štapovi za šarana

Autor genjura, Prosinac 04, 2012, 21:58:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

ok. za stap javim. za najlon me zanima na kojoj vodi ces loviti?  :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Krenio sam ti metat linkove no bolje bilo ovako. Odi na Kapitalac stranicu i izaberi. Imas ih dosta modela.
Za manje novca su ti Daiwa Black Widow 3,9 m i 3,75 lb.
Anaconda od 4 lb takodjer.
Odmah tamo uzmes najlon Daiwa 0,25- 0,28 i rijesimo ti spagu 30 lb za schok leader i miran si.
Ima tu jos nekih stapova koji lete super ali samo bez pva. to ti je npr Fox Warrior S.

:hi:

Brzi od Bolena.

Zoran Š.

najviše na Končanici.

znam i ja da na kapitalcu ima svega samo ne znam šta tražim.

za osnovu sam mislio uzet kast king špagu jel ima smisla?

kawasaki

nisam za to. najlon je tu zakon. spaga obavezno samo za schok.  :hi:

Brzi od Bolena.

Klifton

Citat: Zoran Š.  u Veljača 18, 2016, 12:38:11
novo, 2 štapa da ih iskombiniram sa penn affinity 8000
novaca toliko da odrade ako ima za 600 onda ti, ako ima 1200 onda ti, ali mi ne trebaju najbolji ili najskuplji, budu se koristili dok ne puknu ili me nadžive na šarana idem 2 mjeseca u godini i trebali bi štapovi potrajati, opekao sam se dosta puta pa rađe iskeširam za kvalitetno nego dva puta jeftino kupovat.
trebam bacit pop up + pva vrečicu ili stick na 100-150(tehnika izbačaja nije problem trenutno, problem je oprema), e sad koje olovo koje špage najlone itd to vama ostavljam jel toliko se ne kužim u long range fishing pa bi bio zahvalan šaranđijama da iskompletiraju nešto.
Ako sam ja tebe dobro razumio,ti bi štap da ti može izbaciti pop up+ pva vrečicu na 130 m? Ili pop up+ stik na 130 m ?
Jesi ti i sa kojim štapom od kolege ili bilo koga  to uspjevao zabaciti na te daljine na takav način s vrečicom ili stickom?

dac

Da,bacaju svi štapovi od 3,0 libre,ali ne bacaju svi bacači !

Zoran Š.

gledao sam lika pored mene kako baca preko 150m 2 pop upice manje mislim da je 10mm i mali stick od jedno palac velićine, na drugom je imao malu vrrečicu i jedan je bio sa par boila. valjd na pva niti sve je bacao preko 150m. tehnika zabaca standard sa iskorakom bez nekog napora.
lik uvijek dobiva pa ga stalno obljetaju i arogantan je jako, tako da ga nisam htio ispivati ništa. stalno sakriva boile da slučajno nebi neko vidio. mislim ono.
ima špagu to sam skužio, heli rig kratki predvez sa po dvije boilice štapovi bi rekao da su 13ft po torbi koju ima istu takvu kolega a rola neka shimano.

a i na vranskom sam gledao kako bacaju oko 150m tako da očito nije problem baciti na tu daljinu, e sad ja nisam nikad bacao na tu daljinu niti želim isprobavat tuđi pribor, jer sam bio prisutan dok je tako kolega probao novi štap pa pukao na 100 dijelova. mislim znam da je velika razlika između 70-100m a ne dalje ali ako ja sa osrednjim priborom bacim na 90 onda bi bolji štap trebao to odradit. naravno ima tu još debljina najlona, oblik olova, otpor boila itd sve je to meni jasno.

da treba mi štap koji to treba odradit  recimo 10 mm pop up + pva veličine malog bicovog upaljača čisto radi petljanja

dac

Ma,htio sam reći da na vodi te daljine izgledaju malo drugačije nego na obali.Ja osobno sa štapom od 3,6 m,3,5 libri,olovo inline 70 grama,šok lider,mjereno sa geodetskim metrom i ne ide preko 90 metara!

Zoran Š.

ili kako je kolega rekao šta bi se xebao sa bacanjem, kupiš rc brod i odvezeš na poziciju i još nahraniš u istom šusu. samo što su skupi

kawasaki

Zorane 90-120 m baca stap. Iznad 120 m samo bacac.
Nemoj spagu to je s.anje za jezero i saraniju.

dac probaj stavit mj 70 barem 100 gr

ja sa svakim daleko bacam jer i vjezbam to non stop

sad vjezbam sa tele surfom i trenutno nejde preko 174 m. olovo 124 gr oblika strela. najlon Katran Synapse 0,255 mm. rola Ultegra ci4+ 14000. surf je Beastmaster 420 cm 120 gr.  :ok:
Brzi od Bolena.

Žorž

U bre Kawa,pa jel se vi spremate za Olimpijadu :uf:

kawasaki

a nista pre ozbiljno. dobro dodje biti na carp kupovima u formi. pa sam se nasao u tome ugodno s korisnim dok vjezbam i rekreiram se.  :hi:
a svaka rekreacija dobro dodje.  :ok:

na takvim daljinama loviti sarana je jako jako tesko  :hi:
ali kad vjezbam bacanje zabacima na 150-160 m ipak mi bude lakse kad dodjem i moram loviti na 130+
:ok:
Brzi od Bolena.

Klifton

Kawa,koliko znaš ribića da bacaju 150 m?

kawasaki

stvarnih 150 m?   :eek:
par ljudi u Dj mogu zabaciti koje ja poznam.
A da misle da love na 150 na desetke Djakovcana poznam.  :icon_thumright:
A druze fora je sto je i 130 m puno vise nego misle.  :ok:
Npr ovi sto na Ontariu klipaju na 145-150 m misle da tamo i love. A love u biti na 130 m maks. cak vise i na 125 m.  :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Da bi lovio na 150 m moras stapove klipat na 170 m a ponekad i vise. pa onda kupi taj stomak. pa marker gumicu moras stavljati da vidis di si stvarno. ma uzas. volim zabacivati..ali taj ribolov je uzas. ziva muka i nauka  :hi:

do 120 m je sve jos normalno podnosljivoi da se gustat.
a najljepse mi je oko stoje  :ok:
Brzi od Bolena.