Olujno sidro

Autor Stepa, Kolovoz 26, 2014, 21:48:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stepa

Da li bi ova fora upalila kod vertikale da se uspori čamac ili bi u limanima bilo problema

Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Tesko u ovoj verziji....ja se usporavam komadom zeljeza....kao sidro samo bez dodatnih zica...jednostavno....a ucinkovito...čak sam radio i sidro koje se rastavi...posebno za vertikalu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Citat: maverick  u Kolovoz 26, 2014, 21:50:22
Tesko u ovoj verziji....ja se usporavam komadom zeljeza....kao sidro samo bez dodatnih zica...jednostavno....a ucinkovito...čak sam radio i sidro koje se rastavi...posebno za vertikalu...

ono što bi majstori rekli rundajz  :stripii: ,koliko ti bude teško :sha: i imam nekakav film da dvije ploče od praga sa HŽ zavarim i sa tim pokušam usporavanje :sha:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Pet kg je dovoljno...ako zelis sporije samo ispustis malo duze špage...i obrnuto...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Ja sam razmišljo zavezat ciglu pošto je sava jezero naspram drave i s njom se usporavat prilikom vertikale..a kad se moram usidirit u jako brzoj vodi bacam okruglu željenu ploču debljine 3cm i 30cm široko..nema šanse da voda odigne..

maverick

Još malo o lujnom sidru...Kazu susjedi s NF-a da je iznimno dobro prilikom šlepanja drugog plovila pogotovo kad to radite nizvodno...pustiš sidro na vučeni čamac i drži ga u pravcu. Inace tko je šlepao prazno plovilo iza sebe zna koliko ima muke s njegovim zanošenjem. Nadalje u riječnom toku poprilično dobro drzi čamac u ravnini

ps

Sad mi nije ništa jasno, kupiš novi motor i raspišeš se o šlepanju  :stripii:

maverick

Pa normalno...treba slepati ove yamahe...mercurije  :stripii:

ljuska

da li bi poslužila  jupol kanta

DIDAPATAK

..komad starog lanca većih karika..cca 5 kg..ako hoćeš brže nizbrdo skratiš konop..ako hoćeš sporije..produžiš..ne zapinje, ne preskače i ne trza..
.. :baba:
..a posluži i oko dogovora čije mjesto i sl.. :stripii:

pajdo77

odlična fora Dida,ne zauzima prostor :hi:

Rap

Lovio sam na jezeru sa olujnim sidrom.Mišljenja sam da na rijeci poput Drave i Dunava ne bi bilo svrhe.

Žorž

Jupolka obavlja sličan posao ali pravo olujno je zgodnije,a nije ni nešto spektakularno skupo.Ne bih se složio Rap,lepo usporava kod vertikale,drži solidno čamac u pravcu,a i ovo što poglavica kaže za šlepanje nenadhebivo,mada tu lepo radi i jupolka.Ima da se kupi u karpologiji,zaboravio cenu :hi:

Rap

Koliko si lovio na rijeci sa "pravim" da mi možeš reći da ga neće smotat voda?

Žorž

Ne mogu da kažem mnogo puta,na Dunavu nisam ni probao ali na Tisi jesam nekoliko puta i bili smo prijatno iznenađeni  :ok: