Alps štapovi

Autor Retfalački mačak, Prosinac 07, 2012, 18:39:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Nabavio sam prošle godine:
1. ALPS 2.7-50 gr  (najjači u toj seriji-ima ih 4) .Jači je od XZOGE 100 gr. Za bildanje i teške glave dušu dao.
2. ALPS 2,75-50 gr (najslabiji u toj seriji). Gornji pripada ovoj seriji. Ovo je štap po svojstvima i ponašanju sličan Taiahi 50 gr.
3. ALPS 8,6"- 7-28 gr-trodjelni. Brz i dobar za vobler i varalice.
Svaki ALPS ima deklarirano sigurno, plus dobru rezervu.
Danas na Dunavu sreo Mavericka i kolegu koji ima APLS-a 30 gr dvodijelni. Krasan štap, brz, osjetljiv i lagan. Osjeti se da ima puno rezerve. Čini mi se da ima slične karakteristike kao XZOGA 60 grama.
HMMM.
Možda je RJ, nedavno kada smo se sreli na Dunavu, rekao da bi ja i malog majmuna da ga vidim u nekom čamcu, rekao da je dobar.
Šalu na stranu, ALPS je odličan štap i ima ga za svaku namjenu.

maverick

Meni je taj 50-gr...sto kazes da je najslabiji vise nego odlican....vrhunski stap za jig... :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Tražiti ću više podataka od uvoznika. Znam da postoji mogućnost da se uzmu na probu.

genjura

jel može koja slika tog njjačeg 50-gramca i gde se može nabaviti

Retfalački mačak

Slikati ću vjerojatno sutra, izvagati ga, a i tražiti ostale karakteristike. Mislim da dosta podataka može dati član foruma-inače naj majstor u našoj okolini. Predstavnik-uvoznik ALPS-a za Hrvatsku, Hrvoje Beranek, mu je dao ovlasti za uvezivanje i ....

Lomnica_city

Meni je 100gr Xzoga (JA-S) u rangu sa mojim nekadasnjim Sportex 80gr (BA), ako je taj Alps 50gr jaci od nje, hoces da kazes da je u rangu Sportex 100 gramca najmanje, ili recimo Shimano Monster modela 160 gramaca??? Jel znaju oni kako se obelezavaju stapovi uopste?

kawasaki

ajd izvazi bas me zanima tezina stapova
inace mrak su to blankovi
po meni premalo zastupljeni kod ribolovaca za ono sto nude i nisu ni skupi toliko  :headbang:
Brzi od Bolena.

maverick

taj 50 gr, jaci, sigurno je vece bacacke gramaze od 100 gr zoge..i brzi je od nje bar duplo...a lomunac...imaju ljudi svoje oznake...uvoznici su deklarilali tako....i ako mislis da su u krivu...dam ti e mail pa se zali njima  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

genjura

e baš me zanima sad ovaj štap . kako mu se kreće cena

retfala

mene isto zanima taj najjači

Lomnica_city

Za brzinu mi nije problem da poverujem, sa ovolikim i trostopalnim vodjicama takoreci nije ni cudo sto nije sampion brzine, ali bar duplo jace znaci da moze da vodi 100gr glavu + silikonac??? Sad se vec zajebavas... Ili je neko od uvoznika izbrisao 1 ispred 50gr pa sad dovedose coveka u zabludu, ni CD 50gr 9ft ne moze da baca i vodi preko 40gr a najjaci je 50gr za koji znam!!

maverick

nisam vagao..varalice pa da ti sad kazem tocno...nekome je xzoga stogramka jedina koja valja a nekome je ne upotrebljiva....meni onako solidan stapic za neke odredjene namjene....alpsa nemam ni jednog niti cu ga imati...isprobao od kolege Macka....recimo da je taj alps 50 gr nesto u klasi iznad cd-a onog 1-3 oza...recimo....

a sad da ne idemo bas u detalje...meni je od cd-a najaci 50 gr...ali debelo je slabiji od ovog alpsa...e sad gdje se tu tko preracunao...stvarno ne znam...ali da bi taj 50 gr u najjacoj i najslabioj klasi meni osobno pokrio 90 posto jiga...bi ...ladno...

a svasta moze povesti glavu 100 gr plus silikon... :icon_thumright:

Lomnica_city

Ako tako gledas da samo odigne, to moze i moj Avid 56-o gramac, ali propisno raditi tolikom glavom i samo je uspeti odici su nebo i zemlja, treba da ostane puno snage za cupanje iz kamenja i naravno efikasnu kontu...
Jel decko iz BG-a (Vlada AKA "about blank") radi najvise Alps, bas cu da vidim da li ima taj blank i da li je nekom vec radio, i ja sam ljubitelj takvih "koceva", zamalo mi zbog neozbiljnosti prodavca ispao BR 9ft 50gr iz kombinacije i mozda ovo bude jos bolje za glave 50-70gr za pojedina mesta na Dunavu koja su mi otkrivena kao plodonosna za 3+ kg smudjeve...

rj

ja sam mačku rekao da taj jači 50 gr. nema veze sa deklariranom oznakom .....mislim da ima formula za TC tako da mu lako izračunam kolika je stvarna težina
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

lomunac, mislim da bi ti ovo bilo bas za to... :icon_thumright: