ČAMAC drveni

Autor maverick, Travanj 26, 2014, 22:05:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Danas ja i JUra sretošmo susjeda s nekim čudnim čamcem...čamac je neobičnog oblika, slikacu ga ovih dana, ali jedna zanimljivost je da je rađen od hrastove daske debljine 1 cm..i kasnije samo plastificiran izvana...na čamcu je honda 2o ks a juri kao blesav....što kaze Jura postidio bi puno plastičnjaka i to ovih modernijih....čamac je još uvijek u solidnom stanju mada je napravljen 1977 godine ...pa nam pade napamet da najesen napravimo jedan...ne slican vec s isitim nacinom izrade..Pitanje broj jedan...gdje doci do povoljne hrastovine...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Čekam samo da se pojavi rj sa komentarom tipa:

"parket u tetrapaku"... :rofl2: :stripii:

P.S. šta misliš pod "neobičan oblik"? :sha:
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Ma vec ce se on sjetiti nekog modernog naziva za moje kreacije....a čamac je blagov dna...radjen je kao oni stari gliseri...naprijed spicaner a od zada se stranice skupljaju unutra...slicno kao moj stari aluminijski...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Ajde slikaj ako te ne mrzi... :hi:

A misliš i ti da radiš neki takav oblik ili samo misliš na taj način i materijal?

maverick

Samo na taj nacin..a oblik..neki klasicni tabanas..probacu slikati sitne detalje nakon toliko godina be nekog velikog odrzavanja

alexdja

šajzika

500eur kubik ,covjek reze po dogovoru.
Imas za 3 cikla, ako ide ona racunica 0.33m3 po camcu
Iz pitomace  :hi: moji ljudi , cigani  :laughing7:
Audentes fortuna iuvat

davor99

Najpovoljnije odi do prve Šumarije i pitaj i to treba ti trupac I kl debljine od 35-45 duljine zavisi kolko misliš raditi dugačak ili odeš na neku blizu pilanu i tamo kupiš gotovu dasku

Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Ovo je čamac slikan izvana, nadam se da se susjed nece ljutiti za ove slike, dno se ne vidi ali je blago V dno

Ovo je zadnji kraj gdje se vide tragovi godina koje ima ali jos uvijek je sve cvrsto da 20 ks motor ni ne mrdne nista na njemu

Ovo na prijed ispod palube...nije nista plastificirano samo prelakirano jednom davno i sve je kao novo...sve je rađeno od 1 cm debele hrastove daske...cak i egije su od istog materijala....izvana je samo plastificiran s rowingom i smolom...na vodeni dio je stavljen prajmer i antialgin

Zanimljivo je da su unutrasnje strane stavljene letvice koje prekrivaju spoj dasaka i sve je spajano zakovicama i to cini mi se bakrenim koje su ručno raskivane

maverick

Čamac je star debelo preko 30 godina a vidim i drikere za ceradu...znaci imao je i nju da mu produzi zivotni vijek...kaze mi sadasnji vlasnik da je jedno 2-3 godine vozen bez plastificiranja i izvana osim smole i mate nema ni prajmer niti boju..obojan je samo s gornje strane kako se vidi i na slikama

Darko

ako je vožen sa starim mercurijem 20ks znam i čiji je , a znam i gdje ima još jedan , neznam jel isti ili jako sličan  :hi:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

N e znam s cim je vozen prije, ali sad ga vozi susjed sto pravi brod s hondom 20 ks...pitaj Juru kako je projurio pored nas....sto se tice oblika to je sve od onog prvog glisera i grofov čamac rađen od aluminija. Mene fascinira stanje čamca nakon toliko godina, jednostavnost izrade i velika plovnost na kojoj se mogu postidjeti svi proizvođači danasnjih čamaca

Darko

to je onda taj , prije ga je vozio njegov kum sa starim mercurijem 20ks 2t
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

alexdja

Neverovatno očuvano izgleda za 30 i kusur godina... :eek:

Koliko je dugačak?