Ugovor o jedinstvenoj ribolovnici za 2015-2016 godinu

Autor raso, Prosinac 04, 2014, 19:33:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Pa zar je to toliki problem ,ako je onda pozivam sve ribiče da počnu skupljati dobrovoljne poriloge da Zajednicu ribolovnih društava pomognemo, (možda nemaju novaca , pa kraj je godine) , da izdaju jedno priopčenje za javnost i ljudima -svojim članovima kažu evo , to i to smo napravili.
    ma ne ovako je bolje i onda odeš pecati tamo gdje kažu (a ne kažu ništa) da smiješ , dođe ribočuvar i napravi ti prijavu, E baš super

šime

Eh evo ga saznao iz prve ruke  o jedinstvenoj ribolovnici za 2015 godine , Hma da pospisan je ugovor ili dogovor ALI SAMO ZA OTVORENE VODE-  DRAVE I DUNAVA, ma nema pecanja sa jedinstvenom dozvolom u Bilju i Dunavcima i tako što .Samo za rijeku Dravu i Dunav. E baš im jaka fora moš misliti.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

NE samo Drava i Dunav....kopački ima svoje režime...

šime

Miha u pravu si , Kopački rit ,odnosno Dunav iu Kopački rit ima zasebnu (mada nedorečenu ,a možda nelegalnu) naplatu i kontrolu ribolovnica , mada sumnjam u ispravnost tog postupka , Dunava nije proglašen parkom prirode , a niti taj dio Dunava , a svojatanje Kopačkog rita tog dijela Dunava je veoma upitno.

Slaven

nemojte to čačkat, taj režim je dobar, pogotovo to što se ni nesmije ić na to područije od drugog do šestog mjeseca

miha

nečačkam ništa mislim da se za kopački rit nemože ništa promjeniti tu država vuče glavne poteze .kao park prirode i zaštičeno područje država je glavna tamo .za ovo sa jedinstvenom dozvolom pozdravljam .sigurno ima tu gomila nepravilnosti .bahatosti i svega drugog...ali nisam dovoljno kompetentan da bih nešto mogao mjenjati.na svakoj godišnjoj skupštini sam tupio za jedinstvenu dozvolu .do toga je došlo ja sam zadovoljan a šta če biti dalje vidjet čemo nešto načuo ali nebih javno o tome ipak rekla kazala nije baš uredu....mada. gdje ima dima ima i vatre.... :hello2:

Slaven

:hello2: miha je zadovoljan, ajd da smo i to doživjli :stripii:

ps. frende NHF malo šale i u ovj temi

miha

KoDar

A cijena "jedinstvene dozvole" za otvorene vode u SBŽ? Jel` se to zna? I možda "off topic" hoće li biti dodatne dozvole za Bilje (Staru Dravu)' :mt1032:

Miro

Eh da...jedno je diplomatski odrađeni naziv sporazuma a drugo detalji na papiru...dakle NE.
Ja sam se iskreno nadao barem Bilju ali naslov sporazuma ÿjedinstvena´i detalji sporazuma opet diplomatski nemaju veze.
Samo rijeka Drava i Dunav uz Dunav naravno uz ograničenja Kopačkog rita...a kao Park Prirode to nitko ni ne treba za ribolov ove vrste.

Iskusniji sa čamcima ispravite me ako griješim :)

šajzika

Ako ce to tako biti onda kupis baranjsku dozvolu.
Mozes baranju , bilje i imas dravu i dunav.
Meni je bilje isto super voda a na ove 'osjecke'  zatvorene vode neidem. Tak da ce.to mozda biti plan za iducu godinu
Audentes fortuna iuvat

raso

Veliki broj ribolovaca se sprema na kupovinu dozvole u Bilju. Na baranjsku dozvolu mogu loviti na svim zatvorenim baranjskim vodama, kao i na svim otvorenim Drava i Dunav.

dravski pecaros

to je istina rašo...ali spor je samo bilje....ostale vode nezanimaju mnoge

KoDar

Iskreno, od baranjskih voda (zatvorenih) osobno me zanima samo Bilje. Znam za mogućnost koju je preporučio Rašo (logično!), ali hoće li biti moguće kupiti samo dodatnu dozvolu za Bilje kao što se nekada moglo? To se ne može već godinama zbog prijepora ZŠRD Osijek i ZŠRD Baranje oko cijene (mislim da je u pitanju ipak nečiji osobni princip!), jer npr. ako za dodatnu dozvolu ZŠRD Baranje baranjci traže, karikiram, 150,00 kn, a osječani traže da bude 100,00 kn, dakle razlika je 50,00 kn, zašto se ne dogovore da bude 150,00 kn, pa tko hoće od ribiča platit će, a tko neće-neće. Hoću reći da je to osobna stvar svakog ribiča, a ne predsjednika ZŠRD ili predsjedništva, jer oni su tu radi nas, a ne mi radi njih. Ovo mi se čini kao dva ovna na brvnu, niti jedan ne želi popustiti. :violent1:
Dnevna dozvola za Bilje je preskupa (100,00 kn).