Izrada novog zakona o slatkovodnom ribarstvu

Autor šime, Prosinac 07, 2014, 21:10:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

Citat: maverick  u Veljača 13, 2015, 23:24:58
A samo ne znam s kim ce se zalagati...ma to je psihijatrija.....hebe lud zbunjenog...rekoh tamo negdje ako se izjednace idemo svi u ribare  :stripii:
:character0032:, :flasica:, :baba:, :jede:, :pije:.....

tole

dravski pecaros

nasa drustvena sijednica 28.2 bice napeto u svim pogledima

bb

A sutra je u Nardu izvanredna sjednica...opet će bit mljevenja u prazno...

tole

svima se klima.....ribolovno pravo tj koncesija za zatvorene vode bi mogla ići po sistemu ko da više

dravski pecaros

Citat: tole  u Veljača 14, 2015, 20:13:41
svima se klima.....ribolovno pravo tj koncesija za zatvorene vode bi mogla ići po sistemu ko da više
e upravo to i ko ima para pecat ce

dravski pecaros

Citat: bb  u Veljača 14, 2015, 19:07:25
A sutra je u Nardu izvanredna sjednica...opet će bit mljevenja u prazno...
zasto je izvanredna??

Klifton

Koliko sam ja to onako ubrzano shvatio,i zatvorene vode su došle na red i to na način da ne moraju udruge upravljati s njima nego i privatnici maltene po sistemu tko da više kao što tole kaže odnosno sa boljim papirima i planovima razvoja čak i zapošljavanja,kako sam čuo za borovik da se igra igra čim koncesija izađe da ga se preuzme, netko je izgleda skužio da tu ima para a bogami i poticaja i nepovratnih sredstava iz evrope što koliko znam još nijedna udruga niti je pomislila a kamoli tražila i dobila a imali su dosta godina za to,netko je odozgo iz vlasti bacio oko na vode i želi ubrzano dok ne slete s vlasti pripremiti zakon, teren i uzet lovu. Nitko ove naše udruge koje konkretno ništa ni ne rade ako čemo zbilja iskreno( nek se ne uvrijede koji nešto i rade) neče ni pitati,đaba se oni sastaju.A tko zna možda nama ribičima bude i bolje.

maverick

A ako uzmeš primjer lovaca, uzeli su im lovišta gdje su lovili cijeli zivot i pretvorili u biznis...mislim da je bas kod vas na Ðakovačkom podrucju slican slucaj , ako se nesto slicno preslika na zatvorene vode...bice odlazak na pecanje kao odlazak na godisnji odmor ...bar po cijeni  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Nisu ni bila skoro nikakva sredstva do sada adekvatna za tako nešto što govorite, sad je raspisan natječaj za mjere
4.1 i 4.2 Program ruralnog razvoja mislim da se tako zove a obuhvača i turizam i sl.

tole

Citat: maverick  u Veljača 14, 2015, 22:31:10
A ako uzmeš primjer lovaca, uzeli su im lovišta gdje su lovili cijeli zivot i pretvorili u biznis...mislim da je bas kod vas na Ðakovačkom podrucju slican slucaj , ako se nesto slicno preslika na zatvorene vode...bice odlazak na pecanje kao odlazak na godisnji odmor ...bar po cijeni  :uf:

apsolutno tako....a mi koji smo vezani za Dunav, Dravu, Savu ili na bilo koju drugu otvorenu vodu, imat ćemo bitku sa gospodarskim ribarima i "tradicionalistima".......zamislite koji će to urnebes biti ako se ribarima ukinu ograničenja u kvotama i alatima ( što i ovako nitko ne kontrolira), pa još i najavljene stimulacije :icon_scratch: :uf:

danas bili na Dunavu od Batine uzvodno, priča ista kao i nizvodno.....mreže, mreže, vrške, mreže....Šarkanj pregrađen sa dvije, da se ne bi slučajno nešto provuklo na mrijest a kao zabrana obavljanja ribolova na dunavcima u zoni D1...... :thefinger:

Kugla

Tole to je samo dokaz da oni koji bi trebali sprčavati takve radnje ne rade svoj posao.
A što se tiće tog novog prijedloga zakona javna rasprava se mora provesti kako bi svi imali što za reći i zelene uvući u to pa neće samo tako lako donijeti zakon koji nije nikome u interesu osim pojedincima

umpahpah

Ajd i od tih zelenih neke koristi !!! ako pripomognu da se ovima stera k...c oprastam im komarce  :pottytrain2:

šime

Ma opet ja , dečki moji pa zajednice ribolovnih društava opet nema u goručim problemima.Bojim se onoga "psi laju kravane prolaze"Upravo se dešava ono što sam stalno upozoravao .Pa zar to nitko ne prepoznaje, a to je to dok mi kukakmo i pišemo jedni drugima događanja se događaju i svi će biti začuđeni i pitati se " PA KAKO?". Evo dajem odmah odgovor :Tako što smo im mi dozvololi . pa nitko naše probleme neće riješavati ,ako nećemo sami .Ljudi kojima smo dali "povjerenje" da nas zastupaju u najboljem interesu očito ne rade ono što trebaju.Pa daj te , nemu tu emocija nikakvih dočićemo na svršenu stvar i šta onda .
    Dečki stariji sam od vas večine i vidim kuda ovo vodi, pa nedajte si vode koje volite i na koje imate pravo.Problem je kompleksan,ali riješiv je .Dok se mi premišljamo, dvoumimo i očekujemo riješavanja nagomilanih problema i očekivanju da se nešto možde neće dogoditi , upravo je to VEĆ SE DOGAÐA.Ma već sam sam sebi dosadan  i mislim da je ovo zadnje što sam napisao u tom smjeru.