Savjeti za kupnju prvog plovila

Autor maverick, Travanj 15, 2014, 21:17:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vedro

Moj je motor zadnja serija pa se nemoze staviti karburator od 15ice, na staroj seriji se moglo ubaciti pa si mogao imati od 9.9 15icu. Tako mi Ikica rekao.
Ja ispitivao posto umpahpah kupio novi karbic od 20 ke pa prodavao svoj stari isto nova serija ali nestima mi.

rj

mosssi ja idem sa čistim dnom i sportskom eliso mmisllim da je 13 piča 40km/h barem 50 orašja sa  15ks obilazim u zaebanciji sporiji su min. 3-5 km tako da mi djeluje nestvarno da 9,9 ide ko 15 ...ali mi se poklapaa brzina sa promjenjenim karburatorom ...orašje i 15 ks ima brzinu od 37 kmh
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

rj

Citat: vedro  u Veljača 13, 2016, 07:57:25
Moj je motor zadnja serija pa se nemoze staviti karburator od 15ice, na staroj seriji se moglo ubaciti pa si mogao imati od 9.9 15icu. Tako mi Ikica rekao.
Ja ispitivao posto umpahpah kupio novi karbic od 20 ke pa prodavao svoj stari isto nova serija ali nestima mi.

ako je nov model yamahe onda neštima karburator od15 ks ...sad si me bacio u razmišljanje  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Samo vi javite kad je mjerenje i janje mene zanima samo janje  :ok: :occasion14:

mossi

Citat: rj  u Veljača 13, 2016, 07:59:20
mosssi ja idem sa čistim dnom i sportskom eliso mmisllim da je 13 piča 40km/h barem 50 orašja sa  15ks obilazim u zaebanciji sporiji su min. 3-5 km tako da mi djeluje nestvarno da 9,9 ide ko 15 ...ali mi se poklapaa brzina sa promjenjenim karburatorom ...orašje i 15 ks ima brzinu od 37 kmh

Pa vidi ja sam bio  :eek: :eek: Znam čamac jednoslojni 2mm aluminijum čamac ima oko 100kg.
Imali smo temu Može li mali alu čamac od 50kg sa jednom lakom osobom da glisira sa Mercury 5hp,
i da ga doditčni nije potopio posle 25m verovatno bi izglisirao, a to znači da ide preko 25km/h sa 5hp!

E sad ja tu Yamahu ne znam, ali 25km/h plus budženje sa karbosima.. ko zna.. ?!
Pošto nas deru ko ovce za svaku godinu registracija i to skoro kao za auto, manje ks manje novaca.
Kad jednom prodješ "tehnički" više te niko ne pita šta imaš ispod kape.  :ok:

pajdo77

Mene sad *ebe kakva je to elisa i zašto ju nisu i svi ostali pokupovali kad čovjek ide ko zmaj sa njom. Il je neka ograničena serija pa je nisu imali svi dileri u ponudi ili sami dileri nisu znali kako čamac ide sa njom pa ju kupcima nisu znali preporučiti.

miha

Citat: vedro  u Veljača 12, 2016, 23:44:33
Ne znam o cemu blonjate i zasto ne vjerujete. Ja sam decko 175cm i tezine 80kg i moje orasje sa yamahom 9.9 idr 37km na sat. Ne znam sta vam nije jasno ili mislite da sam lazljivac. Pozivam sve dodi vidi, provozaj pa nauci u starim godinama neke stvari da neumrete u neznanju :stripii:
[/quote  ..kupio sve posloženo i deri ...toliko o znanju ..a kad bude nešto.... bit će Marioooooo ..... :uf:

mlb

Evo ja se nudim kao još jedan mjeritelj brzine , netražim puno !! Porcija papkara je sasvim dovoljna!  :stripii: :stripii:

miha

otvorim jutros forum a ono čudo ....maximalna pažnja na temi ..odlično bitna je dinamika u komunikaciji ...malo nešto naućimo ...malo slažemo ...malo se nasmijemo ....

mlb

Stepa

Citat: vedro  u Veljača 13, 2016, 07:49:03
Ma neeee sve moje a vi zovite majstore nek pregledavaju jel sta drugacije. Kupljen motor kod Ikice.

Ponekad bude zanimljivo gledat forume na što se zakače većina članova i o čemu se vodi rasprava  :takoje: ovo mi dođe kao da raspravljamo ko ima veći mali ili veliki čovjek :uf: :uf: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Promjenio sam elisu na svojoj Hondi 20 4t sa starom sam mogao manje tereta vući bio dosta sporiji,promjenio elisu dobio nešto na brzini  sad mogu i više tereta nosit da mogu u fulu ić onako nazovimo glisiranje.
Sa starom elisom solo kad sam išao trošio sam Aljmaš -Vemelj + - koji km 4-5 lit sad nisam ispod 6.
Vedro kakva je potrošnja kod tebe sa tom elisom koju furaš ?????????? :hi: :hi:

Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Elisa je spona motora i camca...i najbitniji dio u kompletu. Kad sam imao yam 25 devet puta sam mijenjao elisu i bio sam brzi i ekonomicniji od vecine sharkova s 30 ks. Vedro trosi standardno za taj motor ...oko 3 l
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vedro

A gle potrosnju nisam nikada tocno mjerio. Proslu vlasnik je rekao 3 litre e sad jel 3 ili 3.5l nemam pojma. Bas cu testirati ovih dana.

pajdo77

*ebem ti,ti od neptuna na primjer do ušća i natrag potrošiš tri litre,pa to troši ko upaljač,ja toliko potrošim dok se odvežem od obale :rofl2: :stripii:

Žorž

:stripii:
Citat: vedro  u Veljača 12, 2016, 23:44:33
Ne znam o cemu blonjate i zasto ne vjerujete. Ja sam decko 175cm i tezine 80kg i moje orasje sa yamahom 9.9 idr 37km na sat. Ne znam sta vam nije jasno ili mislite da sam lazljivac. Pozivam sve dodi vidi, provozaj pa nauci u starim godinama neke stvari da neumrete u neznanju :stripii:
Pročitaj pažlivije moj post,ja sam siguran da ide37,nema razloga da ti neverujem,čak sam Rj-u napisao da je to penal opklada,znam koliko sa pravom elisom,može da se dobije na brzini,tebi se potrefilo da kupiš :ok: kompletić i to je to,a postoje i formule po kojima se  računa,optimalan korak i broj kraka da bi se izvukao maksimum iz motora.Elisa mog drugara koji se uspešno bavio motonautičkim trkama,je koštala kao nov osrednji motor :icon_thumright: