Savjeti za kupnju prvog plovila

Autor maverick, Travanj 15, 2014, 21:17:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Citat: Gogica  u Srpanj 07, 2020, 17:39:52
Pozdrav svima,

Citam forum vec jedno godinu dana na dnevnoj bazi ali eto prvi put nesto pisem :)

Kupujem camac od proslog ljeta, javio sam se Mavericku i po njegovom savjetu sam se odlucio za tajmena. Kontaktirao sam gospodina Djoleta iz firme nautic plast te zapoceo narudzbu camca. Dobio sam obavijest da ima u HRV zastupnik ali mi se osobno nije svidjela ideja jer mislim da je marza previsoka pa sam se odlucio sam otic u Srbiju po camac. Da skratim pricu nakon jedno 30 poziva i 10 odgoda napokon sam prije mjesec dana odustao od camca i kupio primus 16lux po kojeg trebam ici sljedeci tjedan (nzn dal cu to moc zbog korone ali se nadam da cu  ga valjda nekako uspjet dovest). Znam da je gospodin Djole sa puno ljudi ovdje prijatelj i jasno mi je da je i razvijao novi camac, da je bila korona i selidba pogona ali moram reci da je ispao maksimalno nekorektan/neprofesionalan i sigurno ga nebi preporucio nikad nikome. Nekako mi je glupo da mi je to prvi post i da ovo pricam ali eto nebi htio da netko ceka kao ja toliko dugo za nista.

Koliko sam gledao sve te camce i pricao sa ljudima koji su ih uvezli (tajmen,primus,tandem,aqualux) to ispadne kako je Maverick rekao, oko 2tisuce eura u Hrvatskoj. Mene trenutno skuplje posto sad vjerojatno necu moc ici sam pa ako netko slucajno ide sa prikolicom iz tog smjera nek sa javi za lake novce :)

Jos bi samo htio rec da ste zakon za svakodnevno citaje uz kavicu/pivicu i da se uz Vas stvarno da naucit svasta  :notworthy:

Goran

Pozz

Meni se post dopada :hi:... Koristan...

retfala

Kolega je prosle godine sam uvezo tajmena...1600e je placen...imao je davanja u HR oko 1900kn...ja sam mu posudio prikolicu pa sve znam...put..carina..mislim da se neisplati..ja sam uvezao prvog tajmena u HR..prije 6 ili 7 god..vise se ni nesjecam ..prevelika zajebancija za malo love

maverick

Gorane ovdje se dijele iskustva...bolje da kazes sta te spopalo pa da se ostali ne muče...Ðole je Ðole...nije se puno promjenio...ljudina ali s dosta minusa...jbg...takvi su dobri majstori  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Miha, daj okači svog tajmena kojeg prodaješ
#foxrage
#fox_rage_fishing

rapala

Pozdrav,

Pročitao sam ovu temu ali stvarno ne znam ništa o čamcima. Bio sam na par drvenih čamac u životu na rijeci i to je to.

Pogledao sam ove čamce što ih hvalite.

Vidim da su to dosta teški čamci - sigurno i dosta stabilni. Mene zanima čamac od AL materijala. Da li imate kakvu preporuku za aluminijski čamac do 2000-3000 eura?

Hvala. Može i na pp može i tu. Zanima me i plastični ali kako ga spustiti u vodu tu kod Zagreba i gdje?

vratit će se rode

maverick

Danas je pametno i nenasjesti na fore likova koji po facu prodaju camce u pola cijene pa cak i manje. Ne znamimaju li camac uopce ali ove koje oglasavaju nisu ni vidjeli

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Zasto je danas lakse platiti nekog strucnog da pregleda plovilo prilikom kupnje nego dopustiti nekom da vas prevari...odgovor je jdnostavan...Zato sto je visestruko jeftinije i nema onog gorkog okusa u ustima. Susretnemo se tu po forumu...faceu...prevare nas kad kupujemo i novo plovilo a tek kad je u pitanju polovno...o motorima da i ne pricam. Par friskih slika

Cijeli rub je napravljen od silikona ili bar njegov veci dio...ofarbano i oglas

maverick

Dno je pokrpano autokitom koji je prve sezone ispucao i voda je usla u duplo dno...s tim da nije  ni obrusio do plastike...mazao je tko kako je stigao...prajmera..razno raznih...cak je preko svega i jedan sloj temeljne crvene koja simulira antialgin

maverick

I za mene vrhunac...ovaj komad blazujke je u oglasu naveden kao nosac pomocnog motora

pajdo77

Bogami ovaj je sa svojim krpanjem i bojanjem i mene zahebo :stripii:

maverick

danijel

Pozdrav kolege
Imao bi pitanje za vas iskusne nautićare,u potrazi sam za kupovinom
novog čamca i motora. Nemam iskustva u nautici i ne razumijem se baš baš u čamce ali jako puno sam čitao i odlučujem se za kupovinu novog tajmen 525 ili tri princete 17 lux motora od 20ks. Molim vas savjet i vaše mišljenje koji od ta dva modela čamca i koja preporuka za motor yamaha,mercury,honda.Trenutno mi financije dozvoljavaju 7000eura, planiram imati prikolicu i voziti čamac kući dok ne nađem vez negdije u gradu.
Bolje biti ljut nego pokvaren,
ljuto se jede a pokvareno baca

maverick

Moj izbor bi bio Tri princeze i Yamaha

NSBucov1

I moj izbor bi bio isti ali motor bi trebao biti tridest konja. Imao sam kombinaciju tri pronceze i Yamaha 25 konja 4 takta. Odlično je išla sa dve osobe ali sa 4 se već mučila.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mossi

Za srpsko tržište imao bih 3 opcije:
- Economic korito i motor 20hp
- korito za 40/60hp
- unlimited (tj onoliko koliko dozvoli budget)

Ekonomik, troškovi registracije, održavanja i goriva na minimumu.

40/60 je klasa za sebe, sve je skuplje, dosta al opet je to neki budžetski ekonomik "srednje" klase.

Unlimited.. ne bih komentarisao..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk