Održavanje mašinica

Autor Kugla, Prosinac 06, 2012, 20:45:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A ovo mi je malo  depresivno  :uf: malo zute crvene...oni knobovi koji kostaju 100 plus eura su sve nekih gey boja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Ma crna rucica spolja a onaj deo oko srafa beo, ako ti kenjaju da si Grobar ( hehe  :toothy12: ) ti kazi da si kopirao one stare gume za americka auta 50-70ih...  :vrag:

baka

Citat: rj  u Studeni 12, 2014, 20:19:17

Ipak se vraćamo na kuglu  :ok:, samo ja bi ju još veću napravio, tako mi više odgovara.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

rj

takav ispao matrijal mada je i ova 25mm u promjeru što nije malo ...sve su to još uvjek protutipovi ....definitivno ide kugla i inox nastavak ...puno bolje izgleda nego "kruškica"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

joker

prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

rj

nije baš sve tako jednostavno ...neke boje se "gube" neki matrijal se neda napolirat ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

gegs

ljudi trebam pomoć.
Red arc 10400 mi je s pristojne visine otresla direkt na špulu i pukao mi je jedan zupčanik unutra. Na slikama se vidi o kojem se točno zupčaniku radi. Inače, on se nalazi ispod piniona ako sam uspio skužiti što je pinion  :toothy12:

Kako na svemogućem netu/ebayu ne mogu naći rezervni dio molio bih pomoć gdje se obratiti za rezervne dijelove
ili ako netko slučajno ima takvu rolu u dijelovima pa želi prodati nesretni zupčanik!

ovo na poljskom zanemarite, morao sam naći fotku na netu pošto se nisam sjetio slikati na svojoj roli kad sam rastavljao..

btw. ovo mi je prvi put da sam rastavljao bilokakvu rolu i nije to neki bauk kako bi čovjek pomislio gledajući exploded view shemu.

ossa

Posalji je po nekom u novi sad tu cemo naci deo kod majstora... 99%
Naidju krize, drukcije grize...

dravski pecaros

Citat: gegs  u Siječanj 12, 2015, 15:40:30
ljudi trebam pomoć.
Red arc 10400 mi je s pristojne visine otresla direkt na špulu i pukao mi je jedan zupčanik unutra. Na slikama se vidi o kojem se točno zupčaniku radi. Inače, on se nalazi ispod piniona ako sam uspio skužiti što je pinion  :toothy12:

Kako na svemogućem netu/ebayu ne mogu naći rezervni dio molio bih pomoć gdje se obratiti za rezervne dijelove
ili ako netko slučajno ima takvu rolu u dijelovima pa želi prodati nesretni zupčanik!

ovo na poljskom zanemarite, morao sam naći fotku na netu pošto se nisam sjetio slikati na svojoj roli kad sam rastavljao..

btw. ovo mi je prvi put da sam rastavljao bilokakvu rolu i nije to neki bauk kako bi čovjek pomislio gledajući exploded view shemu.
pa odi do exosa

gegs

hvala vam na savjetima, htio bih prvo sam probati, a Esox je naravno joker  :toothy12:
btw. pozdrav za gosp. Darka, mogu samo pohvaliti dosadašnja iskustva! :thumbsup:

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

gegs

hahaha, a vrijedi i za tebe isto!!!

Darko

Hvala još jednom  :hi:
( bez  :stripii: )
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

mario123

Ljudi pomoć,
Imam red arca 30.
Vodilicu sam podmazao na ovaj nacin,
Rastavio sve i ocistio sa acetonom od masti,zatim u cepu od boce rastopio mast i unutra ubacio lezaj,malo jos namazao izvana sastavio i necuje se vis. :) Ali kako da podmazem rolu iz nutra ??
Dosao sam na ideju da kroz onu rupu od iza spricnem sa spricom malo masti sto sam i napravio i kapnio dvije kapi ulja nekog americkog za masinice.
Rola sad radi bolje i vidi se da je wormshaft dobro podmazan.
Ali se i dalje cuje kad vrtim i priblizim rolu uhu da malo susti opisao bi zvuk ovako "hhhhhh" jel to normalno? Ili da je saljem na servis da oni rastave i podmazu kako treba.

kawasaki

svremenom to dodje ko normalno na Red Arcu..
koliko je stara i koliko je koristena?  :hi:
Brzi od Bolena.