Podvodna snimka griza smuđa na jigging - Sava

Autor dalien, Siječanj 12, 2015, 09:19:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

daliena mogu volit ili ne volit ali je činjenicada daje ogroman trud ...treba sve te stvari dokumentirat čovjeku kapa dole ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

TonyC

Slažem se sa nekim postovima ovdje , al opet kao i uvijek ljudi krivo protumače postove pa se svi pomalo zavadimo skoro na svakoj temi !
Zajebite to više !!!!!!!
Daj da svatko iznese neko iskustvo ma kakvo ono bilo da ljudi koji počinju bacati dobiju barem 20% slike kako to treba odraditi , kako prezentirati , šta osjetiti i da i oni ulove ribu   ...... itd..... 
Nemislim ja sad tu sijat pamet il šta več , nemam ja staža na štapu , al daj da povežemo ovaj snimak s određenim trenucima u ribolovu . Mislim da se tu može super povezati teorije , iskustvo i video .

Zajebite svađanje , izmjenjujmo iskustva !
Mislim da je to primarni cilj foruma !

rj

TopMix

"....Ali ja se više pitam kako kad pređem panj i nastavim po recimo ravnini , a iz snimka se vidi da sam ga zainteresirao i da prati đig . kako onda povečati šansu realizacije . kako ga isprovocirat da udari ???"

TonyC, vidi ovako... okačiš kameru na strunu, ko Daniel, al istovremeno, na ekranu u čamcu pratiš direktan prenos šta se dole dogadja. Vidiš smudja da prati varalicu, al se nećka, nikako da udari. E onda ti nastupaš sa svojim improvizacijama, pa malo levo, pa desno, cim gore, pa dole, zastoj...sve vreme posmatraš kako smuki reaguje...kad konačno udari, našao si mu žicu...
Ali, pazi, to je ona varijanta kad vidimo smudja da prati varalicu.
Problem je šta činiti kad nemamo smudja na ekranu  :blind: :stripii:
Inače, nije iskljčeno da će neki kosooki uskoro lansirati na tržište varalicu sa ugradjenom kamerom. Možda onda još nešto više saznamo o smudju i njegovim predatorskim navikama... :tongue3:

maverick

Ja poznam dobar dio pecaroša s foruma, vise manje svaki ima neki stil i drzi ga se, isto tako znam da rijetki od njih usvajaju nesto novo, isto tako znam da mnogi ne žele isprobati nesto novo, isto tako znam da mnogi ne ulazu u sebe u varalice i opet love...neki vise neki manje...onaj tko je na vodi uvijek ima nekakvu šansu da ulovi i veliku ribu i veci broj....
Meni je pecanje više od hobija, to je stil života gdje je sve ostalo tokom svih 12 mjeseci podredjeno tome...i opet nekad ne lovim...trazim vrtim bušim i kombiniram, nije mi ravan ni onaj Nick Praskaton  :stripii:
Nema tu svađe, ali ima sujete ima i pomalo zavisti pa to ponekad izađe kroz postove i ide u krivom smjeru ali i to je normalno....svi smo ili bar vecina strastveni ljudi, jačeg karaktera i naravno uvijek smo u pravu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

imam dojam da će kamera zamjenit sonar i to ubrzo  :takoje: ino  :red_indian: već pita za cijenu  :rofl2:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

pazi varijantu ...pustiš se čamcem ...kamera dole ...skontaš smuđa kilaša ...odebi mal si  :stripii: malo dalje leži petica ...opa rajka ...orjentir ...stara veba ...  :rofl2:

ps

Citat: TonyC  u Siječanj 28, 2015, 13:41:51
Slažem se sa nekim postovima ovdje , al opet kao i uvijek ljudi krivo protumače postove pa se svi pomalo zavadimo skoro na svakoj temi !
Zajebite to više !!!!!!!
Daj da svatko iznese neko iskustvo ma kakvo ono bilo da ljudi koji počinju bacati dobiju barem 20% slike kako to treba odraditi , kako prezentirati , šta osjetiti i da i oni ulove ribu   ...... itd..... 
Nemislim ja sad tu sijat pamet il šta več , nemam ja staža na štapu , al daj da povežemo ovaj snimak s određenim trenucima u ribolovu . Mislim da se tu može super povezati teorije , iskustvo i video .

TonyC  :notworthy: ne mogu vjerovati da svako malo, gotovo u intervalima dođe do nekih iskrica, ljutnje, vatre i to uvijek među ozbiljnijim (po godinama) članova. Dajte da ne budemo djeca, vrpa curica, niko od nas nije najpametniji i ne moramo zbog jedne riječi ili posta dizati frku ili otići s foruma. Da li taj jedan post koji mi se ne sviđa može poništiti tisuću onih koji su bili ok. 

No

sto ljudi sto ćudi.      svatko od nas nosi nekakvu osobnost.u ribolovu je fantastično što si može svtko, ma ama baš svatko   uzet osobnosti koliko hoće.    ljudi obično uzmu onoliko koliko mogu nosit. problem nastaje onog trena kad se vrši pretovar viška nekom drugom.    :takoje:   čuvajte jedni druge i borite se zato da onaj s čijim razmišljanjem se ne slažete ima pravo reć svoje mišljenje.   ljudi ribolov je čudo i blagoslov.  svi vi koji se zbog nečeg ljutite molim vas nemojte,mislite na nešto lijepo.sutra je novi dan.    :bye: :hi:

rj

Citat: ps  u Siječanj 28, 2015, 14:42:55
Citat: TonyC  u Siječanj 28, 2015, 13:41:51
Zajebite to više !!!!!!!

TonyC  :notworthy: ne mogu vjerovati da svako malo, gotovo u intervalima dođe do nekih iskrica, ljutnje, vatre i to uvijek među ozbiljnijim (po godinama) članova. Dajte da ne budemo djeca, vrpa curica, niko od nas nije najpametniji i ne moramo zbog jedne riječi ili posta dizati frku ili otići s foruma. Da li taj jedan post koji mi se ne sviđa može poništiti tisuću onih koji su bili ok.

krive su podzemne vode u Sisku  :rofl2: samo se oni svađaju  :takoje:

borisl

grgech

Citat: dalien  u Siječanj 27, 2015, 22:16:41
Veljac sa tobom nije lako kad si uvijek u pravu.... :hi:

Znači ja sam 100% siguran da mu ponekad ne možeš pomaknuti jig u ustima i znam da sam ove god nakon momačke kontre 100gramcem   drilao ribe 4-5 sec koje su pale(pitaj si kuma), zaštita uopće nije skliznula sa udice uz  rupe na glavi od pola cm. Ti sa druge strane misliš da nema problema i sa mekanim....i šta ćemo sad?

kaže drug rajo da možeš uplatit tečaj kod njega, jer griješiš u kontri, spor si, jer ne vjeruje da imaš slab pribor...
kontru te bane nemre naučit....

ti si dobro prošao, veli da je tebi školarina 100 eura po danu, meni kao malo težem slučaju traži 200

no hard feelings,  ;D

rj

Citat: borisl  u Siječanj 28, 2015, 16:11:19
Mi - u Sisku - niko nikad !
dobro Sisak i okolina  :rofl2:

na jedan detalj bi skrenio pažnju kad drilam "ozbiljnog" smuđa ...
..uvjek se naježim ka osjetim na struni ono prepoznatljivo struganje zubi...
zašto ?
to mi jasno govori da je smuđ duboko gutnio jig ...tu nastaje problem ...gdje ga je udica zakvačila ?
ako imam sreće zabola se u mesnati dio i tu nema otkačivanja ali isto tako postoji šansa da je udica udarila u kost nepca i samo klizi držeči ribu za onu tanku opnu ...malo veće optetečenje (jači protok ...tvrđi štap..pritegnut dril) zna dovest do gubitka ribe ..
dakle dodatni oprez kad osjetimo turpijanje zubi po struni

dalien

Evo malo akcije od prošle godine...isti štap samo nije bilo mekog vrha i opet je radilo hehe...zaštita na udici bez koje više ne lovim smuđa  je isto jedan od razloga za jači pribor..to nisam dosad napomenuo, a bitno je...mea culpa