Texas rig

Autor maverick, Prosinac 01, 2012, 22:52:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Odsečeš mu stomak.
Kupiš meka olovca za plovkarenje od 1.5gr njih možeš namontirati na wormulju.

rajan

Gegs samo dodas malo olova na vrat udice i shed je u balansu.Ja licno imam zicu za lemljenje i ona je vrlo mekana i obmotas je nekoliko puta oko vrata udice i shed je u balansu.

Miro

Citat: rajan  u Prosinac 16, 2013, 22:43:00
Gegs samo dodas malo olova na vrat udice i shed je u balansu.Ja licno imam zicu za lemljenje i ona je vrlo mekana i obmotas je nekoliko puta oko vrata udice i shed je u balansu.

Jel nešto u ovom stilu:

rajan

To je to,samo su te udice skupe a ovo ne.A nabavio sam iz Banja Luke od firme "As-tech" i ove federe tako da sve leze kao dupe na nosu. ;D

Miro

Ma da, skupe su ali u tom stilu, imam malih olova pa se da oblikovati tako.

Lomnica_city

Citat: gegs  u Prosinac 16, 2013, 18:57:51
u zadnje vrijeme malo se igram sa texasom i za stuku mi je bio odlican, na bijelog tvistercica.

Kad nabodem shadolike gumice dogodi mi se da se gumica rotira oko svoje osi. Kako to sprijeciti, a da ne kupujem one bezobrazno preskupe worm udice sa otezanjem na luku?

1. Uzmes plovkarosko olovo i dodas koliko ti treba, ja sam tako pravio sistem za Delalande Sandru 13cm koja uvrece kao nezdrava, 2gr sacmica je resila stvar, unakazila je stuku, a sad sa 1gr plocicom i madjarcem cackam po potopljenim krosnjama smudja...

2. Okreni seda na bok, vecina ih radi isto tako dobro, a neki cak i bolje tako (Oskar od Orke recimo)...

3. Koristi sed koji je okruglog oblika tela, ima ih raznih modela, Keitech, Sakura, Patriot, razne kopije kineske, Yum Samurai...

gegs

probao sam ta mala olova, ali udica mi je predebela i ne uspijem dobro pričvrstiti i onda sve pootpada kad krenem drljati po dnu. doduše nisam imao kliješta da to pošteno pričvrstim. ovo sa žicom za lemljenje mi se sviđa  :icon_thumright:

a kod bočne montaže, jel ima razlike u uspješnosti ubadanja udice?
kad sam se igrao sa tvisterom na worm udici bez otežanja, u plitkoj vodi među travom, pecao sam na "viđeno". znalo se dogoditi slijedeće:
tik pod površinom cimam skroz sitno vrhom štapa i kad tvister krene polako propadati odozdo dojuri štuka i spakuje ga u usta. ali samo stoji na mjestu sa twisterom u ustima, po dvije sekunde sigurno. pošto ja to sve vidim mogu komotno udariti kontru, a nisam svaki put uspio ubosti udicu. ne znam kakva je situacija sa bočnom montažom.

Miro

Ma uzmi olovo i čekićem ga spljošti i okomotaj oko udice i učvrsti klještima - tak da izgleda ko na slici gore  :thumbsup:

kawasaki

mozes si sam napraviti otezanje na klasicnoj vormici sa malo olova i kljestima
poigraj se jer olovo je mekano  :fishing: :fishing:
Brzi od Bolena.

zvonex

može za to i tungsten žica..ili pasta...teža od olova..omotaš par namotaja oko wormice i peri....imaš u trgovinama tipa baumax i sl....

dravski pecaros

koliko kosta ta zica u baumaxu

zvonex

ja sam kupil u vž-u...trgovina slična tom tipu...10m cca 40kn..

dravski pecaros

kawasaki

to je super nisam znao da ima kod njih ja kupovao po ribickim trgovinama ali puno skuplje  :icon_salut:
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

ajd ak ni problem neku sliku te zice..da znam sta traziti  :icon_thumright: