Prihvačen aneks pravilnika o dozvoljenoj dnevno ulovljenojj količini ribe ???

Autor šime, Kolovoz 01, 2014, 12:46:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Pomno čitajući sve vaše komentare ,vrlo lako se može doći do određenog zaključka, a to je da su se dogodile velike promjene na vodi i u vodi. Veliki broj ribiča (netko je spomenuo da u pet dana pecanja nema žive duše).Pa iribari su u znatnom broju i svi se prilagođuju za što većim ulovom.Ajde da se prisjetimo samo unazad 30-ak godina dali je bilo na Dravi i Dunavu toliko ribolovaca sa gumicama ili voblerima i sonarima.Ma imao sam prilike biti jedan dan sa dečkima(sa svojim čamcem uz njihov)koji samo rade sa gumicama i sonarom, ma nisam mogao vjerovati šta maheri rade i bio zadivljen,ali kada malo raznislim svaki dan i nekoliko mjeseci i evo..... Ma nisam mogao vjerovati gdje god nađu sonarom smuđa peglaju dok ga ne dignu.Ribar čine svoje i to sam imao prilike vidjeti, bio u zabludi da ribari nemaju šta raditi u panjevima i da im riba zdimi u granje i panjeve,ali tu su vrške bile, a majstor(ribar) jedan sa kuglom na štriku lupa po panjevima i tjedra ribu van ili i vrške a drugi sa mrežom paralelno sa njime se spušta i pometu sve što izađe iz panjeva.

maverick

Upravo to...svi su opasni a ima nas jako puno...riblji fond se ne obnavlja...novac koji dajemo za ribolovnice odlazi na one debeloguze neradnike...na njihove putne troskove i na fisijade....priroda nije toliko moćna da se obnovi sama vec joj treba pomoci....svi puno pričaju a malo rade....zeleni peglaju neke svoje pederske fore....vlast ima drugih problema...nekolicina debeloguzih ne zna sta bi sa sobom a mi svi imamo problem...pa koliko košta kilogram šarančića....ma .ebemu kevu...da kupe svaki mjesec deset kg i puste svakih deset km Drave...nesto bi ostalo za koju godinu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Ma nemoj mi spominjati te zgubidane i zamišljatore, i debelguze, pa sve ih treba u tarabu strpati.Uh adrenalin mi na milion odmah.Pa jbte još uvijek nemogu nas sve zajedno shvatiti da je ta ekipa ostala, odnosno da im se povjerenje ukazalo, a toliko ideja i problema  za riješavanje ima.Pa zamislimo da se još 4 godine nerada i apatije dešava, borba protiv uništavanja ribljeg fonda(od strane ribara), a ti isti ne čine ništa, ne dižu glas javno i glasno, već samo gledaju gdje će se što god pojesti i popiti i uslikati za javnost, a bitno da udaraju po nama (sa jednom ribom dnevno) koji jasno i glasno negodujemo(a mjerodavni kažu pa imate vi svoje predstavnike što oni šute)Ma ljudi moji sa tolikim brojem članova i velikim brojem ljudi mogu se napraviti čuda, ma kakvi ribari, našli bi ih samo u muzeju u Kopačevu

šime

maverick

:occasion14: Mislim da nove godine imamo dosta vremena...da malo pripremimo strategiju...iskreno i ja malo previse pišem a mogao bih puno više djelovati...organizirati se...potisati peticiju i traziti da se neke stvari izmjene...od vodstva do azurnsoti ribocuvarske sluzbe do izmjene zakona o poribljavanja otvorenih voda i definitivno da te guzicare smjestimo tamo gdje im je mjesto....u kafić....šefuju i dizu mi otkucaje srca a vodu vide samo kad se slikaju na bajeru....jedan grad Osije...jedna zupanija kao naša...definitivno moze izdvojiti nesto novca da imamo svakodnevnu kontrolu kako pecarosa tako i ribara...te da promjene taj zakon i malo obogate riblji fond...Čim ovih dana malo stanem s poslom eto me Šime na neku kavu pa da malo porazgovaramo sta i kako ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Batica, u pravu si  :takoje: svake godine ima sve više pecaroša, samo kakvih pecaroša npr. koji love babuške, deverike te im ponekad uleti koja štuka- to nije pecaroš u pravome smislu riječi, već vikend pecaroš i dobro da ih ima  :hi: Tisuću pecaroša ne mogu upecati za godinu toliko ribe, koliko može jedan mrežaroši potamaniti u mjesec dana a gdje su ostala bagra....
I nije istina kako nema riba, IMA radilo se o Dravi ili Dunavu samo treba znati gdje  :icon_scratch: I i pravi sportski pecaroši  :hi: znaju koliko ponijeti kući  :notworthy:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

silure

Najvece prirodno mrijestiliste u ovom dijelu europe koje najvise utijece na razvitak ribljeg fonda...nocas dok ste svi spavali decki su pokupili oko pola tone ribe....svaki pocetak mijeseca svaki od lopova ce izdvojiti po 10.000kn debeloguzom glavonji... I njih ima oko7 ribokradica to je sefu osojecko baranjske zupanije mmijesecni prihod od 10.000e a ti obicni covijece probaj tog ribokradicu tuziti...policajac koji podnese prijavu moze dobit nogu...i nitko tu nista nemoze to sam cuo od mnogih medju njima rendzeri i policajci tako i jedan ribocuvar na kojeg se i pucalo kada je dosao nq mijesto krivolova i prijetilo za sigurnost obitelji...dodjite malo u kopacevo kada su neka slavlja pq se mqlo popricajte sa deckima uz pivce u kopacevu pa ce vam biti cisca slika...cak ostat zaprepasteni...matice u kolicama gurati kroz selo u restoran??itd itd razne slike somova preko 2m i jednu sam vidio sa stukom od 180cm

Josip

Ako znaš o kome se radi, znači sve aktere, sve stavi na papir i šalji za Zagreb na više adresa...mup, državno odvjetništvo...možeš i anonimno...policija je dužna postupiti po svakoj prijavi tj provjeriti će sve navode posebno ako su policijski službenici navedeni...pojedini ribari su ulovljeni u švercu cigareta pa i dalje imaju dozvolu za ribarenje, al to nije do policije nego do suda

Jožef1

A zar policija i sudstvo ne djeluju zajedno  :sha: Djeluju, čak i rade zajedno, to sam osjetio na svojoj koži  :hi: pa sada ti tuži i biti ćeš tužen čak i prilikom suočavanja sa dotičnima i sa samim policajcem - dragi moji osvjestite se, shvatite već jednom gdje mi živimo  :uf: Stoga ja bezograničenja poštujem zakone, one koje se tiću sportskog ribolova  :pottytrain1:  :icon_puke_r:

dravski pecaros

nek se niko neuvrijedi ali uporaba sonara u sportskom ribolovu je za mene neprihvatljivo..to su prvi ribari imali za izlov ribe i u sportskom ribolovu mu nije mijesto...samo sto velika vecina zivi od ribolova i proda je ribe..cast izizecima kojima je to stil zivota....

Batica

U Americi svaki camac ima sonar i imas riba i riba i riba i riba...koliko ti dusa zeli. Nema to veze sa sonarom.

dravski pecaros

Citat: Batica  u Kolovoz 05, 2014, 17:12:23
U Americi svaki camac ima sonar i imas riba i riba i riba i riba...koliko ti dusa zeli. Nema to veze sa sonarom.
al u americi 90 posto tu ribu nejede i nije jim nikaki izvor zarade

Jožef1

Ugledamo li se na amere (čast Penn-u) i mi budeno uskoro ludare ko i oni. Nemojte puno o njima, biti će dopuna zakona, obavezan sonar sa sačmaricom- dvocjevkom  :stripii: :stripii:

šime

Eh,šta na sve ovo  napisati ,a da nebudem kao papagaj ,ali sve ovo upučuje prema jednom smjeru.Ma nemogu a da ne pomenem opet naše predsjedništvo Zajednice, pa ako nisu u toku svih problema koji nas tište, pa neka barem čitaju ovaj forum i sve če znati.Ma jako oni dobro znaju šta se i tko piše na forumu,ali čini mi se da debelokošci ne misle ništa poduzimati za riješavanje nagomilanih problema, a ja odgovorno tvrdim da ih ima,samo oni to neče da vide.Pa da, prošla iztborna godina, pa slijedeče 4 godine netreba ništa raditi,a pred izbore opet će se malo  lobirati i .......Ma nije mi jasno da nakon onoga svega u proteklom razdoblju ista ekiupa bude izabrana, pa tako nam i treba.Gdje su ti mladi ljudi sa idejama i energijom za boljim .Ma ljudi moji ovo ovako ne vodi dobrome, pa pogledaje neke teme foruma i vrlo lako se može doći do izdvajanja problema i samim time riješavanja istih .

raso

Ajmo skratiti priču. Ribe u našim vodama trenutno ima, ove godine nije za loviti jer je pre mala, ali idućih godina će biti. Sve to možemo zahvaliti prošlogodišnjem mrjestu koji se dešava jednom u deset godina. Šta će se dešavati idućih godina to je teško predpostaviti, ako ribe bude svi će biti zadovoljni, ali ako ribe bude i ulov od jedne ribe koju smiješ odnjeti biti će previše. Ukidanje gospodarskog ribolova, jača kontrola na vodi i hvatanje krivolovaca sa mrežama i pogotovo električara primarni je cilj, sad koliko snage, resursa i novaca za to nadležne službe imaju spada u neke druge probleme koji se moraju rješavati na nekoj višoj instanci jer zajednica za to nema ni resurse ni novce.