Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kobac

evo baš gledam neku emisiju na tv, najskuplja njemačka šunka (pravi se od "GRBE" na leđima nekog rijetkog goveda) košta ni manje ni više nego 1700 e , pa zašto popaj nebi svoj kulen naplatio "samo" 50e... :rofl2: :rofl2: :rofl2:

u biti slažem se da sami recept i izrada, tj. proces dozrijevanja nije neko sveto pismo...ali...za pravu kvalitetu treba kvaliteta svih sastojaka (pravo meso-tj. svinja, prava paparika, crijeva, drva...) i naravno pravi majstor i puno sreće (zbog vremenskih uvjeta) naravno ako se nema komora ili nešto sl...

ibro dirka

Gledao i ja pa sam baš komentirao da ju reže kao da mu je zadnja...uzeo bih ja njemu nož pa pokazao kako se taj komad od kile nareže u tri reza...jedva ju zarezao sirotinja...

rj

Citat: kobac  u Siječanj 30, 2016, 19:59:48
evo baš gledam neku emisiju na tv, najskuplja njemačka šunka (pravi se od "GRBE" na leđima nekog rijetkog goveda) košta ni manje ni više nego 1700 e , pa zašto popaj nebi svoj kulen naplatio "samo" 50e... :rofl2: :rofl2: :rofl2:

u biti slažem se da sami recept i izrada, tj. proces dozrijevanja nije neko sveto pismo...ali...za pravu kvalitetu treba kvaliteta svih sastojaka (pravo meso-tj. svinja, prava paparika, crijeva, drva...) i naravno pravi majstor i puno sreće (zbog vremenskih uvjeta) naravno ako se nema komora ili nešto sl...

zatebe su "bijele" švapske kobasice sasvim ok  :rofl2:  :thefinger:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

Citat: rj  u Siječanj 30, 2016, 20:35:53
Citat: kobac  u Siječanj 30, 2016, 19:59:48

zatebe su "bijele" švapske kobasice sasvim ok  :rofl2:  :thefinger:

Neznam sta je pjesnik htio reći (valjda u stilu da nisam bolje zaslužio ) al nema veze...

Ibro mislim da je rekao da ono što je odrezao ( kao da ima dvije lijeve, a ni nož nije neki) ima cca 100 grama ili u prevodi 17 e pa se ženska prenerazila... :stripii: :stripii:

rj

jao kobac ...
1kg = 1700e
1kg= 1000g
100g= 170e

hvala  :hi:

kobac

Citat: rj  u Siječanj 30, 2016, 21:13:25
jao kobac ...
1kg = 1700e
1kg= 1000g
100g= 170e

hvala  :hi:

Da u pravu si onda je vjerojatno bilo riječ o 10 grama, neide mi matematika
Nego nereće sta znače bijele kobase...

rj

ma sjebale me švabe u minkenu ...kao specijalitet sve bilo ok dok mi nisu rekli da su od bikovih jaja  :eek:...FUJJJJJJ....

kobac

Citat: rj  u Siječanj 30, 2016, 21:38:10
ma sjebale me švabe u minkenu ...kao specijalitet sve bilo ok dok mi nisu rekli da su od bikovih jaja  :eek:...FUJJJJJJ....

Znači kulen nije za mene a jaja jesu.. :shirty: :shirty:

maverick

"bijeli bubrezi"specijalitet...a nije mislio da su jaja za tebe, vec muda  :stripii: stari provokator nikako da se sredi i sklopi primirje s drugim organima  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

Citat: maverick  u Siječanj 30, 2016, 21:48:15
"bijeli bubrezi"specijalitet...a nije mislio da su jaja za tebe, vec muda  :stripii: stari provokator nikako da se sredi i sklopi primirje s drugim organima  :stripii:

Ma muči ge nešto cijelo vrijeme,  :stripii: :stripii:, :evil5: :evil5:,
A nema dana da NES nije kriv...
Ma nema veze navikao sam ja i na provokacije,podmetanja, ponižavanja...
Sve moram trpiti, al uvijek na kraju dodje sve na svoje...

mossi

A posle kafica:

Kopi Luwak, Indonezija: 320$ za kilogram – Kopi Luwak je najređa kafa poreklom sa Sumatre. Kafa je naziv dobila po sisarima koji se zovu “Luwak” koji žive na drveću i jedu crvene, zrele plodove kafe. Oni plodove jedu cele, sa sve semenkama kafe i kroz njihov digestivni trakt prolaze kroz hemijske procese i fermentaciju. I dalje netaknuta zrna kafe zatim se skupljaju iz izmeta ove životinje nalik divljoj mački, čiste i dalje prže kao svaka druga kafa. Kafa se ne može uporediti sa bilo kojom drugom i ima šmek na čokoladu i karamelu. Cena je visoka zbog toga što je kafa retka, ali ako ste pravi ljubitelj kafe koji voli da uživa u finim stvarima, onda je ona vredna vaše pažnje.

:rofl2:

P.S. Obožavam kulen, ljut prošlogodišnji, ali to naći a da valja verovatno vredi svih 50e!  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
       Ove ostale zajebancije vrede onoliko koliko tržište može platiti, stranci više, domaći manje.
       Nema puno pameti: samo rad i umetnost trgovanja.

TonyC

Popaj svaka čast za kulenove . Dao bog da prodaješ i skuplje ! 
Moja podrška 100 %   :hi: :hi:

No

Citat: Mornar Popaj  u Siječanj 30, 2016, 13:09:38
Borili ste se za demokraciju, otvoreno tržište, slobodan protok roba i usluga, pa izvolite to iskoristiti ljudi moji.
Nemojte sjediti po birtijama i kukati kako su političri krivi za sve. Imate internet, svijet Vam je na dlanu, pokrenite se  :occasion14:

:occasion14:
Jedino ne kužim kakav si ti to mornar popaj, a šišaš po kulenu.   Šta je sa špinatom.
:icon_thumright:

maverick

Citat: kobac  u Siječanj 30, 2016, 21:58:32
Citat: maverick  u Siječanj 30, 2016, 21:48:15

Ma muči ge nešto cijelo vrijeme,  :stripii: :stripii:, :evil5: :evil5:,
A nema dana da NES nije kriv...
Ma nema veze navikao sam ja i na provokacije,podmetanja, ponižavanja...
Sve moram trpiti, al uvijek na kraju dodje sve na svoje...

Pričamo li o istom covjeku  :sha:   :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

Maca koja kenja kafu zove se civetka ili civet,Kopi Luwak je na indonežanskom civet kafa :stripii:Osim što je sakupljanje i postupak malo degutantan kafa je vrh.Imao prilike da probam bukvalno pola gutljaja.Sam proces sakupljanja,čišćenja i prženja je dosta zaheban i ako se dobro sećam potrebno je više od pola kile kake za 100gr kafe.Civetke malene pa im je i kaka malena :stripii:Inače cena kilograma ume dobro da pređeš 1000 doloresa,tako da je cena kulena kamilica za ovo :rofl2: :rofl2: