Izrada novog zakona o slatkovodnom ribarstvu

Autor šime, Prosinac 07, 2014, 21:10:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Evo jedno pitanje, dali netko zna da je u izradi novi zakon o slatkovodnom ribarstvu.Naime bojim se da se radi nacrt novog zakona o slatkovodnom ribarstvu i samim time obuhvaća i sportski ribolov.Nisam siguran da je baziiran na jednoj vrsti javne rasprave, odnosno da su članovi ribičkih društava upoznati sa detaljima novog zakona.Nezna se što donosi , a mogao bi donijeti puno toga novoga sa puno ograničenja i zabrana., sukladan sa nekim od zakona pojedinih članica EU, pa bi se svašta moglo desiti. E pa stoga molim nekoga ako zna nešto više od ovoga.

maverick

Ne znam , ali sam siguran da ce kao i vecinu prepisati od nekog, a nas nece nitko ništo ni pitati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Eh pa toga se bojim ,ova ekipa to možda nešto kriomice radi ,samo da ne bi bilo neke pobune.A kada se zakon donese onda ide on pa nismo mi zakon donijeli. Evo toga se bojim , pa svaki zakon ide u javnu raspravu svih onih kojih se tiče.Ovo može biti jako ozbiljno , a nisam baš uvjeren da se radi korektno oko toga imajući puno toga u vidu. Koliko znam zakon je u izradi , a kada uđe u saborsku proceduru možemo se slikati i opet kukati jedni drugima.Treba naći nacrt zakona i javno ga objaviti i tako svi sudjelovati.Samo nema ga na službenim stranicama Zajednice.

miha

jedna od točaka bila bi :definiranje sportskog ribolova i rekreativnog ribolova ....koliko sam ja nešto načuo , Šime je upravu bilo bi dobro nabaviti stari da se to vidi šta je bilo i kako ....

dravski pecaros

ja sam cuo da drzava planira neke vode u koncesiju dati....koliko je tocno neznam...  :uf:

šime

Dečki to su vrlo ozbiljne nepoznanice i moguće je svašta.Bojim se da ulaskom u EU a i imajuči u vidu tko je i kako pregovarao ili dogovarao oko sportskog ribolova sve je moguće

maverick

Pitanje je od koga ce prekopirati..ni ovaj nas nije loš s našeg stajališta samo kad bi imao tko da ga provodi...Davanje vode u koncesiju....a jbg ne moze gore nego sad...malo kontrole i nema poribljavanja...jedino sto se moze dogoditi da bude skuplja dozvola...a tad bi to netko ipak trebao i kontrolirati sto mi uopce ne bi smetalo....a skuplja dozvola bi smanjila broj pecarosa...bar ja tako na to gledam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Evo linka na kojem možete pogledati zakon koji je donešen u 1. mjesecu, koliko vidim neki novi zakon o kojem Šime govori nije nigdje naveden da će biti izmjena, izmjene i dopune su išle i tu vam je i link na kojem možete pogledati
https://infodok.sabor.hr/Reports/KarticaAktaFrm.aspx?zak_id=25616
Negdje sam pisao o tome, ali nema veze tu vam je sve.

miha

Šime je upravu radi se na novom zakonu sve u 16...bit če tu svega i novih cijen (SIGURNO)a i nekih iznenađenja ziher...

šime

Ma da 100% se radi novi zakon , a zato me i brine to što nacrta nigdje nema , a nema ga ni u zajednici, toga se i bojim što se šuti .Šišljagić ih je u javnosto izdao i napomenuo, odnosno najavio novi zakon.
    Ma evo primjera nebrige za članstvo.Dečki moji pa njima još uvijek nije jasno da su oni tamo gdje jesu zbog nas ,a ne mi zbog njih.
     Imaju Web stranicu koju plačaju , a nikakve  koristi od toga, kojim bi svoje članstvo obavještavali o događanjima i aktivnosti.Sve se svodi na čula rekla , kazala. Ma sramota , da članovi moraju ovako tražiti i propitivati i vrlo bitnim stvarima.Ma vjerovatno sam već  ,a jesam i sam sebi dosadan ,ali dečki moji bojim se da će nas dobrano udariti po glavi i đepu ovi koji"nas predstavljaju". Neki su se dobrano udomili  i baš ih briga za raju (i to mi je več poznato i viđeno )

hranki

štrajk!.ne kupovat dozvole dok se i nas ne pita nešto. :pirate: jbg

raso

Ne znam dali ova Vlada radi na novom zakonu, ali znam 100 % da netko radi na izmjenama i dopunama zakona, u petak sam bio sa osobom koja je zadužena za zakon, iz mog sela je.

šime

Evo sve su to naklapanja i nagađanja , pa zar mi svi nemamo pravo na pravovremenu i istinitu informaciju. Ali evo dok se mi ovako dopisujemo čini se nešto što se tiče samih nas pecaroša, a da mi neznamo što ??. Pa možda je ta izmjena ili dopuna zakona i dobra(u što sumnjam dok se to na naki način skriva), ali mislim da bismo trebali znati o čemu se radi.

tole

Citat: maverick  u Prosinac 08, 2014, 22:02:03
Pitanje je od koga ce prekopirati..ni ovaj nas nije loš s našeg stajališta samo kad bi imao tko da ga provodi...Davanje vode u koncesiju....a jbg ne moze gore nego sad...malo kontrole i nema poribljavanja...jedino sto se moze dogoditi da bude skuplja dozvola...a tad bi to netko ipak trebao i kontrolirati sto mi uopce ne bi smetalo....a skuplja dozvola bi smanjila broj pecarosa...bar ja tako na to gledam

mislim da dobro gledaš na to.....barem na onaj dio davanja voda u koncesiju......bit će plati pa se klati :takoje:

oni koji hoće će dobiti mogućnost da kupuju dozvolu za "otvorene vode" a sve ovo ostalo će laganini kao u temi ribolov izvan ex yu......i po meni je tako i najbolje

maverick

Šime je u pravu po pitanju zabrinutosti...ali jbg ako je i na moju štetu kao velikog zaljubljenika u vodu i strastvenog ribolovca......neka je...Nek nas opletu po džepu i neka ne moze svaki .urac izaći na vodu i mlatiti s dvije klanfe i haklati ribu...neka ne moze svaki .urac uzeti stap za sve po 13 kuna i loviti deset riba ispod mjere svaki dan...
Jednom sam rekao da se mene pita dozvola bi bila 500 eura....i uveo bi kontrolu da se uredno poštiva zakon....pa svaki je hobi vredniji i skuplji od ovog našeg i zato se nakupilo svega šljama koji nizašta drugo nije imao novaca pa i tih 450 kuna koje plati gleda da sto prije vrati kroz ribu....