Kava...Kavica....

Autor maverick, Listopad 21, 2014, 18:21:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

A koliko je puta dnevno poijemo...na pecanju...

Turska

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

http://gastro.24sata.hr/spajza/fika-novi-skandinavski-trend-koji-osvaja-svijet-17907

Napisali knjigu o FIKI...a kad su moji zemljaci izmislili ćeif i merak.... :stripii: ovi nisu ni u povojima bili... :uf:

majstor

Ajoj - kava. Moj porok. Na poslu mi netko stalno nosi kapućino ili ja nosim nekome. Alkohol ne pijem, ali se kavom natačem stalno. Nekad i po desetak komada dnevno. Ništa ne znam skuhati ali ako nema termosice - kuham kavu. Ovisnik.. :BangHead:

pajdo77

Ujutro dvije Turske gotovo bez šećera i više mi ne treba tijekom dana. Ove 3 u 5,kapućina,makijata,kave sa mlijekom i ostale varijacije na temu kava ne konzumiram. Kakve su to kave u šalici veličine i oblika lonke? Ili prava ili nikakva.

mossi

Turska jaka i gorka, Espresso u različitim varijantama!
Ranije sam pio 3-6 kafa, danas 1-3.

Juš samo da propušim!  :rofl2: :stripii:

majstor

Danas i Mesi dobio poruku - Cuvaj se u Cavani, a Barca popila 4 i to gorke kave. :rofl2: :rofl2: :stripii: :stripii:

maverick

Citat: pajdo77  u Veljača 15, 2017, 05:15:54
Ujutro dvije Turske gotovo bez šećera i više mi ne treba tijekom dana. Ove 3 u 5,kapućina,makijata,kave sa mlijekom i ostale varijacije na temu kava ne konzumiram. Kakve su to kave u šalici veličine i oblika lonke? Ili prava ili nikakva.

Volio sam i ja tako, sad bih zavrsio u bolnici da popijem dvije takve...pa sam presao na capucino....

pajdo77

Te kojekakve nazovi kave su  vam štetnije nego jedna "prava" kava,tako sam bar negdje pročitao pogotovo što takvih popijete amper dnevno misleći ima u njoj mlijeka,vrhnja pa nije toliko jaka a cugnete svaka dva sata po jednu i to iz šalice za čaj.

Sg.Pepper

Godinama sam pio ujutro dvije velik salice turske i onda po birtijama jos hrpu kavaa u toku dana, pojavio se cir, gastritis i sto sranja pa morao prestati, onda samo jedan dva kapucina dnevno, da bi vid vraga prestala smetati turska prosle jeseni! Probao sam kojekavih od skupljih markiranih do smeca i uvijek se zeludac bunio, da bi jesenas popio tursku (barcafe) i nema nikakvih problema, sad ujutro roknem veliku salicu te turske i u danu mozda 1nesicu i ok je za sada!
dec d vej aj lajk it....

majstor

Kod mene se okupljaju svi na kavi. Familija, kupci, ribiči, prijatelji. Svatko ko dolazi donosi kavu iz automata. Stari je i bučan, ali je kava bolja nego u birtiji. Birtiju si više ne mogu priuštiti, ne financijski nego zbog izgubljenog vremena. U svemu tome je dobro to što mi se uvjek kava ohladi pa ju bacim - več netko donosi drugu.  ;D

maverick

A znam pajdo ali ne pijem puno...jednu ujutro i to nakon doručka uz cigaru i jednu poslijepodne...a kupim uvijek neku kvalitetnu pa kao da bude bolje ali sve skupa s cigarama bi trebao bataliti pod hitno

pajdo77

To što ti popiješ jednu-dvije je zanemarivo. Ja ih znam što ne ispuštaju gotovo šalicu iz ruke,valjda iz dosade,navike ili nečega trećeg. Čitao sam da se te nesice i instant kave prave valjda od tih ljuskica ili čega li već što su kao odpadci zrna,tako nešto a to je kao štetnije mada u umjerenoj količini ne može sigurno ništa biti,ma kad bi gledali šta valja a šta ne hranili bi se i pili preko infuzije. I kakve sam sreće i onda bi me pomeo autobus a živio zdravim životom :stripii:

majstor

Sve što pojedemo i popijemo je štetno. Sve je zatrovano na razne načine. Truju nas drugi, trujemo se sami. Od nečeg moramo capiknuti, da nas djeca ne umlaćuju toljagom. Osim kave i robolova, ja sam neporočan. :rofl2: :rofl2:

maverick

Nikako da nadjem temu gdje smo pisali o cigaretama....ali eto i kafa ... :stripii: od 18.03 ne pušim   :stripii: :stripii: za sad ide dobro...malo nadrkan ali to je više manje karakterna osobina pa je ne bih povezivao s prestankom  :stripii: Idem u birtiju, idem na pecanje...kave pijem puno manje...skoro pa nikako... :stripii: