izrada silikonskih varalica

Autor Darko, Prosinac 06, 2012, 23:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MIF

Ja bi pravio nesto za texas,poliestera za kalupe imam..

Vlada Tadic

Zalio je gipsom .Kod nas je to gradjevinski gips pod imenom Alabaster koji ima oko 40Mpa po 1cm . Dosta neprecizan , grub, krt i nije ok za plastisol. Kalup je dosta losih ivica i nece dugo posluziti. Puno truda i unistenih materijala.
Za plastisol koristite dobre gips kalupe ako zelite iole da lici na nesto ako nemate aluminijum na cnc narezan .

LuckyNS

Citat: MIF  u Studeni 15, 2014, 20:21:39
Ja bi pravio nesto za texas,poliestera za kalupe imam..

Probaj sa poliesterom...ali koliko ja znam poliester izdrzava 110C..a radna temperatura plastisola je oko 140...pa ne znam koliko ce to izdrzati.

MIF

Čista smola?
Mislim da nece biti problema,ali svejedno hvala..

Vlada Tadic

Kod nas to pravi DRAMIN mozes da ga koristis i za plasticne glavinjare

Kugla

Petre hvala, vidio sam odmah da nije obični građevinski gips, al nisam bio siguran što je, još nabaviti plastisola i malo se igrati iz radoznalosti i zabave, stvoriti neki svoj mamac onako za gušt!

MIF

Ja bi probao Elastisolom dobijes flexi kalup,glatkoca vrhunska,a drzi preko 300'..

maverick

Nije loš izbor zubarski gips...Vlado je to lijepo objasnio...plastisola ima za kupiti i na onoj stranici gdje se prodaju kalupi...gledajuci kuma...koliko je to muke ja sam odustao....sad imam neke kalupe i probacu onako za sebe...ali mislim da je cijena koju placas zdravljem prevelika...bar za mene...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vatrogasac

Koja je cijena elastisola, skuplje ili jeftinije od ovog?

Kugla

Susjed kolika su ta isparavanja i koliko štetna, zna li se točno, jel netko radio neka mjerodavna mjerenja i sl. ?

maverick

Ma jok...ali sigurno nije zdravo.... :takoje:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vatrogasac

Ako bi se sazno tocan kemijski sastav plastisola onda bi se mogla odredit tocna stetnost

vatrogasac

Kugla

Nije off govoriti u ovoj temi i o štetnosti za zdravlje pri izradi istih  :ok: