Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

pajdo77

Otišao ovaj svijet k vragu,najskuplja kava prošla netkom kroz guzno crijevo i to ljudi masno plaćaju :sha:

mossi

maverick

A sta su ova crijeva za kobasice..kulenje..isto moj pajdo...davno ja rekoh sve sto valja mora kroz dupe da prodje  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

Ma Mosi šta misliš kako sam je probao,zahebale me barabe,prvo je bilo"karamela i čokolada",a kad su mi rekli šta pijem,onda samo čokolada :stripii:

kobac

Ha jebiga, kad pogledaš kako smrde svinje i sta sve jedu, a mi od njih opet specijalitete pravimo...
Sta sve izidje iz i kroz  njih a najveći specijaliteti idu u ta ista crijeva....

Mornar Popaj

Jedino ne kužim kakav si ti to mornar popaj, a šišaš po kulenu.   Šta je sa špinatom.
:icon_thumright:

Mornar Popaj dolazi zbog prvog posla koji radim već 10 godina na Jadranu,
Kulenje mi je na drugom mjestu, hobi, i ono što baš volim i u čemu uživam  :occasion14:
Najljepša razbibriga tijekom dugih zimskih mjeseci, i ne postoji nijedan segment tog posla
a da ga ne volim više od svega ostalog. Sve ima svoje čari, i svakodnevno čišćenje brda govana ispod svinja,
i učestalo pripravljanje adekvatne hrane za svinje, i svinjokolja i adrenalin koji nosi ima svoje čari.
Vezanje kulena mi je posebna priča i treći dan svinjokoje kada stavljamo točku na i
Kartanje bele nakon svega je neprocjenjivo, a tradicionalno rezanje Kulena na pvom proljetnom kampiranju uz Dunav se ne može platiti.
Ne znam kako drugi, ali živjeti izvan Slavonije, biti otrgnut od Dunava i Save,  i raditi nešto što ne volim, bila bi mi sigurna i polagana smrt.
Zato mi šokci kažemo, tuđe ne trebamo a svoje nedamo.  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

kobac

Citat: Mornar Popaj  u Siječanj 31, 2016, 04:01:24
Jedino ne kužim kakav si ti to mornar popaj, a šišaš po kulenu.   Šta je sa špinatom.
:icon_thumright:

Mornar Popaj dolazi zbog prvog posla koji radim već 10 godina na Jadranu,
Kulenje mi je na drugom mjestu, hobi, i ono što baš volim i u čemu uživam  :occasion14:
Najljepša razbibriga tijekom dugih zimskih mjeseci, i ne postoji nijedan segment tog posla
a da ga ne volim više od svega ostalog. Sve ima svoje čari, i svakodnevno čišćenje brda govana ispod svinja,
i učestalo pripravljanje adekvatne hrane za svinje, i svinjokolja i adrenalin koji nosi ima svoje čari.
Vezanje kulena mi je posebna priča i treći dan svinjokoje kada stavljamo točku na i
Kartanje bele nakon svega je neprocjenjivo, a tradicionalno rezanje Kulena na pvom proljetnom kampiranju uz Dunav se ne može platiti.
Ne znam kako drugi, ali živjeti izvan Slavonije, biti otrgnut od Dunava i Save,  i raditi nešto što ne volim, bila bi mi sigurna i polagana smrt.
Zato mi šokci kažemo, tuđe ne trebamo a svoje nedamo.  :occasion14:

svaka čast, da bih riječ rekao!
:hello2: :hello2: :notworthy: :notworthy:

DIDAPATAK

Slaven

Osobno sam imo privilegiju provesti jedan ribolov sa kolegom popajem koji je naglasio da ce on biti zaduzen za klopu, a sta rec majstor na djelu, mozete mislit kad profi kuhar radi neso sto voli, ja sam glumio degustatora, naravno i ja sam bio profesionalac :stripii:

Darkestrah

Ovo me strašno podsjeca na raspravu sa varalicara lane, krenula je prica kako se domaci proizvođaci varalica podcjenjuju i za jeftine pare prodaju svoje varalice, Borac i Dankraft npr., komentari tipa pa to je hm, to vrijedi par puta više od rapale, megabassa ili šta ti ga ja znam, onda sam samo kratko priupitao, a tko od vas bi dao za hand made vobler 20 do 30 eura?...nastade tišina :headbang:

Tako i ovo, jel tko ovdje dao 400kn za kilu kulina?

Na kraju krajeva, to je kila obrađenog mesa, istina, vrhunska delicija...ali 50 eura je ozbiljna lova, i svaka cast ako netko uspije po toj cijeni prodati, tržište je cudo :thumbsup:

U okolici Ðakova znam za par ljudi koji to "profi" rade, cijene su im uglavnom ujednačene i relativno primjerene, a proizvodi barem ovo što sam probao korektni...ah nikako docekati kuline da odrastu, dosadilo mi po kobajama udarati :jede:
I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

Rap

Kad more može progutat šljivu za 100 kn/litra onda može i kulin za 50 €/kg  :hi:

DIDAPATAK

jednom sam na moru, domaćoj ekipi, priredio malu zvrčku..na gradele sam stavio brancine..divljake i iz uzgoja..niko od njih nije prepozano razliju..a razlika u cijeni je bila 1 - 3..povod je bila moja tvrdnja(strogo osobna) da ja nakon par loza i nekoliko cigareta nemam osjećaj u ustima koji bi mogao osjetiti razliku..
..kod nas ćeš teško naći nekoga tko je dao te pare za kulen isto kao što ćeš na moru teško naći ribara koji bi dao 350kn za šampjera,180kn za lignju i sl...svako to vidi svojim očima..i novčanikom..
..samo mali primjer..godinama sam slušao priču o restoranu na staroj (gornjoj cesti) između Šibenika i Trogira gdje je 1kg janetine sa ražnja 400kn a šurenu jaretinu naručuješ i avansno plaćaš po toj cijeni ali cijelo jare..
..prošle godine me put nanio tamo i stali smo da to vidim..radni dan oko 14h..proljeće(nije sezona)..mjesta(cca70 stolica) nema..ni za šankom..a mesar koji ih opskrbljuje prodaje iste janjce(navodno Lika,Zagora,otoci) po 69kn/kg u svojoj mesnici..pa što reć..
..ko voli( i može)nek izvoli..
.. :baba: