Uspio mrijest smuđa

Autor šime, Srpanj 20, 2014, 13:31:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Već nekoliko dana uzastopce sam na vodi i jako dobro pratim sva dodađanja u vodi i oko nje.Vjerovarno i svi vi ostali ste primjetili da malog smuđa  i soma ima i ogromnim količinama.Naročito sam oduševljen sa malim sitnim smuđem 20-30 dkg, ma milina mi ga vidjeti.Mrijest je očito uspio,samo me sada zabrinjavaju onaj šljam ljudskog roda - električara. Ma bio neko jutro na 8 km Drave malo zabaciti i zamo moji poznanici malo nočili, pakli slaninu i tako uživali . I počne priča o  uspješnom mrijestu i tako tome  i nemože proči bez priče o strujarošima.Naime te noči (kako oni pričaju)oko 12 sati pola jedan , čuju čamac iz pravca ušča Drave i Dunava i pravac prekoputa njih i krenu nekih sto m i ugase motor pa onda upale pa opet ugase i tako .Kažu počeli vikati na njih i paliti baterije ,ali ovo ne šljive ih ni za suhu šljivu, odradili svoje(preku baranjsku stranu) i po gasu prema ušću.Eto ajd sada mi se radujemo i očekujemo razvitak te mlađi i dođe stoka i to sve razjebe uništo pobije ili već bog zna šta.Ma samo da kažem niti ja niti nitko oko mene ,a bilo nas je jedno 4 čamca cijeli dan nitko niti peca.Hranim si mjesto već desetak dana , ma ni čvrka .

maverick

Neznam kako rade nocu strujom....ali ima ih kao govana....neki dan je poznata ekipa dosla gliserom u kontrolu ribljeg fonda na nas teren...pa ce dovesti i jedan cikl za koji dan....odvezli su se jako brzo....cak su i peskire na plazi zaboravili he he he....i nsazalost to je jedini nacin kako se rijesiti budala....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

šta ćes tim od 20, 30 dkg ? pa to ni za čačkalice pravit nije...

šajzika

ti su najsladji  :stripii: :stripii: :stripii:
ko i male škljoce sto trpaju u vrece  :stripii:
Audentes fortuna iuvat

MIKA

tu stoku treba jednostavno podavit  :pirate:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

ibro dirka

ma muka mi je i od ovih silnih pecaroša, kaže jooooj jadan što je gutnio i baca ga u vrećici a po vrećici već vidiš da nije ni planirao većeg ulovit...

šime

Da da to je najjača fora zgutao je, pa ono, ide u vrečicu.A ne bi ga pustio u vodu pa možda i preživi, a u krajnjem slučaju pa biti če hrana za neku drugu ribu.Ma ja neznam i ti pecaroši , ma molim Vas da se neko ne uvrijedi, jbte sjedi na obali i vidi da brljaju na vodi rade sumnjivo, pa NAZOVI POLICIJU, a ne oni idu njima svijetliti baterijama, kao otjerti če ih, aha malo sutra, čisto znaju da su to pecaroši koji im ništa nemogu pa ono ko ih j......Jbga baš se te gamadi nakotilo i sav taj uspjeli mrijest če uništiti.Nevjerujem da će te male smuđeve samo omamiti, vjerovatno ih ubije, a čuo sam da se riba na taj način sterilizira, e ako je baš tako pa to je da kada ih se uhvati objesiti za jaja na most i da  im svi, je..... mamu.

Lomnica_city

Ti su od lane od 300gr, nisu ovogodisnji, ovogodisnji tek imaju mozda 30gr...

Hudini

Tako je. Jesenas sam ih s baterijom u Luci Vukovar gledao u kamenju. Dosta solidno raste smuđ.

šime

Ma pa da, smuđ se lagano oporavlja, samo se bojim da će ih "električari" potamaniti

dravski pecaros

u karasici jako dugo toliko smuđa nije bilo..20-30 deka koliko hoces a kolega u petrijevcima 8 kila uhvati jednog

maverick

A udje on u karasicu pocesto...mislim da su sad uvjeti kao i prije...bice ga ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

grijeh je to sto ovi strujasi rade  :uf: a smudj ionako osjetljiva- i ne samo smudj.kako se borit protiv tih bandi  :pirate:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

Ma tu i je problem ,to što je smuđ najosijetljivija riba, budu li ga rondali sa strujom, ono što ne potamane bojim se da će otići sa vodom. Ma najgore je to što mjerodavni manje više  znaju ili naslučuju tko radi sa strujom  barem onaj dio Drave nizvodno od grada prema ušču.E sada kako ih uloviti, a kada ih se ulovi DRASTIČNE KAZNE im treba oderati. E sada treba apelirati prema zajednici ribolovnih društava ,a samim time i prema Savezu,da se izmjeni zakon pa da se takvima sudi po KAZNENOM zakonu ,a ne po prekršajnom zakonu sa drastičnim mjerama, po imovini i đepu i rešetkama. Pa onda neka "strujare"Sve ovo do sada je preblago.Samo se bojim da bi to moglo ispasti nakaradno , pa udariti po poštenim sportskim  ribičima.

maverick

Mozda sime ne bi bilo lose da odemo u zajednicu pa ih pitamo sto mozemo uciniti svi zajedno