Savjeti za kupnju prvog plovila

Autor maverick, Travanj 15, 2014, 21:17:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bakara

Citat: miha  u Veljača 13, 2016, 08:42:28
otvorim jutros forum a ono čudo ....maximalna pažnja na temi ..odlično bitna je dinamika u komunikaciji ...malo nešto naućimo ...malo slažemo ...malo se nasmijemo ....
Svaki pomen reči "janje" izaziva veliku pažnju forumaša :D

Žorž

Mislim da je više druženje u pitanju ali pošto se zna u kom mesecu su jaguari najbolji,ima vremena da se organizujemo,kod nas se kaže da su najbolji "Ðurđovski"jaganjci :ok:

Ervin

Citat: mossi  u Veljača 13, 2016, 07:49:21

Jednom prilikom idem nizvodno i sretnem kolegu u alu čamcu, Yamaha 9.9 2t njih trojica ladno 27km/h  :takoje: :eek:
Čamac je baš lak i povozan, promenio je par vlasnika pa sam bio u njemu.

Pričaš o Tataloviću i onom dugačkom, uskom alu koritu?
Njegova Yamaha 9.9 je bila kod mene i gurala je Dunasa fantastično. Na kraju sam je pustio dalje, ali taj motor je tako ludački radio da i dan-danas sumnjam da je neko zamenio karburator na njemu...

mossi

DJ17

nisam siguran gde da postavim pitanje, pa sam se odlucio u ovoj temi... treba mi pomoć oko motora. imam drveni hrastov camac(napravljen 2012) 5m, sirok u patosu 1m(gore 1,34),dubina 44cm... kupio bi polovnu 4t yamahu 15-20ks. sta vi o tome mislite, da li bi camac izdrazo takav motor i kako bi to islo :sha: (motor bi stalno bio na camcu)!!! verovatno ce neko rec da prvo kupim bolji camac pa tek onda motor, ali ja  ne bih bar za sad menjao camac, a motor bi definitivno kupio drugi...

šajzika

Imao sam iskustvo da mi je johnson 15 ks poceo kidat zrcalo tj odvajat od dasaka. Cikl je od ariša bio i pitanje je kolko je majstor bio trezan
Isto tako sam gledao pjanu budalu sa hrastovim ciklom i yamahom 20ks koji je pojacao jebacki zrcalo i to je nekako funkcioniralo s tim da uvjek kad se napije i odvali gas do kraja mora limovat , kucat eksere i ostale gluposti.

Moj prijateljski savjet bi bio da prvo probas motor na svom camcu a.onda tek da ulazis u neku kupovinu.

Ja sam isto kupio djonia pa je razbijao cikl pa sam onda naknadno uzeo orasje i tako je krenula bolest nautilus vulgaris i kod mene
Audentes fortuna iuvat

DJ17

hvala, vozen je s tomos 18 ne tako cesto, vise onako za probu, no uglavnom tomos 4 a ovo ostalo nisam probao, ali naravno bez probe ne bih ni kupio...

šajzika

Nemos bas t18 i yamahu 20 usporedjivat,  Ali ako si pod punim gasom tjerao t18 onda ces i na pol gasa tjerat y20 i naravno puno manje trošiti.

Pojacat zrcalo zbog sebe i laganini al to vidis s pametnijima.
Ja mogu samo o onome sto sam probao i vidio
Audentes fortuna iuvat

DJ17

da upravu si ne moze se usporedjivat (t18-yamaha20), sta preporucujes kako pojacati zadnju glavu s nekim aluminijskim profilom ili nesto drugo???

šajzika

Ovaj budalas je imao blazujku preko cjelog zrcala i to je dodatno pricvrstio na stranice.

A za nacine ojacavanja i slicno nisam ni radio ni stručnjak . To ce ti morat drugi momci pomoci koji su to radili i takorec sve znaju. Svaki dan su ovdje pa ces imaat odgovor zanpar sati
Audentes fortuna iuvat

maverick

Na jelov čikl sam montirao parsun 15 ks i glisirao je uredno...stavio 4 flaha na zrcalo...ušarafio ..i šljaka bez problema...jedan u gornjoj zoni a drugi na pola...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

I naravno ako slucajno neznas parsun 15 i yam15 te yam 20su isti motori po kg
Audentes fortuna iuvat

DJ17

:thumbsup: sad mi je sve jasno( da tezina je 50-ak kg, ako se ne varam)!!! e sad jos da uleti neka dobra yamaha  :ok:

šajzika

Nevaras se, Hah da si upisao pod lokaciju pravo mjesto mozda bi ti i pomogli al ovako ko zna odakle si djokice :stripii:
Audentes fortuna iuvat

DJ17

:stripii: nije djokkkaa, djordje-djoka  :stripii:, salimo se naravno!!! dalj