister011

Citat: Dibidus  u Studeni 30, 2012, 08:50:20
vidim nitko ne pominje ove role, za mene su po čvrstoći i pouzdanosti br. 1  - koristim i 360 i 460 !!

Problem je sto se vecina nas zna sa drugih foruma, te je jako tesko ponovo pisati, o necemu o cemu je vec toliko toga receno.
Npr, ja konkretno romane napisah o pomenutoj masinici :toothy12:
Od prvog susreta sa Slammerom, cini mi se 2000te, za mene ne postoji bolja masina u kategoriji cena=kvalitet. Veoma realna ocena posto sam osoba-ribolovac koji peca 90% vremena samo jednom masinom. Slammerom 260 tacno 10godina.
I dan danas posle ko zna koliko, kojekakvih iskusenja,  na njoj je tesko primetiti neke "tehnicke" promene :hello2: Kazem "tehnicke", posto vizuelne u mom slucaju nastaju odmah po vadjenju iz folije :blob6:

jura

Twisteru i ja sam već pročitao šta si pisao, ali drago mi ponovo naravno zato što hvališ Slamericu. Vjerujem da bi i drugima koji kupe bilo puno lakše da ih upoznaš sa svojim iskustvima, meni je  :hello2:

twister011

Jura, hvala na komplimentu. Uvek pisem samo ono sto iskreno mislim. Nije mi problem da kudim ono sto ostali hvale, a ni da pohvalim ono sto drugi pljuju. trudim se da uvek budem objektivan. Sa slammerom to definitivno nije problem.
Jedino, sto se uvek ogradjujem zbog vec cuvene prmene od "made in USA" do "......... in PRC".
Kako god bilo, toliko je vec prodatih ovih Kineskih da bi se mane vec uveliko pokazale. Broj problema za koje sam cuo, a cujem mnogo, je stvarno zanemarljiv. Proslo je vec nekoliko godina od te promene, tako da se sada definitivno moze reci da osim onog USA Slammer nista nije izgubio.
Svi oni modeli drugih proizvodjaca koje stavljaju u ravan sa njim, kakvi god bili, ne opstaju duze od par ozbiljnih sezona.
Ja vec trecu godinu pecam sa skupljim i "prefinjenijim" atlantisom, ali moj Slammer nije u penziji. Nastavio je da zivi, takodje u teskoj primeni, kod drugara sa kojim pecam.

maverick

ako cemo o pennu ima dvije grdosije za somolov a slamericu 260 kao tisterovu cu nabaviti pod obavezno

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dibidus

moju 260-tku je pregazio kolega sa kolima, bila u rancu, inače bi i dalje bila u mojoj postavi, moje nose tu oznaku USA, al vjerujem da si jedna tako velika firma nebi dozvolila da joj kinezi ukaljaju ugled !!!

twister011

Citat: maverick  u Studeni 30, 2012, 21:58:15
ako cemo o pennu ima dvije grdosije za somolov a slamericu 260 kao tisterovu cu nabaviti pod obavezno
Gadna vremena dosla, kada glavni i odgovorni gura temu u OFF, i to odmah na pocetku :tongue7:

Elem, prosto je neverovatno da ni posle 50godina, ova masina, skoro bez ikakvih izmena, neprikosnoveno vlada eskim morskim ribolovom. U toj kategoriji kao da su svi ostali odavno digli ruke i prepuistili joj liderstvo. Samo je Daiwa Beograd uspela da koliko-toliko parira Spinfisheru. Definitivno masina koja ce nadziveti svakog ribolovca ma koliko je rabio.
Ovo vazi za metalne modele :icon_thumright:

Retfalački mačak

Kupio 2 kom Penn slamer 560 za soma. Nisam još probao-kasno kupio.
Kupio danas jednu Penn slamer 360. Nju ću brzo probati. razlog zašto ne 260 je: (težina 260 je 346 gr. a 360-tice je 366 gr. kapacitet špule 360 je veći) Naručio i jednu rezervnu špulu.
Imam 2 kom red arc 10400 i 2 kom dam 2000-nove.
Vidio kod majstora-da ga ne spominjem- njegova je preporuka bila Penn.

Dibidus

360-tka će ti bit vjerni pratilac dugi niz godina, samo ne koristi ulje, nego onu Penn-ovu mast

Retfalački mačak

Probao danas PENN SLAMER 360. Namotao sam prvo korištenu, ali premotanu strunu 15 lb 100 m, na nju povezao 135 m power pro 10 lb. Solidno slaže strunu. Mašinica me ugodno iznenadila. Nema "lufta", ne klima se, ne čuje se. Fino radi i djeluje pouzdano, a nije skupa. U Škorpionu je popust.

maverick

isprobao...fino se vrti... :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Retfalački mačak