Izrada STEPENICA za flos

Autor maverick, Lipanj 23, 2014, 12:11:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Pa kad se več bahatimo sa šalovanjem i betonom , a što nebi izlili i neku klupicu !   :rofl2:    :rofl2:

maverick

A jbg za to treba majstor...ne znam ni stepenice osalovati...a na youtubu nema bas nekih primjera  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ps

Prvo krečeš s šalovanjem nadvoja, temelja, a šalovanje stepenica je razlika kao pecanje babuške i smuđa.  :stripii:

Slaven

Citat: maverick  u Lipanj 24, 2014, 06:57:52
A jbg za to treba majstor...ne znam ni stepenice osalovati...a na youtubu nema bas nekih primjera  :stripii:

ma ne moraš ni gledat na youtube, znat češ kad bude trebalo, tebi je to u krvi :rofl2:

retfala

stavite me slobodno na spisak :takoje: ako budem spriječen :rofl2: poslat ću zagija jer je on moj referent za betonažu

maverick

Jasno nam je s šalovanjem...samo nam nije jasno odakle se pune betonom...odozgo ili odozdo  :stripii: a ima videa i to extra... :stripii: kontam da ce ih Ćava na kraju obloziti rigipsom  :stripii: a zagi nam je skoro pa neophodan  :stripii:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Kako to možete raditi bez šefa gradilišta :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Molim da mi se pripremi : vaservaga, mistrija i komad stiropora :stripii: :stripii: :stripii:
Dogovorite se tko će doći po mene :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

maverick

A svakako smo mislili traziti nekog inginiera za nadzor...ili ti ili stankec...dogovorite se  :stripii:

zvona

Pa praviš malo gušči beton i sipaš unutra..zagladiš prvu stepnicu i polako sipaš dalje..stavite armaturu u šalung kad budete somine nosili preko stepenica da ne puknu

maverick

A gle..najveci somovi koji ce preko stepenica smo ja i Ćava  :stripii: ne znam samo jeli ti pokupio onaj bitumen pa da i nejga ugradimo u stepenice  :stripii:

Mudri

Jedva čekam da vas pohapse ovi iz vodne zajednice,vjerovatno niste tražili dozvolu da betoniravate obalu  :hello:

ps

To im je neplanski trošak, a tek babe kad budu išle gledat stepenice i koja padne i slomi kuk, onda će biti, pošto je selo puno zagoraca, bum te tužil, doći će ih stepenice skuplje nego mramorne.  :rofl2: :rofl2:

Kugla

Dođem i ja nije problem, pa usput da i kod mene jedno dvije tri izbetoniramo, ja imam i gume, onako dolje sad kad je voda pala.

maverick

Citat: Mudri  u Lipanj 24, 2014, 14:19:34
Jedva čekam da vas pohapse ovi iz vodne zajednice,vjerovatno niste tražili dozvolu da betoniravate obalu  :hello:

Dozvolu za izradu stepenica sam dobio....kako mjesamo beton...3.1 ili 4.1 to nam je za sad velika dilema  :stripii:....susjed...temu smo otvorili da vidimo koga zanimaju stepenice pa  narucimo sljunka koliko treba i da kupimo cementa koliko treba pa cemo na kraju podjeliti troskove...ako trebate sta betonirati narucimo kubik vise i to je to ....

raso

Omjer cimenta i šljunka odokativnom metodom, ako je savski i 1 : 4 je puno, a ako je dravski iz Botova, onda je i 1 : 3 malo :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
S obzirom na to da će beton biti izložen vodi i smrzavanju trebalo bi 1 : 3 :stripii: :stripii: :stripii: