najloni za šarana

Autor genjura, Prosinac 05, 2012, 16:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

da li imate neke proverene adute za tu namenu .da li pravite razlike za pecanje na stajaćim i tekućim vodama
ja sam razmišljao nabaviti fox softsteel ali to je malo teže a i cena je preko 20€

genjura

planirao sam i nešto od ovoga

ovaj zadnji je najjeftiniji ali iako nema neku veliku nosivost kažu da je odličan ( uk carp forumi)

TopMix

Za reku i krs awa shima 050 (sa nacrtanim somom na kutiji) pakovanje od 300m

grga

isto ava šimin najlon već par godina pakovan 600 m oko 11 eu  o,45 nosi 27  kg isto odličan za krš

river

moj izbor broj 1(ujedno i best buy).i za zatvorene i tekuće vode Daiwa Infinity Duo promjeri za nabacivanje na komercijali 027 a Dunav 0.37 sasvim dovoljno...špula ima ,zavisi od debljine,različitu metražu al svaka špula isto košta cca oko 20 eur
ako se ima love onda Shimano technium tribal....hebeno jak i otporan najlon...i skup
ja ga eto sad koristim za Dunav u promjeru 0.40,i lagano mogu sve udice otvorit snjim kakav je.
Dobar i povoljan je još i Berkly Big Game
ima dosta sad na tržištu kvalitetnih najlona

Citat: genjura  u Prosinac 05, 2012, 16:31:32
ja sam razmišljao nabaviti fox softsteel ali to je malo teže a i cena je preko 20€

ovaj najlon je dobar samo na komercijali i ako treba potegnit,kako bih ja to rekao,150m plus :)
dosta rastezljiv i nije za previše višednevnih ribolova
isto tako i Sufix XL strong...žvake od najlona

Korda isto solidna ali i pomalo luksuzni najloni
Kordin najači adut im je Kontour,fluorocarbonski monofil,za lov u pličim vodama gdje je potreban nevidljivi najlon,ali podosta skup...300m cca 30 eurića

uh mogo bi drobit do sutra o najlonim  :be happy:

toktiz

Ovaj najlon se pokazao izrazito jak u kršu, Mustad Odin

Ali ovaj je kod nas na Dravi nekako najzastupljeniji

genjura

Tićo

Moj izbor za reku je Trabucco "T Force" 0,40 Deklarisana nosivost je 20,20 kg . Pakovanje od 150 metara

genjura

a šta je sa onim crvenim trabucco najlonom,kakav je on ?  jbg neznam ime al probaću iskopat

Tićo

Neznam za taj crvenii ali ovaj probaj po meni je odličan.

genjura

Tićo

Ja koristim T Force Super Cast, ovaj  Deep iso nisam koristio

river

Citat: genjura  u Prosinac 09, 2012, 20:15:20
river jel to ovaj

jeste :) ..od 10-tak špula što kupim godišnje 8 su ovakve :)

genjura

1790 dinara da li je puno za špulnu

river

pa ja kupujem negdje oko 20 eur spula