Na koji nacin zastititi Bass-a u zatvorenim vodama.

Autor Luckycarp, Prosinac 02, 2014, 10:55:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ma trebamo svi malo vise uzivati u zivotu a ne stalno se nesto svadjati...a sto se tice bassa, nisam znao da ga kod vas ima sve manje i manje... :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darkestrah

Pa kao i svake invazivne vrste :toothy12:

Nadam se da je retardima diljem Balkana barem malo neugodno sa obzirom kakva su sranja pisali o toj ribi :hi:
I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

mario123

Nemislim ja o nikom nista lose samo vidim vamo po savi kad pecam ljudi pricaju o smudu samo kao hrani i izvoru zarade oni od 10g  pa do 80g nitko nije rekao kako je fino pecati ga ,zanimljivo svi pricaju kako je fin za jest i kako ga prodaju u ribarnicama, ja kad kazem da smuda nikad u zivotu svom nisam jeo krste se..Onda odem na bajer u sl brodu i gledam iste te kako skacu sa meredovom za bassom koji cuva gnjezdo, kace ga trokukama,ove male bacaju u travu jer je to korov riba????Upeca sam bassa od oko 1,5kg lik mi je rekao da ga bacim u korov da im je pojeo svu ribu da nemaju sta pecat??? Odakle ljudima taka srnja, gdje cuju i vide takve gluposti i imaju toliko mrznje prema jednoj ribi nikad mi nece biti jasno....I to su vecinom saranasi i i ovi trpigladi i mesari kojima je smud sve na svijetu..Ja bacam varalicu spinam i saran mi nesmeta i nediram ga,amur koji je korov riba ni on mi nesmeta..A ovi sto pecaju sarana cast izuzecima smeta im sve osim sarana i amura,smeta im trava,vrba,sas,trska ama bas sve napravili bi od svake vode bazen sa saranom???prosle godine sam se na bajeru koji mi je pokraj kuce posvado sa pola ulice jer su htijeli od jedne male vode napraviti bazen krenili su sjeci sve vrbe okolo vode, da mogu lakse sarana izvuci..A bajer poznat po bassu ima ih bas dosta,im i sarana nemozes doci pecati da neupecas par komada ali njima smeta drvo i trava zbog jednog otkinutog olova i slicno..Grabljiva riba je zapostavljena svagdje u dakovu ima 4 ljepe vode i bar na jednon da se napravi c&r i pusti stuke i bassa da imamo doci spinat ko ljudi ja mislim da bi bar nas 100 u dakovu bili sretni ko mala djeca, sad moramo trenutno bacati varke u prazne vode i gurati se medu rod podovima i sami donositi ribu da bi imali sta upecati...Pola ljudi je kupilo dozvole za grabovo kod vukovaru i tamo pecaju pokraj 4 vode u đakovu jedan bajer nam nemogu cuvati i priustit da pecamo ko ljudi...

kawasaki

vidim po faceu da se na trecem bajeru postavljaju samice  :uf:
Brzi od Bolena.

mario123

Sta je to??to oni kavezi za soma???
;D sad vidim na googlu to neki sistemi za krivolov reko bi..
Iza kauflanda sam dosta puta izvlacio kad bacam uz granje neke sisteme sa spagom i kukuruzon ko to radi neznam..Za par godina jedina riba koju cemo vidjeti je ledo smrznuta.

maverick

99 posto varalicarm i najveci mi je izazov smudj zbog potrage i dinamicnosti. Ali jako cijenim sve ostale vidove ribolova i pecarose koji ih upraznjavaju...tako bi trebali svi ...nikog podcjenjivati i svakog pecarosa ravnopravno uvazavati. Sto se tice bassa kao sportske ribe cudi me kako se kod nas u slavoniji taj cid ribolova dosta slabo uspinje na neki nivo. Vidim po zagorju je dosta zastupljen...imaju i ligu kao i u srbiji...nazalost o ribokradji smo pisali skoro u svakoj temi...za sad samo pisali jer sve ide nekako u krivom smjeru
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mario123

Bassa u dakovu ima ali sve manje i manje da nema varalicara koji ga pecaju nebi ga ni bilo..sad sljedece godine u 5,6mjesecu kawasaki i draya ako hocete ima voda u brodu di ima tona ovih manjih i smeta im pa mozemo doci sa kantama, pumpama i prenjeti  u dakovo na bajere ili mlinac sigurno100kom i vise. Idu jedan za drugim kom od oko 10 do 20cm...Ja svake godine pustim u bajer veliki ali ja sam nemogu ici sto puta gore dole...Pred prosle godine ja i gosp. Ivica Alduk smo upecali cca 100kom svi su pusteni u josavu...Ove godine su bili Jaksa,Beljan i napecali se bas dosta ali nisu nosili..Treba se organizirat i bajer iza kauflanda se da fino poribit bassom...Njima bass i ovako smeta i korov im je bolje da ga mi preselimo nego da ga macke jedu...Ima i komada od 50cm samo ih je malo a voda velika.

kockar

Citat: maverick  u Prosinac 06, 2015, 16:01:28
Ali jako cijenim sve ostale vidove ribolova i pecarose koji ih upraznjavaju...tako bi trebali svi ...

Jeste trebali bi, ali kao i obicno i kod vas i kod nas su uglavnom najneobrazovaniji i oni koji najmanje kontaju bilo sta najglasniji....
A invazivna vrsta zaista nije bas, nego "ljudi", narocito oni kako je Mario123 lepo rekao, koji od svake vode zele da naprave cistu pravougaonu kadu punu ribnjackog sarana.....
Kad se samo setim koliko su granja pokosili na Boroviku, muka mi bude....kad vidim kako kose lokvanj kod nas o kanalima, shvatam da uopste ne razumeju viodeni ekosistem...
A sto je najgore, pravougaonih plitkih i cistih kada krcatih saranom vec ima svuda....
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

maverick

Ali kod nas je i zakon takav kakav je...recimo da Maria ulove da poribljava samostalno vodu s bassom placao bi kaznu do penzije...

kawasaki

Iskreno bass nit voli mene, a niti ja njega  :uf:

sve ostale ribe pecam ciljano, a njega nikad.   :hi:

Drazi su mi i stuka i smudj i bolen. A najdrazi šaran i som!  :ok:

Rado sam se odazivao akcijama godinama, al vise ne. Ne da se ne odazivam, jer ipak sudjelujem u radu zajednice, ali ne odazivam se rado!! Zasto?
Jer smatram da ovaj drustveni sistem zajednice u Dj sa ovoliko voda nema smisla. Jer necu ja nabavljat ribu koju ce neko drugi grilat... a nabavljao sam i amura i sarana i stuka u bajer. sto svojim novcem sto upecao i doneo. I nisam jedini nabavljao i opet ribe nema.
E neces vise. I iskreno pocelo me bolit dupe sto je nema. Jer ima di je ima i tamo idem pecat!!!  :ok:
Brzi od Bolena.

mario123

Di je ima najblize grabovo??  Nije problem u tom sto se kosi problem je nepravda u malom gradu kak sto je dakovo ima 3 jezera i veliki bajer mogu napravt za svakog nesto,a oni naprave od svake vode sranje puno amura i sarana bez trave,bez drva bez iceg draze im je imat suncobran od 200e na kojem pise NASH nego vrbu pod koju mogu sjest...voda svagdje kao iz kanalizacjne mutna i smeda kak kava..Kad odem na Petnju tu kod sl.broda place mi se kad vidim one nase vode...

kawasaki

Ovisi koju ribu trazis , a za mene je ima Zabar, Grabovo, Dunav, Lapovac...Sava...Ima sarana i velikog smudja Josava. Ima Borovik soma, sarana i stuke i bjele ribe ko u prici. A nisu dostupni spinerima s obale. Riba se lovi daleko od obale. Borovik npr stuka i smuki se vataju na razvlacenje daleko na pola.Josava u zadnjih mjesec dana smukiji od 8,8 kg pa 9,5 kg pa 6,5 pa 7,5 pa nekoliko od 5 kg. to su grose ribe al sve na kedera na 100 m od obale.  :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Nazalost ZSRU Djakovo je sve losija za spineraj!  :ok:
Brzi od Bolena.

mario123

Nek stave c & r barem bajere bilo bi ribe i imao bi pravo nesto reci i prigovoriti nekom ovako moze nosit ko sta hoce.

maverick