Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Evo u novinama pišu da su u Strizivojni maznuli čovjeku 80 kilograma kobasica. Il ćuke na dresuru il mrtva straža pred pušnicu.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

somborski lala

dravski pecaros

Slaninu i koljenice odimili sad ide na vjetar da se suši  :jede:

smudjoslav

Obicno se kod ljudi vidi veš kako se suši u dvorištima a kod tebe sve markirana roba ...Vidi se da držiš do sebe... :stripii:
P.S. Slanina izgleda predobro... :ok:

Gremlin

Kod mene skromno, podrum u gradu, nema se mesta...
6 tabli slanine su u background-u...

:occasion14:

dravski pecaros

Smudjoslav
Od malena sam učen " kada su drva spremna za hladne dane i meso u pušnici nemoraš se bojati zime"
Da ove godine je slanina vrhunska slikam kad krene degustacija  :occasion14:

Gremlin

Bitna je volja i ljubav prema nečemu a ostalo se riješi  :baba:

Mornar Popaj

Citat: Rap  u Prosinac 05, 2021, 17:59:55
Citat: Gremlin  u Prosinac 05, 2021, 14:48:00
Citat: Mornar Popaj  u Prosinac 05, 2021, 12:59:36
U svinji postoji samo jedno crijevo za kulen, sve ostalo više nema veze sa kulenom.
Sent from my iPhone using Tapatalk

To svi kažu, ali dak objasni te "kalupe od 2 kg", ništa mi nije jasno kako su ti svi kuleni isti.
Imaš neke svinje iz Brazila, sve iste  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Evo obećavam, neću da otvaram proizvodnju, samo za po kući...

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Kupljena kalibrirana crijeva puni sa smjesom do 2 kg

Popajeva zadnja 
Upravo suprotno kolega
Ove godine su mala kalibrirana koštala 8 kn komad.
Ja uzeo bačvu ( 1000 kom ) velikih po 5 kn komad. Punim u kalup, pa mi ke svejedno koliko je crijevo, višak odrežem.
Bitno da nije manje od kalupa
Evo od 15.12. prodajem prve kulene 1,1 kg prosječne težine.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Gremlin

Meni i dalje ništa tu nije jasno...

Šta su "mala i velika kalibrisana", creva kolagen kao za kobasicu ili kate, ili šta ?

Kakav je to "kalup" ?

Daj neke slike kako to izgleda sad kad je gotovo, presek me posebno zanima, a daj ako imaš i neke iz same proizvodnje da ukačim kako to radiš.

mossi

Svaka bolja radnja sa mesarskim priborom i alatom, prodaje i creva, kate i sve potrebno za svinjokolje.

Standard su nekalibrisana creva, razlika je velika ako je proizvođač ozbiljan.

Kod nekalibrisanih junećih, recimo 5cm imaš od 3-5cm, a kod kalibrisanih je to skoro svugde 5cm po celoj dužini.

Svaka standardna debljina prima određenu loličinu mesa u kg/m Ako želiš da imaš neku matematiku, praviš "kalup" tj meru po svojoj potrebi.

Primer: ja sam ove godine punio u 4cm, a u metar creva stane oko 1kg. Mera mi je bila veličina škafa, tj oko 60cm pa mi je to bio kalup.

Barem je to kod mene tako.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Mornar Popaj

Primoran sam kulene ukalupiti zbog potreba tržišta.
Naravno da je ljepše vidjeti prirodan izgled kulena, ali je i lijepo kad ti neka firma naruči 50-100 komada ali da su svi isti, teški 1 kg, jer idu za poslovne poklone.
Posao se radi da se zaradi, a ne da imaš grbava ledja od tapšanja po ramenima.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Nisam ljubitelj, samo povremeni konzument...volim prirodno, volim domace ali lajkam ovakvu ozbiljnost i pristup poslu...Zbog ovih slika zaboraviću sve ono s Mamićem  :stripii: :stripii: Čestitam na tako urednom proizvodu...sigurno trziste prepozna ovakve stvari  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..kao i u svim temama..raznolikost.. :ok:
..netko profi,zapaljen,netko amater,netko jednostavno zaljubljen..
..ja zaostao.. :stripii:
..ali bitno da se radi,stvara i gušta u rezultatima ..
.. :baba:

Kugla

Citat: Mornar Popaj  u Prosinac 31, 2021, 20:31:20
Citat: Rap  u Prosinac 05, 2021, 17:59:55
Citat: Gremlin  u Prosinac 05, 2021, 14:48:00
Citat: Mornar Popaj  u Prosinac 05, 2021, 12:59:36
U svinji postoji samo jedno crijevo za kulen, sve ostalo više nema veze sa kulenom.

To svi kažu, ali dak objasni te "kalupe od 2 kg", ništa mi nije jasno kako su ti svi kuleni isti.
Imaš neke svinje iz Brazila, sve iste  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Evo obećavam, neću da otvaram proizvodnju, samo za po kući...

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Kupljena kalibrirana crijeva puni sa smjesom do 2 kg

Popajeva zadnja 
Upravo suprotno kolega
Ove godine su mala kalibrirana koštala 8 kn komad.
Ja uzeo bačvu ( 1000 kom ) velikih po 5 kn komad. Punim u kalup, pa mi ke svejedno koliko je crijevo, višak odrežem.
Bitno da nije manje od kalupa
Evo od 15.12. prodajem prve kulene 1,1 kg prosječne težine.

Popaj znam da radiš ozbiljan posao, samo kad si pravio ove kulene koje od 15.12. prodaješ?

Gremlin

Popaj,

Veliki respect za proizvodnju, sve je to sada prilagođeno većem tržištu i povećanoj potražnji, i potpuno sam saglasan da se tome treba prilagođavati.

E da, to sam zaboravio da te pitam - kako je tako brzo sazrio kulen, koji je relativno debeo koliko vidim na preseku ako si ga počeo distribuirati 15. Dec ?

Meni se jedne godine desilo da mi do leta i prvih vrućina nije sazrio uopšte, sve je bilo ok, ukus super, ali je meso unutra bilo živo pa je završio u frizu, pa zatim na tiganju sa jajima.

alex7777

cuo sam da postoji zriona tih igracki nek me neko ispravi ako grijesim   :icon_scratch: