izrada silikonskih varalica

Autor Darko, Prosinac 06, 2012, 23:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ne znam za lovnost....ali "šedovanje" tijelom uz rad repom je uvijek lovna varalica...manji...veci rep..odnosno pečurka...krupnija sitnija vibracija...stvar uvjeta...
Za kalup...extra....to punis nekom centralnom špricom... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miki9

Centrifuga, zavrtim na motoru i samo ulijem. Puno lakše od brizganja, nema zraka pa nema ni dorađivanja kalupa. Samo regulacija brzine vrtnje.

maverick

Odlicno...nisam vidio takav sistem nikad prije  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pampasexpress

Citat: maverick  u Studeni 04, 2018, 00:50:32
Odlicno...nisam vidio takav sistem nikad prije  :icon_thumright:

ma ima na yubitrubi ,,,

mislim , ono , ipak je to postupak za one koji se misle baviti ozbiljnijom proizvodnjom jer izrada kalupa zahtijeva poznanavanje nekog tko posjeduje radionu u kojoj ima hrpu strojeva i bavi se izradom alata a ovakovi kalupi zasigurno nisu jeftini ,,, u susjedstvu imam jednog kolegu , poznanika , kako god , ima radionu i alatnicar je , ali nisam isao toliko daleko da ga zamolim da mi izradi tako nesto jer nas dvojica funkcioniramo na sistemu kompenzacija ,,, on meni ponekad izradi neke zahvate na nekim kalupima (za nas entuzijaste) a ja njemu povremeno otklonim kvar kad se pojavi u radioni i onda tako funkcioniramo ,,, imam par kalupa za olova , shadove i to je sve i svodi se na moje osobno zadovoljstvo izrade mojih potrepstina iz zabave i hobija ,,,,,,,
pravilo je da nema pravila

miki9

Citat: maverick  u Studeni 04, 2018, 00:30:06
Ne znam za lovnost....ali "šedovanje" tijelom uz rad repom je uvijek lovna varalica...manji...veci rep..odnosno pečurka...krupnija sitnija vibracija...stvar uvjeta...
Za kalup...extra....to punis nekom centralnom špricom... :clap2:
Pri sporijem povlačenju šeduje tijelom, ali kad uhvati struje i pri bržem izdizanju baš odradi vibraciju tijelom, poput glavinjare. To je ono što mi se činilo zanimljivo.

pampasexpress

miki , ako nije tajna , gdje nabavljas i koji materijal koristis

miki9

Plastisol, u srbiji ga nabavljam.

pampasexpress

pretpostavljao sam ali kad god i gdje god bi se raspitivao nitko mi nije znao pruziti tocnu informaciju , tj. adresu gdje se moze kupiti i po kojoj cijeni i u kojoj kolicini , mislim na ono kn/lit.

Sg.Pepper

Ima plastisola u Njemackoj, preko 5l je 12€/l salju u Hr!
dec d vej aj lajk it....

pampasexpress

kako god ,,, hvala iako sam vec dobio sve potrebne info koje su me zanimale

DJ17

Pozdrav da li je neko narucivao s ove strsnice(Bleigussformen) Plastisol 5L ? Ako jeste koji ste uzimali i koliko je dostava za RH? Ili ima neka druga varijanta da se nabavi, bas bas imam zelju da se probam igrat sa izradom varalica... tako da bi mi svaki savet dobro doso...

Sg.Pepper

14€ dostava, isprobao sam soft! Imas jos par trgovina i cijene su + - 5€ jedino sto dostava bude od 14€ - 30€
dec d vej aj lajk it....

DJ17

Nadam se da nema carine? Narudzba bi mi bila oko 250-300€

Sg.Pepper

Pa narucujes iz Njemacke u Hr, eu nema carine
dec d vej aj lajk it....

DJ17

Sta je najbolje uzet za neku srednju tvrdocu poput Orke recimo... mekani pa dodavat ove komponente za ucvrscivanje ili tvrdi pa obrnuto...  :uf: