Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

U subotu svetkovina kulena Tradicionalni „Kulen fest” u Svetozaru Miletiću biće održan u subotu, 28. juna.

Otvaranje osme po redu manifestacije „Kulen fest” na šetalištu ispred Doma kulture zakazano je za 11 sati. Na tom potezu će biti postavljeni i štandovi na kojima će glavnu ulogu imati čuveni lemeški kulen, ali biće tu i drugih đakonija poput slanine, šunke, kobasice, sira... Za kulturno-umetnički program pobrinuće se MKUD „Nemet Laslo” i HBKUD „Lemeš”. U muzičkom delu programa goste će zabavljati viloinista Ignac Šen i orkestar iz Novog Sada, a od 21 sat kreće zabava za mlade uz somborski bend Jam Display. Organizator „Kulen festa” je Udruženje „Lemeški kulen”.

:icon_thumright:

mossi

Na subotičkom putu jedno 10-15km od Sombora

kawasaki

3 kg osusen
Evo potrudio sam se da ovo proizvedem jer svi kazu nemoze se hehe
Pa rade od praseceg crijeva, 1,100 - 1,200 g
Mislim da kulin nije kulin ako je ispod 1,5 kg tezine.
Bolje onda uzet crijevo za krvenice i praviti debelu seku, zar ne!

9 mj zrio
Odlican za jesti

Brzi od Bolena.

grgech

takve prave po novome kod mene oko broda, dobar, ali od dr ive je po izgledu pravi starinski....

Darkestrah

Zvonkec idući put kad naiđem ne stidi se narezati ;D
I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

vatrogasac

Kawa pa zna se da kulen ide u "katu" i da mora bit cca 5kg kad je nadiven, ja jos nemam muda iskreno radit kulene jer kratko sam u slavoniji(8god) pa jos nisam sve usvojio, mislim na susenje i zrenje ali stavljam istu smjesu u seke, koliko ides s paprikom, ja koristim Miholjacku(Nemet) 0,7% 8)

Mornar Popaj

Posebna narudžba iz Stuttgarta je bila kulen u obliku srca, a ispao je fantastičan  :ok:
Sad su me zatrpali sa narudžbama, djetelina sa tri odnosno četiri lista polako izlazi iz mode. Srce uvijek pali  :hi:

A što se tiče težina kulenja, treba ih imati raznih. Jer samo je jedno pravilo, da se kulen koji se načme, pojede istu večer. Pa tako ovisno o broju osoba kojima se poslužuje, bira se i veličina, odnosno težina.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

kawasaki

Kulin od kilu je k....tj seka
Pravi kulin se pravi od bravca ne praseta
Kulin od kilu nemoze sazrijet kad se osusi do Uskrsa malte ne
:oussama-bin-laden:
Brzi od Bolena.

Mornar Popaj

I pravi ribolov šarana je na Dunavu, na stari kukuruz.
Pravi šaranolov je bez signalizatora, rod poda i kemije,
pravi šarani su vretenci a svi koji pecaju drugačije nemaju pojma
  :stripii:  :pottytrain2:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

kawasaki

Ti poredjujes tehniku sa proizvodom.
Sto bi kolega RJ reko sjedi 1!
Mozes kulin mljet masinom na struju ili rucnom! Kuzis svejedno je. Ali seku nemos prodat pod kulin. Ocito neznas sta je zrenje. Sta kulin postigne u okusu nakon 6 mj zrenja, a sta nakon 9 i vise!
Kulin koji se osusi za manje od sest mj nije los, ali ja ovdje pricam o pravom gurmanskom okusu jednog plemenitog proizvoda!
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

pravi šokacki kulen je koji se na slijedecem klanju nacme..to je prije bilo pravilo da kulen stoji do iduceg klanja i onda se prvi naćme...

Mornar Popaj

Da ne odemo u off, predlažem kolegi Kawasakiju da na sljedećem okupljanju probamo njegov kulen. Budući da sam ja prošle godine na okupljanje doneo i narezao kulen iz vinkovačkog kraja, sad bi bilo u redu da probamo đakovački. Usput će mi kolega otkriti kako to sazrijeva pravo kulenje, a ja ću njega naučiti kako se pecaju pravi šarani.
I prijatelji kao što smo i bili  :occasion14: 

Za žiri predlažem poglavicu, al kvakija, stepinja, rašu, mačka, kuglu i juzbu. Mislim da je njihovo iskustvo neprocjenjivo

Stepa

Citat: Mornar Popaj  u Kolovoz 25, 2014, 22:48:21

Za žiri predlažem poglavicu, al kvakija, stepinja, , kuglu i juzbu. Mislim da je njihovo iskustvo neprocjenjivo
Neke sam morao izbacit radi njihovog zdravlja :toothy9: :toothy9: :eek: :stripii:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Da...neki ne jedu masno...a sto se mene tice ja bi i kuglu izbacio...ako on sjedne prvi do mene nece ni stice za probanje  :uf:

poštovanje prije svega, jbga morao sam malo izmjenit   :006:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"