štapovi za šarana

Autor genjura, Prosinac 04, 2012, 21:58:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stepa

Neće da može za te pare novo :nono: jedino polovno.
Ja sam platio samo dva fidera 800 kn
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Ja to tako jedno 5 godina  :stripii: brusim se...U medjuvremenu uzeo sam one big river pellet feedere u akciji 200-300 bili predugacki i nisu to stapovi za sarana recimo na Petrasu gdje ima panjeva i gdje treba ribu dici brzo prema gore. Uzeo sam i beastmastere..klasicne saranske 3.5 lb...Ugl sad pecam s prologicom c1 3 lb 3 metra..Nisu skupi a dosad su mi najbolji za pecanje iz camca...Ako uzmes role s freespolom...mozes odpecati i smudja s njima bez problema. Probao sam i s teleskopima ali nisam nesto ni s njima bio sretan...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Citat: mlb  u Siječanj 02, 2019, 09:32:24
Opasno se brusim ove godine da se ponovo malo bacim na pecanje šarana , doduše brusim se već dvije godine!!  :stripii:
Uzeo bi neka dva jača feedera pa da vidimo šta se nudi , da mi je nekako zgurati dva kompleta(rola+štap) u 1000kn

Teško da ćeš zgurati dva šaranska kompleta u 1000 kn, bit će prije da češ se još koju godinu brusiti   :stripii:

SMT

Ako su to ti, evo ih... Dome Gabor 3 m, u svakom slučaju...

nele01

Ovi momci sa slike imaju 11 god, uzeh ih iz mađarske na nekoj akciji. Mislim da im je redovna cena bila oko 120 eur a akcijska 95 eur. Uglavnom 4 kd, i svi zivi, uglavnom ih koristim za pecanje smuđa na filet i kedera, a koristim ih i za sarana, pecanje na noklu i kukuruz šečćerac. Uspevao sam iz panjeva izvuci do 7 kg sarane, som 12 kg, smudj 5,5 kg, bucov 5 kg.......... pravo uzivanje i fajt. Upareni su slamerima 260 i iskljucivo pecam na strunu. Uglavnom koristim 0,15 mm.  Vec su jednu garnitura masina preziveli (tehniumi 4000), ako bog da da pozive jos 20 god i ja zadovoljan.

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Siječanj 01, 2019, 22:37:59
https://lascarp.hr/proizvod/by-dome-team-feeder-power-fighter-boat-feeder-300h-by-dome-gabor/
Odličan odabir za pecanje iz čamca

Sent from my iPhone using Tapatalk

nekužim čemu svi forsirate te fidere..toliko dobrih štapova za šarana za pecanje iz čamce ja imam Prologic C2 Natura FC 10' 300cm 3.25lbs za karašicu i svakom bi preporučio ko želi te dvodjelne 300 cm  :hi:

SMT

Citat: No  u Siječanj 02, 2019, 10:34:11
Citat: mlb  u Siječanj 02, 2019, 09:32:24
Opasno se brusim ove godine da se ponovo malo bacim na pecanje šarana , doduše brusim se već dvije godine!!  :stripii:
Uzeo bi neka dva jača feedera pa da vidimo šta se nudi , da mi je nekako zgurati dva kompleta(rola+štap) u 1000kn

Teško da ćeš zgurati dva šaranska kompleta u 1000 kn, bit će prije da češ se još koju godinu brusiti   :stripii:

I ja sam par puta probao pecati... Nikad nisam razumeo taj vid ribolova, a posle tih par puta još manje... Izgleda u ovom životu neću uspeti ciljano upecati pravog šarana...

I pored ovoga navedenog, neverovatno veliki respekt imam prema sarandzijama i tom vidu ribolova... Prosto me ti ljudi fasciniraju svojim fanaticnim pristupom ribolovu... Koliko strpljenja, strasti, ljubavi prema tome... Ne može čovek biti ravnodusan na to... Kao “sektaši”, šaran, saran i samo saran :stripii:...

Anegdota od letos, možda sam negde spomenuo...

Ja i drugar isplovimo zajedno, razidjemo se... Ja svojim putem, on ode čekati šarana.. Posle xy sati, ja se vraćam sa pristojnim ulovom  do njega... Pokazujem mu, digne čovek prst uvis, da me ispoštuje i ne uvredi... Vidim mu po pogledu da su to njemu neke smešne ribe...

Ja ga pitam, kako je prošao... Sav ozaren i radostan u licu, kaže meni: “ imao sam potez”...

Ja gledam i ništa ne kapiram... Kažem, ajde sutra samnom da malo kontriramo da driluje... Gleda belo u mene, ne pada mu na pamet... Ide i sutra na šarana...

Neverovatna posvećenost... Kapa do poda...

maverick

Izgleda da mi imamo svi slične novogodišnje želje samo mene zahebavate  :stripii: Mada moram priznati kad okoreli šarandžija prijeđe u varaličare to zna biti opako  :ok: Ali ajd...nadam se ipak da ce biti koje pecanje šarana od dva tri dana na Dunavu pa kud puklo da puklo  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Meni bi neko trebao lupiti par samara, da se smirim pre tog pecanja... Ili dati neke supstance koja opušta i vraća u detinjstvo :stripii: :stripii: :stripii:...

Probacu još koji put, znajući sebe, nisam optimista...  :stripii: :stripii: :stripii:

Želja mi je upecati velikog šarana na taj način, jer sam imao par komada na gumu, znam o kakvom borcu se radi...

No

:uf: Netko voli nešto a ja svašta nešto.
Ove godine ću na obuku kod prijatelja, koji je "akademik" za banjalučko kolo. Imam želju loviti bijelu ribu, s tim kolom.
Nadam se da ću to ostvariti.

mlb

Što je najgora stvar kupio sam prije par godina od greysike krasna dva feedera sa rolicama i stojali mi tri godine u sobi!!  :BangHead:
Prodam ih susjedu jer me napadao da mu trebaju i dečko peca šarana s njima .Zadnje dvije godine sam naletao na tolika jata šarana da me opet vuče želja zabaciti i naravno da nemoram kupovati one tovljene prasce iz ribarnice ali imam taj problem kao SMT da se nemogu zamisliti zabaciti i čekati dva-tri sata u čamcu da mi udari  :stripii:

pajdo77

Ja sve vrste ribolova probao al šaranolov mi dosadan ubi bože. Gledam ove penziće kod mene,to svaki dan ide hranit bar dva mjesta pecao-nepecao. Čuči cjelo dopodne i svetkom i petkom a godisnje nema tri šarana. Ja da moram provest tri sata u čamcu a da ne promjenim mjesto puco bi si u frizuru odma. Nemam ja živaca za tu vrstu ribolova

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

No

:uf: kad pecam šarana, pecam ga ujutro i uveče. Tad budem, otprilike, po osam sati dnevno u čamcu. ima dana kad nemam poteza, ali zato ima i onih drugih dana.
Posebna vrsta ribolova   :ok:

majstor

Šaran - Amur su ti ko svinje.  Nahraniš ujutro i navečer kantom Jupola kuhanog, zašećerenog i namirisanog kukuruza, postaviš štapove sa signalizatorima i nakon sat do dva od hranjenja imaš griz. Između toga radiš nešto drugo. Dril je nezaboravan, za razliku od smuđa koji krepa čim me vidi - iz razumljivih razloga.  :stripii: :stripii:
Ako uzmeš štapove i ostatak pribora malo slabiji da i riba ima šansu, bit će nezaboravno i vredi čekati.
U međuvremenu možeš loviti grabežljivce. Svako ima svoje načine i razmišljanja i ja ih poštujem.  :takoje: :hi:

SMT

Citat: No  u Siječanj 02, 2019, 12:48:27
:uf: Netko voli nešto a ja svašta nešto.
Ove godine ću na obuku kod prijatelja, koji je "akademik" za banjalučko kolo. Imam želju loviti bijelu ribu, s tim kolom.
Nadam se da ću to ostvariti.

To svašta nešto, daje ribolovcu veliku ” širinu”, ja to vidim kao prednost i svestranost... Pecao sam na plovak,dubinku, balerinu, bolonjez tehniku dozivljavam kao i varalicarenje... Na moju žalost, ostalo je samo to varalicarenje kao velika strast... Ostalo sam onako možda prevazišao, a pre će biti da je vreme problem... Ove godine se nadam pecanju bolonjez tehnikom i fiderisanju smudja, malo ozbiljnijem...