KUĆNI LJUBIMAC

Autor mushoki, Prosinac 10, 2012, 11:38:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Milija ja ti predlažem sličnog psa. Fox terijer, ima ih dvije vrste, crno bijeli i sneđe bijeli. Psi obožavaju djecu, vrlo lako ih se uči, ne linjaju se i nisu zahtjevni u održavanju. Ako ne voliš da ti dolaze gosti, inkasatori, poreznici, policija itd, onda hrvatskog ovčara.  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Sg.Pepper

Sto se Bigla tice, imao ga bratic i ja sam sam ga skoro nabavio ali na srecu sam odustao, tvrdoglavo do bola i poprilicno podmukli psi (bar meni)!
dec d vej aj lajk it....

rsimon4

Citat: twister011  u Ožujak 16, 2015, 13:50:18
Prelepi su. Svaka cast.
Nekada davno, moj otac ih je prvi uvezao u Srbiju, mada tada jos Jugoslavija. Imali smo red iz cele Juge za legla, i to unapred :tongue1: Mada su tada imali mnogo krace repove :toothy9:

Iskoristicu ovu priliku, da upitam sve vas, da li imate kakvo iskustvo sa Biglom? U nezgodnoj sam poziciji za psa, ali je pritisak dece sve veci i veci. Danas veoma popularna rasa. E sad, pored svega sto mi je poznato i pozitivno, zanima me karakter. Malo me brine lovac, li vidim da ga, bar u Austriji dosta drze i matorci. Pretpostavljam da njima ne bi bas lezali. da su kao terijeri i sl :sha:

Bas mi je drago, i danas je tako tko ima zdrave lijepe, proda unaprijed.
Igrom slučaja sam kinoloski sudija, pa "malo" putujem po svijetu. Bigl je jako popularan jer je kao stene lijep, dopadljiv ali... ne treba zaboraviti da spada u 6 skupinu pasa tj. Goniči i krvoslednici, pa i nije bas idealan za stan, dosta je temperamentan, pojede većinu namjestaja od drveta a u parku ga je zaista tesko vratiti na komandu. Jako su popularni ali znam i cuo sam da su ljudima pravili puno problema. Dvorište , boks to da ali stan, nikako.
l.P Oliver
Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

maverick

Ovako izgleda moja uzgajivačnica koja je sad nažalost prazna...sve se nešto lomim da opet nabavim pse ali kao što rekoh malo je vremena u jednom danu za dva hobija a psi traze konstantnu brigu, nekad sam imao puno dvoriste i to je cijelodnevni posao...nema ni godišnjeg ni svetka ni petka...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Nisam ni sumnjao. Pravi odgovori i bez strasti :ok: Za Bigla sam se i plasio ovoga sto ste napisali. Razliciti su utisci i iskustva, ali svi do jedno kazu "tvrdoglavi". Sad samo kako decu odgovoriti :sha:
Raso, za Foxe znam, ali nisu za Austriju bas zbog toga sto si na kraju pomenuo.
Moji su do skoro drzali Shar pei-eve. Perfektna rasa, osim zdravlja.
Razmisljao sam da decu preorijentisem na patuljastog snaucera :sha: Njega svi hvale :thumbsup:

PS: Da li mislite da je kod Bigla isti problem i sa zenkama, posto sam ja vise njima naklonjen. Brojne su njihove prednosti  :tongue1:

PS: Mario, nedaj da ti kavezi zvrje prazni :no: Sto ne ubacis, recimo nutrije ili kokoske :icon_king: Danas je tesko kupiti pravo domace jaje :toothy12:

maverick

Od domaćih jaja imam samo dva  :stripii: mini snaucer je odličan izbor uz dobro održavanje dlake, trimanje ili frizer...u stanu je lakše drzati muzijaka nego zenku, zbog teranja, curkanja po kuci itd itd...trebas pelenu itd...  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Jes, ali se napolju mnogo lakse kontrolise. Karalter im je generalno, ne racunajuci moju i njenu sestru :uf:

maverick

Ja ne znam što bih ti savjetovao ali uz tvoj karakter ide pit bull, doberman, ili nesto tako... :uf:

bb

Meni je kavkaski ovčar baš po mjeri,jednog dana sigurno

raso

Citat: twister011  u Ožujak 16, 2015, 16:44:17
Nisam ni sumnjao. Pravi odgovori i bez strasti :ok: Za Bigla sam se i plasio ovoga sto ste napisali. Razliciti su utisci i iskustva, ali svi do jedno kazu "tvrdoglavi". Sad samo kako decu odgovoriti :sha:
Raso, za Foxe znam, ali nisu za Austriju bas zbog toga sto si na kraju pomenuo.
Moji su do skoro drzali Shar pei-eve. Perfektna rasa, osim zdravlja.
Razmisljao sam da decu preorijentisem na patuljastog snaucera :sha: Njega svi hvale :thumbsup:

PS: Da li mislite da je kod Bigla isti problem i sa zenkama, posto sam ja vise njima naklonjen. Brojne su njihove prednosti  :tongue1:

PS: Mario, nedaj da ti kavezi zvrje prazni :no: Sto ne ubacis, recimo nutrije ili kokoske :icon_king: Danas je tesko kupiti pravo domace jaje :toothy12:

Milija, nisi me razumio. Ovo na kraju se odnosi na hrvatske ovčare ne na foxove. Imam hrvatsku crnu zvijer, strašno odan i poslušan pas, ali ne voli gazde. Foxiku smo imali kad sam bio tinjedžer, znači prije jako puno godina i držali smo ga u stanu na 5 katu. Vjeruj mi da je idealan za stan.

maverick

Citat: bb  u Ožujak 16, 2015, 18:23:21
Meni je kavkaski ovčar baš po mjeri,jednog dana sigurno
Kolega Grizli s foruma i kavkasce i to prva liga  :ok:

bb

Nick mu pristaje kake pse ima

Klifton

Mudri

jel i taj tvoj bosanac tvrdoglav ko ovaj moj,ja sam imao nekoliko pasa i ovčara i muškog i ženku,i rotvajlera,ali ovako šta nikada ....

Klifton

Tvrdoglavo ko mazga,posluša kad vidi da je vrag odnio šalu,umiljato kao mače a voli gazdu i zavija kad me nema,ako netko i odglumi da če me dirnut skače za grkljan ,čudo od psa .Imao sam i ja svakakvih ,imao sam i davno prije tornjaka i opet ga imam  :occasion14: