johnson

Autor ljuska, Lipanj 27, 2014, 17:02:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljuska

davor99

Šteta da iz prve ruke tj iz bliza nisi vidio rupu na karburatoru ,odma bi ti bilo jasno. Motor je odličan i pouzdan ali  :flasica: :pije: ko stara Lada 
Vodite ljubav, a ne psa

šajzika

mlb je svoju yamahu 25ks 4t sa jako malo sati u savrsenom stanju platio malko vise od te cifre.
mislim da treba tako nesto naci, cekat i listat njuskalo i oglase  :hi:
Audentes fortuna iuvat

davor99

Svakako i moj kolega u Osijeku kupio Yamahu 20 4T sa svime i sa 30 sati rada 15 000 kn e da i još i daljinske komande i još nekaj motor se inače kupuje u zimskom periodu i još k tome rabljeni nikako sa mora, samo kontinent.
Vodite ljubav, a ne psa

umpahpah

Citat: davor99  u Lipanj 27, 2014, 19:14:43
Šteta da iz prve ruke tj iz bliza nisi vidio rupu na karburatoru ,odma bi ti bilo jasno. Motor je odličan i pouzdan ali  :flasica: :pije: ko stara Lada
ja imam malo mladjeg i 15 ks je da malo vise trosi ali ni jedan tako nije pouzdan i kad amer to napravi nema da ne radi!!!

šime

Da ali ovo nije Amer nego Belgija, a potrošnja biber doza, u početku a onda malo kasnije turbo doza

Slaven

Ajd da ja malo pitam u vezi tih jonsona. Trenutno na svom čamcu imam tomosa18, čamac spuštam u aljmašu i idem uzvodno, do otoka, žute zemlje itd. Sa tim tomosakijem vozim se cca 50min tu relaciju u jednom smjeru, plus vozikanje tamo po pozicijama i plus povratak nazad do aljmaša potrošim financiski gledano oko 100 do 130kn goriva i dvotaktola. Tomosaki mi je za sad ok i služit će dok može. Na lageru imam jonsona 25ks, kao dole sa slika, neznam koje je godište ali trebo bi bit dobar, e sad prvo pitanje je, na prvoj slici se vidi. Jel se može na tim vijcima skratit duga noga da ne moram prepravljat zadnju stranicu? A drugo pitanje je, koliko takav motor recimo da je dobar i da se vozi ekonomično može potrošit financiski goriva u odnosu na tomosakija18 i istu relaciju i istio opterečenje.

raso

50 % više goriva i 50 % manje vremena, znači u konačnici si na istom :hi:

zvona

Po tom ispada za jedno pecanje oko 200kn goriva i ulja..to nije fino nimalo

raso

nije 200, kako jonsika ima više konja, njegov ploveći apartman je na Petrašu  za 20 minuta manje. kad uzmeš potrošnju jačeg motora i njegovu brzinu u odnosu na slabijeg i njegovu brzinu ali i sporost dođeš do istih 120-130 Kuna. Zvona, on je težak 300 i kusur kg, i ima plutajući apartman, a ostaje 2-3 dana. Izračunaj svoju potrošnju za 2-3 dana i na istom ste.

Slaven

neko je spominjo da se na takvim johnsonima može skratit noga, nesječam se ko i di, ajd ako netko zna :dontknow:

maverick

Kolega je jednom davno kratio nogu....čini mi se u tehničkoj skoli u njihovoj radioni...mislim da se to ni ne isplati....šime ce sigurno znati više o tome....a sto se tiče potrosnje....taj motor na zagrebackom sharku trosi 11-12 litara, ima ga susjed i dan danas je kao nov bez ikakvih problema....a sto se tice finacija....ja od Josipovca do Apatina i nazad imam  preko 100 kilometara ... :veryangry:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

Ma koliko se ja vozim sve je manje više više zanemarivo, ponavljam, netko mi je reko, mislim da tunjo na druženju, da se na nekim johnsonima to jednostavno radi, pa sam stavio slike da vide jel to taki model

river

ja sam kratio nedavno jednog johnsona od 15 ks,postupak dosta jednostavan,ali i malo skup...

cijev vodo pumpe i menjača se da prilagodit ali

osovina pogonska je problem,kako optimalno izračunati te ju odrezati/skratiti na pravu mjeru da ne upire u petu i motor....

...i tokar mora biti jako precizan da osovina bude u balansu da nerazbije ležajeve oko i ispod vodo pumpe...jako teško...

ja sam se ipak odlučio za skuplju varijantu tj orginalnu novu osovinu...cijena ...sitnica....skoro pa nova Stella  :uf:

davor99

Najeftinije je napraviti novi nosač motora i njega učvrstiti za krmeno zrcalo, sve ostalo je neisplativo.
Vodite ljubav, a ne psa