home made vobleri

Autor Darko, Prosinac 07, 2012, 20:20:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nikolas

evo i mojih nekih pokusaja voblera,radim ih od lipe.. nisam mogao nabavit balzu,al reko da probam... dobro rade u vodi. ovaj srednji je cak ulovio smuđa...

nikolas

nisu bas do kraja izbruseni,ni bojanje mi jos neide,al je bas lijepo dok pored tih skupih varalica ulovis na neku koju si sam napravio... a ove zlice su iz kineskog ducana(za kavu) jedan rez dvije rupice i to je to... za 12 kn-6 kom.

Juzba

odlično, samo ti njih pravi i lovi, to je pravi gušt :occasion14:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

e-deck

Balze imaš u Pevecu, 1m dugačke a različitih dijametara širine.

Npr. 30*50 imaš dovoljno za minimalno(!) 20-ak voblera od 9cm dužine...a košta 40kn.

I samo pravi, kako kolega post iznad kaže - nema većeg gušta nego loviti na svoje varke  :glasses9:

nikolas

hvala na informaciji,sutra idem u pevec pa cu pogledat... vjerujem da je lakre obradit balzu od lipe,pa ce mozda izgledat malo ljepse... inace sam prosle godine imao rucni rad isto od lipe,samo lakiran bez boje,a lovila je bolene ko luda..

rogorez

TonyC

žvorc

evo nešto i od mene....

prva runda čeka ljepljenje pakti....ofarbano usput za testiranje....

druga runda .. otežani i impregnirani...
Rođen da peca...natjeran da radi...

No

Kugla

Super još kad na svoj uradak uloviš, to je zadovoljstvo!  :occasion14:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Puno truda uloženo u ovaj rad  :ok:

Dukulele

Bogumi se tu ne pise dugo, ali ajde, sad ce Dukulele :)

Dosla zima, na vodu se ne moze, motora jos nema - pa ti Dukulele smirglaj po cijele dane.  Posto nemam nikakvih malih voblercica, odlucio sam se na poduhvat da ja to sam izradim prek vikenda na temelju tih nekih videja sto sam gledo na internetima.  Nikakav neki ful profesionalan pristup nego onako freestyle ajmo rec eksperiment ;)

Krajnjim rezultatom sam cak i zadovoljan,  naucio puno stvari, sjebo puno stvari - ali evo :)

Ovo je maleni od 30mm,  moj model i moje umjetnicko djelo :) ruuuuzan ko smrt ;)

Ovo je isto od 30mm, isti model ko gornji ali  bejbi pokusaj kopiranja SFC-a ... smrdo sve lakiranjem.

A ovo je nesto vece da malo odmorim prste od kukaca i bombica i bubamara.

Od balse sam poceo raditi i jos sitnije voblercice, od 15-20mm,  pa to je muka ...i za zicu i za smrglat, a tek pakta. No vidjet cemo! :)

Odma par pitanja.  Gdje u Osijeku nabaviti lexan (da ne rezem sefikine kutije kojekakve plasticne)?   I gdje kupiti epoksi - jer mi ovaj lak neki nitro brzosuseci pojede boju ... Ne znam.

Pusa.

Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Sg.Pepper

Jel trebas epoksi da zastitis vobler kao zadnji premaz?
dec d vej aj lajk it....

Dukulele

Takoe Sg. Pepper,  to trazim!
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.