Dimljena prasetina na ražnju

Autor maverick, Prosinac 22, 2014, 23:53:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

:red_indian: šta bi s onim dimljenim prasetom, jel to valjalo

maverick

A ja sam oduševljen, znači nasolio dobro i ostavio tri dana...nakon toga tri dima sva ki drugi dan...pa ražanj. Što se tiče okusa on je definitivno poseban, nešto između koljenice pripremljene s kupusom, pečene šunke i same obične prasetine. Doista poseban okus....što se tiče izgleda , meso je roze boje bar onaj dio koji je dobro odimljen...
Sve u svemu zanimljiv način pripreme i isto tako zanimljiv za goste koji to nisu nikad jeli. Još bolje od ovog je divlje prase koje se oguli...nasoli...odimi i onda ide na ražanj...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

divlje prase se ne guli  :sha:  već se šuri vrelom vodom  :takoje:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

A ovo moji ga ogule pa onda dime...ja nisam neki bas kulinarski strucnjak pa neznam, ali oni to rade tako...jbg nije za baciti ni jedno ni drugo, sigurno...samo moram u lov ovih dana  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Znači na slijedećem okupljanju probamo dimljenu prasetinu :stripii: :stripii:

maverick

Pa u konačnici ne, ovo je samo za ovakve dane kad je vani hladno....mislim zbog držanja u soli i dimljenja da se ne pokvari

Kugla

Može i u toplim danima, ja ju konzumirao u 9 mjesecu na jednim zarukama, ali onda taj put solenja i dimljenja je krači, ali izuzetno ukusno

mossi

Imam pitanje u vezi soljenja.
Rekao si da si ga posolio sa 2.5% soli i da je u soli bio 3 dana?

E sad probaj biti objektivan:

1. da li je bilo blago neslano (but vrat)
2. taman neutralno - na svim pozicijama
3. čak i malo slankasto na svim pozicijama uključujući butove i vrat.

I nek ti to bude malo češće od jedared godišnje ( ti njega možeš tako odimljenog staviti u duboki zar ne? )

:occasion14:

maverick

Nasolio sam izvana i iznutra , na butovima i plećkama sam zarezao i nasolio, tako da je bilo ravnomjerno slano i to bas slano...

mossi

ps

Ajmo stručnjaci, da li bi rolovana prasetina mogla isto u pac, na dim i u rernu?

Mornar Popaj

Prvo na salamuru, onda rolanje, pa ma malo dima, zatim pečenje i na kraju zalijevanje gemištom
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

ps

za desetak dana boljoj polovici rođendan, probam pa javim kako je prošlo, hvala.

zvona

Kupiš tablu 5kg potrbušine..napacaš zarolaš i dobro stegneš..kad ispečeš za prste polizat..
U strizivojni tetak godinama rola pečenku..iskreno meni to nije ravno prasetu s ražnja

vedro

Citat: zvona  u Siječanj 02, 2015, 15:31:29
Kupiš tablu 5kg potrbušine..napacaš zarolaš i dobro stegneš..kad ispečeš za prste polizat..
U strizivojni tetak godinama rola pečenku..iskreno meni to nije ravno prasetu s ražnja
Meni je prasetina najbolja na raznju!!!!!! :baba:
Ali o ukusima se ne raspravlja :stripii: