izrada silikonskih varalica

Autor Darko, Prosinac 06, 2012, 23:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alex7777

samo mi nije jasno di ubrizgavas smjesu kad sklopis kalup il dobro nevidim  :sha:

maverick

Namažeš polutke i onda ih spojiš... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Jasno je meni da igrarija sa silikonom (ne plastisol) je čist hobi kad ti se pojavi višak silikona u kući pa da se ne stvrdne, što se meni redovno dešava da bacim pola tube ili više.

Problem je što se steže sat ili duže, pa je cela igrarija dosta neproduktivna.
Ali cena po komadu je 5-7 dinara tj max pola kune.

Čak i da platiš kalup 30-35e kalup izadje džabe posle 60-80 izlivenih varalice.
A onda sve na dalje je pola kune.

Ako imaš više kalupa imaš jedno zezanje punjenje kalupa i brže potrošiš ostatak iz tube.
Uzimam kalup bez opterećenja, znam da imam zezanja ali moram nešto raditi ..  :stripii:
Ne nameravam da prodajem ni da delim okolo ...  :uf: :stripii:

Kalup od tih kvalitetnijih plastika bi rebalo da bude vrlo dugovečan.
Što bi značilo nepoderiv.

Igrarija treba da počne za 10-tak dana .. pa ćemo videti kako će to sve da ispadne.

maverick

Ako neces da djelis nemoj ni počinjati  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Mossi uzmeš onu prozirnu foliju za kučnu upotrebu..namažes kalup uljem i lagano foliju..folija se zaljepi za kalup i puniš..zatvoris kalup i nakon npr 10min otvoris uzmes za foliju s obe strane i  izvadis glavinjaru i puniš dalje na isti princip..folija čuva oblik..na ovaj način izbaciš više glavinjara..ima i šema da se nešto doda u acetatni silikon pa se on jako brzo osuši samo nikako da dokučim šta ide..možeš malo vode dodat prilikom mješanja..al kap dvje

rj

da voda ubrza stezanje ali baš kaap-dvije
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Hvala za sve fore!   :notworthy: :ok: :hi:

Dobiće te po jedan silikon!  :stripii: :rofl2:

mossi

Nekada je čuveni No1 imao izreku:

SVE za jednog, JEDAN za sve!  :stripii:

:rofl2:

mossi

Nego kojom bojom da farbam silikon?
Video sam da dodaju iz tube jako jako malo neke boje koja je baš koncentrovana.
Ne izgleda mi kao prehrambena boja.

pajdo77

Mossi ja ti neću davati nikakav savjet i baš zato bi molio dva primjerka varalice. Da sam ti dao savjet sve bi poslije mogao baciti u kantu kako se ja u to razumijem :rofl2:

mossi

joker

prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

srdjo_

Uradjena dva probna modela na obicnoj plastici, ako budu dobri onda ce se praviti u pleksiju. Olovno otezanje isto trebam napraviti. Nisam neki fotograf..

pajdo77

Sad jedno pametno pitanje. Jel to olovo mora imati neki određeni oblik kad ga uguraš u tu varalicu? Na primjer kao kod jig glava ima različitih oblika ili tu ide samo neki određeni oblik zbog ponašanja varalice?

Žorž

Citat: mossi  u Ožujak 15, 2016, 09:56:58
Nekada je čuveni No1 imao izreku:

SVE za jednog, JEDAN za sve!  :stripii:

:rofl2:
Imao je on mnogo dobrih :stripii: kada dođeš do NS dobiješ od mene ostose u tubama,raznih akrilika i nekih boja u prahu,pa vežbaj "ako kaniš pobjediti,nemreš izgubiti" :rofl2: